loading
close
SON DAKİKALAR

Urla’daki villalara gece keşfi

Urla’daki villalara gece keşfi
Tarih: 09.05.2015 - 07:32
Kategori:

Bölgede, sit derecesi değişikliğinin iptali istemiyle açılan dava kapsamında bilirkişi heyetince 3’üncü keşif gece yapıldı.

İzmir’de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla Hacılar Koyu’nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş tarafından yaptırılan villaların bulunduğu bölgede, sit derecesi değişikliğinin iptali istemiyle açılan dava kapsamında bilirkişi heyetince 3’üncü keşif gece yapıldı.

Hâkim Erhan Altın, davacı tarafın avukatı Arif Ali Cangı, davalı bakanlığın avukatı Halime Kahveci, mülk sahibi adına gözlemci avukat Şükran Sercan Özcan ve bilirkişi heyeti inceleme için saat 17.30’da Urla ilçesi Zeytineli köyünde, villaların bulunduğu alana gitti. Bilirkişi heyetinin bölgedeki keşfi gece saat 22.00’de sona erdi. Hâkim Erhan Altın, heyetin, bölgedeki endemik bitki örtüsünden örnekler aldığını, alanın flora faunasının tespiti için aktif yaşam döngüsü olan bölgede 3’üncü kez inceleme yapıldığını, bilirkişilerin hazırlayacakları raporu 30 gün içinde mahkemeye sunacaklarını dile getirdi.

FOTOĞRAF İZNİ YOK

Davacı tarafın avukatı Cangı ise keşif mahallindeki gözlem ve tespitleri için fotoğraf çekme isteminin hâkim tarafından reddedildiğini belirtirken, “Yönetmeliğe göre 4 mevsim gözlem yapılması gerekiyor. Normalde idare mahkemeleri 1 kez keşif yapıyor, ancak bu farklı bir dava olduğu için 3 kez keşif yapılması kararı alındı. Havanın değişmesiyle değişik türler ortaya çıktı. Bu keşif, zooloji yönünden yapıldı. Keşif çalışmalarının tamamlanmasının ardından bilirkişi raporu hazırlanıp mahkemeye sunulacak” dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları