loading
close
SON DAKİKALAR

Nurlu: AKP, şirketlerden alacaklarını tahsil etse, vergi artışına gerek kalmayacak

Nurlu: AKP, şirketlerden alacaklarını tahsil etse, vergi artışına gerek kalmayacak
Tarih: 12.10.2017 - 16:43
Kategori: Gündem

GSM şirketlernin hazineye olan 5 milyar liralık vergi borcunun silinmesi için Meclise gönderilen torba kanun tasarısını eleştiren CHP Manisa Milletvekili, Mazlum Nurlu 'Mali külfet vatandaşın sırtına yükleniyor' dedi.

Cep telefonu operatörlerinin hazineye olan 5 milyar liralık vergi borcunun silinmesi için Meclise gönderilen torba kanun tasarısını eleştiren CHP Manisa Milletvekili, Mazlum Nurlu; Hükümet yandaş iş adamlarından ve bu şirketlerden alacaklarını tahsil etse, bir kuruş vergi artışına gerek kalmayacak dedi.

Mazlum Nurlu Meclis’te yaptığı konuşmada Hükümet; vatandaşın sırtındaki vergi yükünü kat kat artırırken, bazı şirketlerin vergi borçlarını sıfırlamaktadır.
Meclise gönderilen torba kanun tasarısı ile cep telefonu operatörlerinin hazineye yatırması gereken paylarını affetmek istemektedir.
Tasarı ile, her ay vatandaştan peşin peşin alınan ve devlete ödenmeyen Hazine alacaklarına uygulanan 3 kat ceza,1 kata indirilmektedir.
Daha önce de; millete alenen küfür eden iş adamı Mehmet Cengiz'in 420 milyon vergi borcunu bir kalemde silen Hükümetin, şimdi de cep telefonu operatörlerinin 5 milyar liralık borcunu silmesi vergi adaleti açısından doğru değildir.  Çünkü cep telefonu şirketleri hazineye ödemek üzere, bu paraları vatandaştan her ay düzenli şekilde toplamaktadır ve bu paraların Hazineye yatırılması zorunludur.
Fakat Hükümet devletin parasını zamanında tahsil etmediği için, şirketler paraların üzerine yatmışlardır.
Sadece cep telefonu faturaları ile vatandaştan toplanan ve devlete ödenmeyen paraların toplamı 5 milyar liradır. Eski parayla 5 katrilyon liradır.

Hükümet, bütçe açığını kapatmak için ve ortaya çıkan mali külfeti vatandaşın sırtına yüklemek için hazırladığı kanun tasarısını Meclise getirmiştir.
Hükümet yandaş iş adamlarından ve bu şirketlerden alacaklarını tahsil etse, vergi artışına ihtiyaç duyulmayacak ve vatandaşa bir kuruş yük gelmeyecektir.
Hükümet vergide adalet ve eşitlik ilkesi ile hareket etmeli ve halkından yana olması gerekir.
Maalesef halkına düşman, yandaş şirketlere, ihalecilere, yolsuzlara dost bir Hükümet vardır.
CHP olarak vergide adalet ve eşitlik temel önceliğimizdir.
Vergi sistemi, “sosyal adaletin, devlete güvenin, hızlı büyümenin ve halka hizmetin” temel dayanağı olmalıdır.
Büyümeyi destekleyen, kayıt dışılığı önleyen, mükellef dostu, adaletli ve çağdaş bir vergi düzeni getirilmelidir.
Tüm örtülü ödenekler kaldırılmalı, kısacası devletin parası nerelere harcanıyor hesap verilmelidir ifadelerine yer verdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları