loading
close
SON DAKİKALAR

Vizesiz gidebileceğiniz en cazip yurt dışı rotaları

Vizesiz gidebileceğiniz en cazip yurt dışı rotaları
Tarih: 21.04.2016 - 13:59
Kategori: Seyahat

Tek yapmanız gereken, vize telaşıyla uğraşmadan en eğlenceli arkadaşlarınızı seçmek ve bavulunuzu hazırlamak olacaktır.

Arkadaşlarınızla eğlenceli bir yurt dışı kaçamağı düşünüyorsanız size önereceğimiz vizesiz yurt dışı rotalarına göz atabilirsiniz. Böylece tek yapmanız gereken, vize telaşıyla uğraşmadan en eğlenceli arkadaşlarınızı seçmek ve bavulunuzu hazırlamak olacaktır. 

Gece hayatıyla ünlü Belgrad
İstanbul’dan sık sık uçuş bulabileceğiniz, neredeyse hemen her hava yolunun seferinin bulunduğu Belgrad, arkadaş grupları ile gitmek için en ideal şehirlerden biridir. Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad’ta gezmek için hafta sonu yeterlidir. Özellikle merkez caddesi olan ve Taksim’e benzetilen Knez Mihaliova’ya yakın bir yerde konaklarsanız, sabahları doyasıya gezebilir, akşamları da arkadaşlarınızla gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Burası Avrupa’da gece hayatının en meşhur olduğu yerlerden biridir. Dolayısıyla arkadaşlarla gitmek şarttır!

Kiev kaçamağı
Ukrayna’nın başkenti Kiev, kış aylarında tatil kaçamağı yapmak istiyorsanız değerlendirebileceğiniz arkadaşla gezilecek şehirlerinden biridir. Opera ve tiyatro binaları, parkları bu şehri büyüleyici kılan unsurlardır. Gece hayatı da yine bu şehirde oldukça hareketlidir. Özellikle ısınmak için akşam arkadaşlarınızla mekânlarda içebileceğiniz votka ve şaraplar da oldukça lezzetlidir.

Kültür sanat tutkunlarına Saraybosna
Balkanlar’ın en güzel ülkelerinden biri olan Bosna Hersek’in en güzel şehirlerinden biri Saraybosna'dır. Gece hayatından daha çok, kültürel aktivitelerle dolu bir arkadaş gezisi arıyorsanız, Saraybosna’da hem Osmanlı’nın izlerini bulabilirsiniz hem de şehrin tarihi sokaklarında kaybolabilirsiniz. Saraybosna’ya gitmişken tabii ki leziz Boşnak yemeklerinin de tadına bakmadan dönmeyin. 

Gastronomi gezisi için Beyrut
Kuzeye çıkmak yerine güneye inmeyi seviyorsanız, Avrupa kültürü yerine biraz daha sıcak iklimleri tanımak istiyorsanız Lübnan’ın başkenti Beyrut’u da listenize ekleyebilirsiniz. Hem vize istemiyor, hem de hava yollarının sıkça uçuşları var. Özellikle yemek yemeye düşkün arkadaşlarınız varsa, buraya bir gastronomi gezisi bile düzenleyebilirsiniz. Üstelik insanları çok sıcakkanlı ve eğlence hayatı da bir o kadar hareketli.

Doğa ile iç içe Karadağ (Montenegro)
Arkadaşlarınız ile bir yaz kaçamağı istiyorsanız, doğa ile iç içe olalım, biraz da şarap bize eşlik etsin diyorsanız Karadağ’ın başkenti Podgorica’yı listenize mutlaka ekleyin. Podgorica da yine gece hayatının güzel yaşandığı yerlerden biridir. Eğer hafta sonu tatilinize 2 gün daha ekleyebilirseniz, deniz kıyısında yer alan Kotor’a doğru rotanızı uzatabilirsiniz. Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan bu şehir, mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır.

Foto Galeri 

Hürriyet Haber 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları