loading
close
SON DAKİKALAR

Türk Musevi Cemaati'nden Amerikan Yahudi Kongresi'ne kınama

Türk Musevi Cemaati'nden Amerikan Yahudi Kongresi'ne kınama
Tarih: 25.07.2014 - 19:00
Kategori: Gündem

Amerikan Yahudi Kongresi'nin Başbakan Erdoğan'a 2004'te verdiği cesaret ödülünü geri istemesinin ardından Türk Musevi Cemaati kararı kınadı

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın Tel Aviv yönetimini soykırım yapmakla suçlamasını gerekçe gösterip 2004’te Erdoğan’a verdiği cesaret ödülünü geri isteyen Amerikan Yahudi Kongresi’ne Türk Musevilerden kınama geldi.

Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış’ın haberine göre Musevi Cemaati, resmi internet sitesinden Amerikan Yahudi Kongresi Başkanı Jack Rosen’a açık bir mektup yazarak, örgütün ödülü geri istemesiyle ilgili “Bu kabul edilemez talebinizi kınıyor ve kararınızı gözden geçirmenizi istiyoruz” dedi.

Türkiye’de muhalefet partilerinin Gazze olaylarından beri Erdoğan’dan bu ödülü geri vermesini istediği ama hükümetin bu baskıları geri çevirdiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın kendisine on yıl önce verdiğiniz ödülü iade etmesi yönündeki talebinizi derin bir kırgınlıkla okuduk. Tam da Türk Dışişleri Bakanlığı’nın muhalefet partilerinden agresif bir şekilde gelen ödülü iade etme çağrılarını sert bir biçimde reddettiği ve İsrail’i siyaseten eleştirmenin kesinlikle Yahudi karşıtı açıklamalar olarak yorumlanmaması gerektiğini belirttiği bir sırada, bu kararı çok talihsiz bulduk.

Kaldı ki, Ortadoğu’da tanık olduğumuz trajik kayıplar sırasında tüm köprüleri yıkmak uygun değil. Onun yerine bu krize doğrudan ya da dolaylı dahil olan tüm taraflar arasında ortaya çıkmış güven eksikliğini gidermeye çalışmak daha doğru. Dolayısıyla biz, bu kabul edilemez talebinizi kınıyor ve kararınızı gözden geçirmenizi istiyoruz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları