loading
close
SON DAKİKALAR

Uber 'Herkese Kitap' için bağışları kapıdan teslim olacak

Uber 'Herkese Kitap' için bağışları kapıdan teslim olacak
Tarih: 24.03.2017 - 15:10
Kategori: Sağlık, Yaşam

ABD merkezli yolculuk paylaşım sistemi Uber, Herkese Kitap Vakfı'na yapılacak kitap bağışlarını kapıdan teslim alarak Vakıf'a iletecek.

Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, Vakıf'ın, "Türkiye’de kitap okuma alışkanlığını oluşturmak, sevdirmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak" amacıyla yürüttüğü çalışmalara Uber'in verdiği desteği çok değerli bulduklarını söyledi ve ekledi: "Uber, 26 Mart Pazar ve 27 Mart Pazartesi günleri saat 11:00-16:00 arası, Vakfımıza kitap bağışlamak isteyenlerin İstanbul’daki evine ya da iş yerine gidip bağışlayacakları kitapları ücretsiz olarak alacak."

'26-27 Mart tarihlerinde bir UberKİTAP çağırın'

Şenver, bunun için kitap bağışçılarının Uber uygulamasını açıp "UberKİTAP çağırması"nın yeterli olacağını vurguladı ve şöyle devam etti:

"Lütfen bu duyuruyu herkesle paylaşın. Siz de kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve herkesin eşit şartlarda kitaba erişebilmesine katkıda bulunmak istiyorsanız bağışlamak istediğiniz kitapları hazırlayın ve 26-27 Mart tarihlerinde bir UberKİTAP çağırın."

Uber'den yapılan açıklamada da, "Her sene Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında, ihtiyaç sahibi gençlere ve çocuklara kitap ulaştırmak için Herkese Kitap Vakfı ile iş birliği yaparak yola çıktık. Siz de kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve herkesin eşit şartlarda kitaba erişebilmesine katkıda bulunmak istiyorsanız bağışlamak istediğiniz kitapları hazırlayın ve 26-27 Mart tarihlerinde bir UberKİTAP çağırın" denildi.

'Bir Türk yılda ortalama 0.16 kitap okuyor'

Sözlerini, "Türkiye’de kitap okuma alışkanlığı ülkemizin insanına, ekonomisine ve geleceğine yakışmayacak kadar az" diye sürdüren Şenver,

"-Bir Japon bir yılda ortalama 25 kitap okuyor.

- Bir İsviçreli bir yılda ortalama 10 kitap okuyor.

- Bir Fransız bir yılda ortalama 7 kitap okuyor.

- Bir Türk ise bir yılda ortalama 0.16 kitap okuyor.

77 milyon nüfusu olan ülkemizde okuma alışkanlığına sahip olan kişi sayısı sadece 40 bin" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kitap okumak, en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Okuyan kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır, düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme ve doğru değerlendirme yeteneği kazandırır.

"Çok okuyan kişiler zengin kelime dağarcığına sahip olurlar. Hikmetli, etkileyici, inandırıcı ve güzel konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki uyandırırlar. Kitap okuyan insanların başka insanlarla ilişkileri güçlenir.

"Sosyal ilişkileri ve dünya görüşleri zenginleşir.Kitap okumak insanın düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini arttırır. Hayal gücünü geliştirir, zihni açar. Yenilikçi ve yaratıcı olma kabiliyetini körükler.

"Kitap okuyanlar daha hoşgörülü, sabırlı, uzlaşmacı ve vizyon sahibi olur.Türkiye insanının kitap okuma konusundaki alışkanlıklarını ve sevgisini canlandırmak amacıyla Herkese Kitap Vakfı’nı kurduk.

"Hepinizi Herkese Kitap Vakfı’na katılmaya davet ediyorum."


DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları