loading
close
SON DAKİKALAR

TÜRKSAT'ın işgali davası sanığı: TÜRKSAT'a ömrüm boyunca hiç gitmedim

TÜRKSAT'ın işgali davası sanığı: TÜRKSAT'a ömrüm boyunca hiç gitmedim
Tarih: 13.10.2017 - 12:51
Kategori: Gündem

Darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT yerleşkesinde yayınları kesmeye çalıştıkları iddia edilen 5'i sivil 17 sanığın yargılandığı davada karar çıkması bekleniyor. Mahkeme, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını alıyor.

Darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT yerleşkesinde yayınları kesmeye çalıştığı iddia edilen 5'i sivil 17 sanığın yargılandığı davanın son celsesinde mahkeme heyeti, sanıkların talepleri üzerine savunmalarını hazırlamaları için son kez süre vermişti. Ayrıca Savcı Mustafa Manga, bir önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaada tüm sanıkların Anayasa'yı ihlal, TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve silahlı terör örgütüne üye olma suçundan cezalandırılmalarını istemişti.

Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmaya ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar, sanık avukatları, TÜRKSAT'ın avukatları ve bazı müştekiler katıldı. Esas hakkındaki savunmasını yapan sanık TÜBİTAK çalışanı Burhan Güneş, Yakup Özden isimli şahsın kendisine ve ailesine yönelik suçlamalarına ilişkin, "Eşimin TÜBİTAK'ta çalıştığını ve isminin Esra olduğunu ifade etmiş. Bu nereden bakarsanız bakın yanlış. Eşim TÜBİTAK'ta çalışmadığı gibi beni ziyarete bile gelmemiştir. İsmi de Esra değil Serap'tır. Meydan AVM'de buluştuğumuzu söylemiş, keşke kendisi burada olsaydı ve yüzleşme imkanımız olsaydı. Ben böyle bir buluşma yapmadım. Meydan AVM görüntü kayıtlarının incelenmesini talep ediyorum. Ayrıca ByLock programının tarafımdan kullanıldığı da gerçeği yansıtmamaktadır. Ben terör örgütü üyesi değilim, beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu. 

Sanığın savunmasının ardından sanık avukatı da aynı yönde ifadelere katıldığına dair beyan verdi. Savcı Ali İhsan Akdoğan ise, sanığın daha önce verilen mütalaayı tekraren Anayasa'yı ihlal ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Sanık Melih Varol: "TÜRKSAT'a ömrüm boyunca hiç gitmedim" 

Esasa yönelik savunma yapan sanık Melih Varol, "HTS kaydından dolayı 15 aydır içerideyim. Ben TÜRKSAT'a ömrüm boyunca gitmedim, o gece de orada bulunmadım. Kırıkkale'de olduğum komşulara sorulsa tespit edilecek ama her talebim reddedildi. Ayrıca TÜRKSAT'ta olduğuma dair bir kanıt da bulunmadı. FETÖ'yle değil hiçbir dini grupla bağlantım yok, aralarında hiçbir zaman bulunmadım" iddialarında bulundu. 

Sanığın savunmasının tamamlanmasının ardından avukatı da söz alarak savunmaya katıldığı yönünde beyanda bulundu. Duruşmaya bir saat öğle arası verildi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları