loading
close
SON DAKİKALAR

TRT’de torpil zinciri

TRT’de torpil zinciri
Tarih: 29.04.2016 - 15:27
Kategori: Medya

TRT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Şahin’in, kızını ve yeğenini aynı gün TRT’ye aldırdığı ortaya çıktı.

TRT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Şahin’in, kızını ve yeğenini aynı gün TRT’ye aldırdığı ortaya çıktı.

TBMM KİT Komisyonu, önceki gün TRT’nin hesaplarını denetledi. Hesaplar ibra edilirken, CHP’li Atilla Sertel, kurumda yaşanan akraba ilişkilerine ilişkin çarpıcı örnekler verdi. Eski Genel Müdür İbrahim Şahin’in köyünden 11 kişinin kurumda işe alındığını hatırlatan Sertel, Amasya Akyazı Köyü’nün toplam nüfusunun 48 kişiden olduğunu, bunlardan 11’inin TRT’ye yerleştirildiğini vurguladı.

YEĞEN-KIZ AYNI GÜN

Sertel, halen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Recep Şahin’le Basın İlan Kurumu’nda geçmişte birlikte çalıştıklarını belirterek, “Kendisiyle hiçbir husumetim yok. İnsan olarak da ayrıdır, severim ama böyle bir haksızlık olmaz” diyerek torpil atamalarını şöyle anlattı.

”Recep Şahin, Tapu Kadastro Genel Müdürü iken yeğenini önce bu kuruma aldırıyor. Kızını da o tarihlerde Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde işe başlatıyor. TRT’de yönetim kurulu üyesi olduktan sonra da hem yeğeni hem de kızı aynı gün TRT’ye giriş yapıyor, aynı gün nakilleri oluyor. Yeğen Şahin iki yıllık üniversite mezunu olmasına rağmen bir süre sonra da müdür yapılıyor”

Veli Toprak - Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları