loading
close
SON DAKİKALAR

TUS sonuçları değişti, genç hekimler mağdur oldu

TUS sonuçları değişti, genç hekimler mağdur oldu
Tarih: 26.05.2017 - 10:52
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, ÖSYM’nin Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçlarını, bir dershanenin açtığı dava dolayısıyla açıklamadığını, bu gecikme nedeniyle yurt genelinde yüzlerce genç hekimin mağdur olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hekim kökenli Mersin milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, ÖSYM ile bir dershane arasındaki dava nedeniyle belirsizlik yaşayan genç hekimlerin mağduriyetini meclis gündemine taşıdı.

Genel kurulda gündem dışı söz alan Dr. Hüseyin Çamak, son yıllarda Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçlarının sürekli geç açıklandığını, bu durumun genç hekimlerin ciddi anlamda mağduriyetlerine sebep olduğunu vurguladı

Çamak, “Bir TUS dershanesi 22 Nisan’da gerçekleşen Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda çıkan 10 soru için dava açtı. Bu davalar ÖSYM'nin sonuçları açıklamasına engel olmakta ve göreve başlayacak hekimlere beş ay kaybettirmektedir. Her dönem yaşanan bu sorunun tamamen reklam amaçlı olduğu ilgili dershanenin ‘On yılda 50 soru iptal ettirdik’ biçiminde reklam yapmasından anlaşılmaktadır. Fakat ÖSYM ve TUS dershanesi arasındaki anlaşmazlıkların en büyük kurbanı ise boş yere aylarca bekletilen hekimlerdir. Davalık süreçleri beklemekten yorulan hekimler artık isyan ediyor. Bu dava süreciyle hekimlerin bekletilmesine neden olan kişileri daha hassas davranmaya çağırıyoruz” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları