loading
close
SON DAKİKALAR

Uçak krizi kişiselleşti

Uçak krizi kişiselleşti
Tarih: 24.07.2014 - 19:02
Kategori: Dünya

Hollanda'nın Hilversum kentinin Belediye Başkanı Pieter Broertjes, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Hollanda'da yaşayan kızı Maria Putin'in sınır dışı edilmesini istedi.

Hollanda’nın Hilversum kentinin Belediye Başkanı Pieter Broertjes, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Hollanda’da yaşayan kızı Maria Putin’in sınır dışı edilmesini istedi. Radyoda verdiği bir röportajda isteğini dile getiren Broertjes, “Rusya MH17 uçağını düşürdü ve Putin birçok Hollandalının ölümüne sebep oldu. Bu yüzden kızı sınır dışı edilmeli” dedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Hollandalı erkek arkadaşıyla birlikte yaşayan 29 yaşındaki Maria Putin hakkında konuşan Belediye Başkanı, daha sonra Twitter’dan “Söylediklerim akıllıca değildi. Birçok kişinin bugünlerde aşina olduğu şekilde çaresizlikten kullandığım ifadelerdi” ifadeleriyle özür diledi.

EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTO

De Telegraaf’ın haberine göre Hollanda’da yaşayan Ukraynalılar, Putin’in kızının oturduğu evin önünde bir protesto planladı. Protestocular, Facebook üzerinden Putin’in kızının ve yaşadığı evin fotoğrafını paylaştı. Rusya Devlet Başkanı’nın olaya tepkisi ise merak ediliyor. (Independent)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları