loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye’nin yüzde 67’sine göre en büyük sorun terör

Türkiye’nin yüzde 67’sine göre en büyük sorun terör
Tarih: 15.11.2017 - 07:52
Kategori: Gündem

IPSOS, dünyadaki insani gelişim algısını ölçmek için yaptığı ankette 28 ülkeden 26 bin kişiye 'Sizce dünyanın en büyük sorunu nedir?' diye de sordu. En büyük sorun yüzde 51’le 'terör' çıktı.

IPSOS, dünyadaki insani gelişim algısını ölçmek için yaptığı ankette 28 ülkeden 26 bin kişiye 'Sizce dünyanın en büyük sorunu nedir?' diye de sordu. En büyük sorun yüzde 51’le 'terör' çıktı.

Uluslararası araştırma şirketi IPSOS, Bill ve Melinda Gates Vakfı adına dünyadaki insani gelişim konusunda ilerleme ve kamuoyunun farkındalık algısı üzerine bir araştırma gerçekleştirdi. 28 ülkeden 26.489 kişinin katıldığı online araştırmada, insanlara global gelişmeler hakkındaki algıları, gelecekten beklentileri ve dünyayı endişelendiren konular hakkında sorular soruldu.

Habertürk'ten İrem Koca'nın haberine göre anket, 21 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Nijerya, Kenya ve Senegal dışındaki ülkelerde online yapıldı. Her ülkeden yaklaşık bin kişiyle görüşüldü. Online araştırmada internet erişim oranlarına bağlı olarak bazı ülkelerde temsiliyet sağlandı. Bunlar, Arjantin, Avustralya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Japonya, Polonya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İngiltere ve ABD.

Araştırma kapsamında, dünyadaki kalkınma yardımları konusundaki bilgi seviyesi ölçüldü. Katılımcıların yarısı sözkonusu konuyla ilgili sorulardan sadece 1 tanesini doğru ya da tamamını yanlış cevapladı. Kenya (yüzde 18), Senegal (yüzde 14), Çin (yüzde 12), Endonezya (yüzde 10), Hindistan (yüzde 9) gibi ülkelerdeyse 5'ten fazla sorunun doğru cevaplanması dikkat çekti. Bu sonuç, gelişmekte olan ülkelerin, yardımların dünyadaki olumlu etkisini daha kolay fark ettiğini ortaya çıkardı. İnsanların dünyanın diğer bölümünde yaşanan gelişmeleri fark etmediği, ancak geçtiğimiz on yıllarda ilerlemeyi bizzat deneyimleyenlerin bunu algıladığı görüldü.

Genelde ankete katılanların yüzde 51'iyse, dünyanın en büyük sorununun ‘terör' olduğunu ifade etti.

TÜRKLER NE DEDİ?

Dünyada en büyük sorun terörizm: Yüzde 67

Dünyada en büyük sorun iklim değişikliği: Yüzde 28

Dünyada en büyük sorun yoksulluk: Yüzde 25

Dünyada yoksulluk giderek artıyor: Yüzde 64

Dünyada uluslararası yardım ve gelişme faaliyetlerini zengin ülkeler finanse etmeli: Yüzde 59

Türkiye'de,

İş imkanları azaldığında işverenler, göçmenlerden çok bu ülke vatandaşlarını işe almalı: Yüzde 71
Ülkem, insan hakları kısıtlama dahil, ne pahasına olursa olsun terörü durdurmalı: Yüzde 64
Hükümet bütün vatandaşlara sağlık hizmeti vermekle yükümlü: Yüzde 75

DÜNYANIN ÜÇTE BİRİ İŞSİZLİĞİ ÖNE ÇIKARIYOR

Araştırmada, 'Ülkenizdeki en büyük sorun nedir?' sorusuna da cevap arandı. Tüm ülkelerden katılımcıların yüzde 38'i bu soruya ‘yolsuzluk' cevabını verdi. Dünya genelindeki ikinci cevap % 30 ile ‘işsizlik', üçüncü cevap ise yüzde 28 ile yoksulluk oldu. Peru (yüzde 75), Güney Afrika (yüzde 67), Endonezya ve Meksika (yüzde 65), İspanya (yüzde 62) ise ‘yolsuzluk' cevabını veren ilk 5 ülke oldu. Türkiye'nin aynı soruya cevabı ise ‘terör'dü. Genelin en popüler cevabı olan ‘yolsuzluk' Türkiye'den online katılımcıların yüzde 25'i tarafından işaretlendi. Aynı araştırmadaki 'Terör insan haklarının ihlali dahil ne pahasına olursa olsun durdurulmalı' cümlesine katılanların oranı ise yüzde 64 oldu.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları