loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 8 film girdi

Vizyona bu hafta 8 film girdi
Tarih: 07.10.2017 - 15:58
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 8 yeni film vizyona girdi.

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 8 yeni film vizyona girdi.


İşte bu hafta (7 Ekim) vizyona giren filmler:


Çavdar Tarlasındaki Asi (Rebel in the Rye)

2. Dünya Savaşı'nda asker olarak geçirdiği dönemi bir türlü aklından çıkarmayı başaramamış J.D. Salinger (Nicholas Hoult), buna rağmen genç ve yetenekli bir yazar adayı olarak dikkat çekmektedir. Kısa öykülerinde yarattığı Holden Caulfield karakterini bir romana aktarması ve daha fazla öykü yazması için Columbia Üniversitesi'ndeki hocası Whit Burnett'ın (Kevin Spacey) sürekli onu cesaretlendirip yönlendirmektedir. Bir yandan da Oona O'Neill ile yaşadığı aşk ve yazar olarak kimliğini bulma çabası, genç adamın hayatının en bunalımlı dönemlerinden birini yaşamasına neden olmaktadır.

Çavdar Tarlasındaki Asi (2017) afişi

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049)

İlk filmin olaylarının üstünden 30 yıldan fazla zaman geçmişken, Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K (Ryan Gosling) insanlığı büyük kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarmıştır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı (Harrison Ford) bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (2017) afişi

Babam

Yusuf Tunalı (Çetin Tekindor) karısının vefatıyla sarsılmış bir adamdır, geride kalan tek akrabası da, zihinsel engelli oğlu Arif'tir (Berker Güven). Bir yandan sahibi olduğu sardalya konservesi fabrikasını ayakta tutmak, diğer yandan hiçbir zaman tam olarak kabullenemediği oğluyla ilgilenmek, Yusuf için oldukça zorlayıcı olacaktır. Bu esnada fabrikasında işe yeni başlayan Feride (Melisa Şenolsun) her şeyi değiştirecektir. Atanamadığı için mecburen bu işi yapan Feride'nin Arif'le yakından ilgilenmesi genç adamı olumlu etkiledikçe, Yusuf'un da çevresine ve kendisine bakışı değişecektir.

Babam (2017) afişi

Korku Kayıtları (The Crucifixion)

Romanya'da 5 din görevlisinin, şeytan çıkarma ayini sırasında bir rahibeyi öldürmesi ve mahkum olmalarının ardından genç gazeteci Nicole Rawlins (Sophie Cookson) olayı araştırmak üzere Romanya'ya gider. Burada tanıştığı rahip Anton'la (Corneliu Ulici) yaptığı konuşmaların ardından, olaylar daha da tahmin edilemez noktalara ilerleyecektir.
Korku Kayıtları filmi, 2005 yılında Romanya'da yaşanan gerçek olaylardan esinlenerek çekildi.

Korku Kayıtları (2017) afişi

Dört Köşe

Bir gece farklı sebeplerden, ama hepsi de haksız sebeplerden kodese atılmış 4 kafadar (Şinasi Yurtsever, Ayça Erturan, İnan Ulaş Torun ve Murat Akkoyunlu) artık bu düzenden illalah etmiştir. Bu onların ilk haksızlığa uğrayışı değildir, birşeyler yapmazlarsa sonuncusu da olmayacak gibidir. Birlik olan bu birbirinden değişik 4 kişi, bu düzende yerlerini alabilmek için bir hırsızlık planlar.

Dört Köşe (2017) afişi

Kervan 1915

1915 yılının Haziran ayında Giresun'un meydanında 200 kişiden oluşan bir kafile eşyaları ortada bekleşmektedir. Ermeni kadınlar ve çocuklardan bu oluşan kafileyi, göç ettirmek için bir ihale düzenlenmiştir ve Katırcı Salim, Murat'ın önüne geçerek bu işi üstlenir. Topluluk bir kervan şeklinde Halep'e doğru yola çıkar. Kafilede yer alan Hayganuş adında orta yaşlarını süren bir kadınsa geride eşini bıraktığı Karadeniz'in bir avuç suyunu yanında götürmek ister ve kızı Suzan'a emanet etmiştir. Öte yandan savaş, göç yolunu tekinsizleştirmiş, işleri daha da zora sokmuştur. Yol dağlara doğru gittikçe yükselir ve kafiledeki çocuklar, hamile kadınlar sağlık sorunları yaşamaktadır. Üstüne bir de hava koşulları sertleşir. Tüm bu debdebenin içinde Suzan ve kafile sorumlusu Ahmet'in arasında beklenmedik bir kıvılcım yükselecektir… Yönetmenliğini ve senaristliğini İsmail Güneş’in üstlendiği film I. Dünya Savaşı sırasında yaşanan Ermeni tehcirini insan öyküleri eşliğinde beyazperdeye taşımayı amaçlıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu, Fatih Ayhan, Aylin Manukyan ve Roza Hovannisyan isimleri başı çekiyor.

Kervan 1915 (2016) afişi

My Little Pony Filmi (My Little Pony: The Movie)

Equestria'da barış ve mutluluk içinde yaşayan midillilerin yaşamı, ülkelerini ele geçirmek isteyen Tempest'ın gelişiyle alt üst olur. Tempest'ın kötü planlarını çok geç olmadan önlemek isteyen Twilight Sparkle ve yakın arkadaşlarının Equestria'nın dışına, macera ve sihir dolu bir evrene çıkarak, evlerini kurtarmak için çok şey öğrenmeleri, ama hepsine öte arkadaşlığın ne kadar değerli olduğunu yeniden hatırlamaları gerekecektir.

My Little Pony Filmi (2017) afişi

Nublu

Belgesel filmde İlhan Erşahin'in New York'ta kurduğu ve halen idare ettiği Nublu adlı mekanın öyküsü anlatılıyor. Cazı halen en saf haliyle icra eden müzisyen ve toplulukların bir araya geldiği Nublu, artık var olmayan eski caz kulüplerinin anısını yaşatırken, filmde bu mekanların hikayelerini dinliyor, birbirinden özgün müzikleri dinleme fırsatı buluyoruz.

Nublu (2017) afişi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları