loading
close
SON DAKİKALAR

Üç rektör adayının ismi Erdoğan’da YÖK, İÜ Rektörü olarak kimi önerdi?

Üç rektör adayının ismi Erdoğan’da  YÖK, İÜ Rektörü olarak kimi önerdi?
Tarih: 20.03.2015 - 18:52
Kategori: Eğitim

YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi’nde rektörlük için 3 ismi Cumhurbaşkanı'na gönderirken, listenin başına seçimlerde 2. çıkan Prof. Dr. Mahmut Ak’ı yerleştirdi.

YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi’nde seçim sonucu belirlenen 6 rektör adayının ismini 3’e indirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderirken, listenin başına, seçimden 908 oyla ikinci çıkan Prof. Dr. Mahmut Ak’ı yerleştirdi. Rektörlük seçiminde 1202 oy alan Prof. Dr. Raşit Tükel ise listede ikinci sırada yer aldı. Şimdi gözler Erdoğan'ın vereceği kararda.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, genel seçimde milletvekili adayı olmak için istifa edince üniversitede 12 Mart’ta rektörlük seçimi yapıldı ve adaylardan sosyal demokratların desteklediği Prof. Dr. Raşit Tükel 1202 oyla birinci çıktı. İkinci sırada ise 908 oyla, muhafazakâr kesimin desteklediği Prof. Dr. Mahmut Ak yer aldı. Seçimin ardından YÖK’e en çok oy alan 6 adayın ismi gönderildi. YÖK’te Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu 17-18 Mart’ta çalışmalarını tamamladı. YÖK Genel Kurul Toplantısı aday sayısını 3’e indirmek için 19 Mart’ta toplandı. YÖK, 3 ismin yer aldığı listeyi, içlerinden birinin atanması için 20 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı’na sundu.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yollanan listede sırasıyla şu adaylar yer alıyor:

1. Prof. Dr. Mahmut Ak (Aldığı oy sayısı: 908)
2. Prof. Dr. Raşit Tükel (Aldığı oy sayısı: 1202)
3. Prof. Dr. Harun Cansız (Aldığı oy sayısı: 382)

Adaylar ne demişti?

Prof. Dr. Raşit Tükel, birinci çıktığı seçim sonucu ardından yaptığı ilk açıklamada Hürriyet’e, “Demokratik üniversite dediğimizde, her alanda demokratik kuralların işletildiğini anlıyoruz. Bunun içinde en yüksek oy alanın rektör olarak atanması da yer almalı” demişti. Seçimden ikinci çıkan Prof. Dr. Mahmut Ak ise sonucu “Burada yaptığımız işin adı seçim değil. Rektör adaylarını belirleme seçimi yapıldı. Bu üç aşamalı bir seçim. Bundan sonra YÖK aşaması var ve sonrasında da Cumhurbaşkanı atama yapacak” diye yorumlamıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları