loading
close
SON DAKİKALAR

Turkcell, Euroasia'nın tamamını satın aldı

Turkcell, Euroasia'nın tamamını satın aldı
Tarih: 27.06.2015 - 12:35
Kategori: Ekonomi

Turkcell, yüzde 55,04'üne sahip olduğu Euroasia Telecommunications Holding BV'nin (Euroasia) kalan yüzde 44,96 paylarının tamamının satın alınması için SCM Holdings Limited (SCM) ile hisse satış sözleşmesi imzaladı.

Turkcell, yüzde 55,04'üne sahip olduğu Euroasia Telecommunications Holding BV'nin (Euroasia) kalan yüzde 44,96 paylarının tamamının satın alınması için SCM Holdings Limited (SCM) ile hisse satış sözleşmesi imzaladı.

Turkcell'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasına göre, Turkcell, Euroasia'nın kalan paylarının tamamını 100 milyon dolara satın aldı.

Yapılan açıklamada, Euroasia'nın, Ukrayna'da mobil telekom pazarında "life:)" markasıyla faaliyet gösteren Astelit'in yüzde 100'üne sahip olduğu anımsatılarak, satış işleminin, hisse satış sözleşmesinin imza tarihinden itibaren 30 takvim günü içinde tamamlanacağı bilgisine yer verildi.

Sözleşmeye göre, satın alma bedelinin tamamının kapanış gününde ödeneceği belirtilen açıklamada, Astelit'in, SCM Grubu vasıtası ve garantörlüğü ile temin edilmiş olan kredilerinin kapatılması, SCM Grubu'nun taraf olduğu bütün garanti sözleşmelerinin sona erdirilmesi ve bu kapsamda SCM Grubu'nun ibra edilmesi gerektiği bildirildi.

Açıklamada, Astelit'in, büyüyen Ukrayna telekomünikasyon pazarında operasyonlarının daha etkin yönetimi, yatırım kararlarının alınmasında daha esnek olunması ve uzun dönemde pazarda daha güçlü bir oyuncu olarak, Turkcell Grubu'na olan katkısını artırmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell olarak faaliyette oldukları ülkelerdeki konumlarını daha da güçlendirmek için organik ve inorganik büyüme opsiyonlarını değerlendireceklerini belirttiklerini anımsatarak, "Bu kapsamda ilk büyük adımı Ukrayna'da atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın, Turkcell'in uluslararası operasyonlarında bir başarı hikayesi ve deneyimlerini bölgeye taşırken kendileri için bir pilot ülke olacağına inandıklarını vurgulayan Terzioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ukrayna'daki 3G ihalesinde en büyük yatırımı yapan life:)'ın 3G hizmetlerini 4 Haziran'da yaptığımız lansman sonrası, çok kısa sürede 2,3 milyon müşterisinin kullanımına sunması, bu inancın yerinde olduğunun bir göstergesidir. Bu satın alma ile bu ivmeyi daha da hızlandırmanın ve life:)'ın pazarda daha güçlü bir oyuncu olarak Turkcell Grubu'na olan katkısını artırmasının önünü açmış oluyoruz."

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları