loading
close
SON DAKİKALAR

Ülke genelinde öğrencilere zorla 'Evet' propagandası

Ülke genelinde öğrencilere zorla 'Evet' propagandası
Tarih: 23.03.2017 - 17:03
Kategori: Eğitim

Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, ülke genelindeki çeşitli okullardaki öğrencilerin salonlara toplatılarak 'evet' propagandası yapıldığını açıkladı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, ülke genelindeki çeşitli okullardaki öğrencilerin salonlara toplatılarak 'evet' propagandası yapıldığını açıkladı. Balık, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün de katıldığı salonlarda öğrencilerle öğretmenlerin zorla götürülerek belediye Başkanı ve AKP İlçe başkanı tarafından 'evet' propagandası yapıldığını söyledi. Balık, "Eğer öğrencilerimize zorla 'evet' veya 'hayır' propaganda çalışması içerisine girerseniz, bize ulaşan bilgileri de değerlendirerek tüm ülkede suç duyurusunda bulunacağız. Bu bizim varlık ya da yokluk sebebimizdir. Herkes 'evet', 'hayır' diyebilir" dedi.

Mehmet Balık, Urfa Birecik'te öğrencilerle öğretmenlerin katıldığı salonda yapılan propaganda görüntüsünü paylaştı. Balık yaptığı açıklamada, "Son günlerde ülkenin genelinde elimize çok çeşitli görüntüler ulaşıyor, hayretler içerisinde kalırsınız" dediği açıklamasında şunları söyledi: "Öğrencilerimiz salonlara toplanarak neden 'evet' demeleri gerektiği yönünde yoğun bir propagandaya maruz kalıyorlar. Ve bu propagandayı İlçe Milli Eğitim müdürleri, okul müdürleri başta olmak üzere yapıyorlar. Urfa'da, Birecik Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve AKP İlçe Başkanının bulunduğu çocukların bir salona doldurularak 'evet' demeleri yönünde ikna edilmeye çalışıldığı, itiraz eden çocuklara da şiddetle karşı çıkıldığı, bu çocuklara 'evet' broşürlerinin dağıtılıdığı, salonun içerisinde de 'evet' pankartlarının asıldığını görüntülerde görüyoruz" dedi.

Mehmet Balık, Nevşehir Acıgöl'de de yine aynı şekilde. Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün son sınıfa giden çocukları salona toplayarak 'evet' demeleri yönünde propaganda çalışmaları içerisinde olduklarını, Antalya'da bir lisenin okul bahçesinde 'evet' pankartı asılabilidiğini söyledi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7. maddesine göre devlet memurlarının siyaset yapmasının suç olduğunu ve meslekten ihracını gerektirdiğini belirten Balık, şunları söyledi:

ÇOCUKLARIMIZA SİYASİ PARTİ PROPAGANDASI İŞLEYENLERİ MAHKEMEYE VERECEĞİZ

"Şimdi devlet memurluğu bu kadar yozlaştırılırken, öğrencilerimizi bu kadar siyasallaştırılırken, nasıl ülkenin bütünlüğünden bahsedebileceğiz. Nasıl çocuklarımızın tarafsız, demokratik eğitim almasından bahsedebileceğiz. İşte önümüzdeki referandumun sonuçları şimdiden ortaya çıkıyor. Eğer referandumda 'evet' oyu çıkarsa, çocuklarımızın başına gelecek olay net olarak ortaya çıkıyor. Biz Eğitim-iş Sendikası olarak diyoruz ki; okullarımızdan siyaset elini çeksin. Çocuklarımıza bilimsel, laik, demokratik eğitim verilsin. Yandaş siyasi eğitimler çocuklarımıza aktarılmasın. Herhangi bir siyasi parti propagandası çocuklarımıza işlenilmesin. Siyasi parti propagandası işleyenleri Eğitim-İş Sendikası olarak kesinlikle mahkemeye vereceğiz ve kanunun gereğini yapmasını isteyeceğiz. Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürlerini, okul müdürlerini, tüm yöneticileri uyarıyorum. Eğer öğrencilerimize zorla 'evet' veya 'hayır' propaganda çalışması içerisine girerseniz, bize ulaşan bilgileri de değerlendirerek tüm ülkede suç duyurusunda bulunacağız. Bu bizim varlık ya da yokluk sebebimizdir. Herkes 'evet', 'hayır' diyebilir, ama bunun siyasi malzeme olarak okullarda kullanılması ve devlet memurlarının öncülüğünde yapılması suçtur. Savcıların da suçun gereğini yapacaklarını düşünüyorum. Tabi bağımsız yargı ve bağımsız tarafsız savcı var ise gereği mutlaka yapılacaktır" dedi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık, Nevşehir'in Acıgöl İlçesi'nde AKP'li Belediye Başkanı, AKP Acıgöl İlçe Başkanı tarafından İmam Hatip Lisesi, Acıgöl Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerle öğretmenlerin toplanarak, öğrencilerin isteği dışında 'evet' propagandası yapıldığını açıkladı. Balık, aynı şekilde bir süre önce Manisa'nın Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi idaresince öğrencilerin 'seminer var' denilerek 'Yeni Nesil Anayasa' konulu panele götürüldüğünü de hatırlattı. Balık, Evet propagandasının Şanlıurfa'nın Birecik ilçe belediyesinin de 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği ve Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katıldığı toplantıya ilçedeki 12. sınıf öğrencilerinin istekleri dışında götürülerek 'evet' propagandası yapıldığını öne sürdü.

'TERÖRE ŞU AN NİYE ENGEL OLMUYORSUNUZ'

Birecik'deki bir salonda 'evet' propagandası yapılan öğrencilerden biri ayağa kalkıp, "Konuşmanızda, eğer 'hayır' oyu çıkarsa, terörün daha da zirveye ulaşacağını söylediniz. Bu sizin fikriniz ve siz bir yönetici olarak bu fikre ve soruna ülkenin menfaati için çözüm üretmek zorundasınız. Peki evet çıktığı zaman başkanlık gelecek. Teröre engel olacağınızı söylüyorsunuz. Ama şu anda yine de zirvede olan sizsiniz. Peki şu an neden engel olmuyorsunuz? diye sordu. Salonda bulunan konuşmacı ise, "Terör bitme noktasında. Bunu görmeniz lazım. Şimdi bir sene önceki terörün zirvesiyle şu andaki terör aynı noktada mı arkadaşlar?. Devlet Güçlü. Evet çıkarsa terör biter diyoruz" dedi.

'KÖTÜ TARAFLARINI NEDEN DİLE GETİRMİYORSUNUZ?'

Salonda bulunan bir öğrenci ise, "Yaklaşık bir saattir buradasınız. Bize sadece 'evet' denmesini ve neden 'evet' denmesi gerektiğini söylediniz. Peki bize neden sadece doğru taraflarını gösteriyorsunuz. Ama neden kötü taraflarını söylemiyorsunuz. Bu işin kötü tarafları da var. Bunları neden dile getirmiyorsunuz" dedi. Öğrencinin bu sorusuna ise konuşmacı şu karşılığı verdi: "Dikkatli dinlediysen eğer, 'hayır'ın ne sonuçlar doğuracağını da söyledim. Yani kaos olacak, terör bitmeyecek dedim. Bunlar bu ülkenin gelişiminin önünü kapatacak dedim. Ben bunları söylerken artısıyla, eksisiyle söyledim" diye cevap verdi. 

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları