loading
close
SON DAKİKALAR

UEFA'ya şok talep: Trabzon'u men edin!

UEFA'ya şok talep: Trabzon'u men edin!
Tarih: 20.07.2014 - 14:46
Kategori: Spor

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki şike-teşvik geriliminde boyut uluslararası hale geldi...

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında adeta kan davası haline gelen şike-teşvik soruşturmasında boyut uluslararası hale geldi. Sarı-lacivertli kulüp, UEFA’dan "Trabzonspor’un Avrupa kupalarından men edilmesini" talep etti.


3 Temmuz sürecinin ardından iki kulüp arasında büyük bir gerilim yaşanıyor. Son olarak Fenerbahçe, Trabzonspor aleyhine belgeler ileri sürmüş ve bunları UEFA’ya teslim etmişti. Avrupa futbolunun patronu da, dosyayı incelemek üzere disiplin müfettişi İsviçreli hukukçu Jean Samuel Leuba’yı görevlendirdi. Leuba, Türk futboluna pek uzak bir isim değil. Beşiktaş ’ın mali fair play’den dolayı ceza almasını sağlayan kişi.

KUSUR VAR MI, YOK MU?

Leuba, hem Trabzonspor’un “şike-teşvik” olayının içinde bulunup bulunmadığını soruşturacak hem de Trabzonspor’un şikayet ettiği Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kusurlu olup olmadığına bakacak.

DURUŞMA TARİHİ 16 AĞUSTOS

Skorer.com'un haberine göre; Fenerbahçe tarafından 18 Temmuz tarihinde yapılan yeni başvuruda, “Trabzonspor’un ilk Avrupa maçı 21 Ağustos’ta oynanacak. Bu tarihten önce kararınızı çıkarın” dendiği belirtildi.

UEFA’daki duruşma için tarih de belli oldu. Leuba’nın hazırlayacağı raporun ardından dosya üzerinden görülecek duruşma 16 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. UEFA Disiplin Kurulu, bu oturumunda hem Trabzonspor’un durumunu karara bağlayacak, hem de TFF ile ilgili düşüncesini ortaya koyacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları