loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 8 film giriyor

Vizyona bu hafta 8 film giriyor
Tarih: 02.02.2017 - 15:34
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 8 yabancı film vizyona girecek.

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si animasyon 8 yabancı film vizyona girecek. 


İşte bu hafta (3 Şubat 2017) vizyona girecek filmler:


Altın (Gold)

Tıpkı babası gibi dağlarda altın arayarak kısa yoldan zengin olmaya çalışan Kelly Wells (Matthew McConaughey), tüm girişimlerinde başarısız olmuştur. Son şansını, Endonezya'nın Borneo adasındaki balta girmemiş ormanlarda deneyecek, yanında jeolog Michael Acosta (Edgar Ramirez) ile birlikte altın arayacaklardır. Altın (Gold) filminde, 90'lı yıllarda Kanada'yı sarsan Bre-X Olayı anlatılıyor.

Gerçek bir hikâyeden esinlenen filmin başrollerini Matthew McConaughey, Édgar Ramírez ve Bryce Dallas Howard’ın paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Stephen Gaghan üstleniyor.  


Altın (2016) afişi


Halka 3 (Rings)

Julia (Matilda Lutz) adlı genç bir kadın, izleyenlerin 7 gün sonra mutlaka hayatına mal olan bir video kasedi izlemiş erkek arkadaşı Holt (Alex Roe) için oldukça endişelidir. Onun hayatını kurtarmak için kendi hayatını feda ederek laneti üzerine alır. Ancak böyle yapınca kimsenin bilmediği bir gerçeği öğrenir, kasetin içinde bir film daha vardır.

Halka serisinin 12 yıl sonra gelen 3. devam filminin yönetmenliğini "3 días" filmi ile tanıdığımız F. Javier Gutiérrez'in üstleniyor. Senaryosunu Akiva Goldsman ve Jacob Aaron Estes’in kaleme aldığı filmin başrollerinde Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki ve Aimee Teegarden yer alıyor.


Halka 3 (2017) afişi


Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea)

Lee Chandler (Casey Affleck) Massachusetts'in Quincy kentinde kapıcılık yaparak hayatını kazanan, boşanmış, kendi halinde bir adamdır. Bir gün ağabeyi Joe'nun kalp krizi geçirdiği haberini alınca memleketine, Manchester-by-the-Sea adlı deniz kenarındaki küçük kasabaya döner. Ancak hastaneye vardığında ağabeyinin hayatını kaybettiğini öğrenir. Lee için asıl şok, ağabeyinin 16 yaşındaki oğlu Patrick'in vasisi olarak tayin edildiğini öğrenmesi olacaktır. Çocuğa göz kulak olmak için doğup büyüdüğü bu küçük kasabaya taşınması gerekmektedir, ancak Lee'nin burada yaşadığı travmatik olaylar, taşınma konusunda isteksiz davranmasına neden olacaktır.

Filmin yönetmenliğini ve senaryosunu Kenneth Lonergan üstlenirken, oyuncu kadrosunda başrolü Casey Affleck sırtlıyor. 


Yaşamın Kıyısında (2016) afişi


Gecenin Kanunu (Live by Night)

Amerika Birleşik Devletleri'nde alkolün yasak olduğu 1920'li yıllarda Boston'da önde gelen bir polis şefinin en küçük oğlu olan Joe Coughlin (Ben Affleck), babasının tersine hayatını olabildiğince dolu yaşamak için kanunları çiğnemekten korkmayan bir karakterdedir. Ybor City, Florida'ya taşındıktan sonra suç dünyasında hızla yükselen genç adam, sürekli ölüm tehdidini hissetmeye başlayacak, ama güçlü bir mafya babasının kız arkadaşını elinden almak da dahil olmak üzere tehlikeli işlere bulaşmaktan geri durmayacaktır.

Dennis Lehan’ın aynı adlı romanından Ben Affleck tarafından senaryolaştırılıp beyazperdeye uyarlanan filmin yapımcıları arasında Jennifer Davisson Killoran ve Affleck ile birlikte Leonardo DiCaprio da yer alıyor.


Gecenin Kanunu (2016) afişi


Fırıldak Ailesi Orta Dünya

Sabri Fırıldak ve diğer köylülerin kadınları, bir gece kaçırılmıştır. Bunun üzerinde köydeki erkekler, tehlikeli yaratıklarla dolu büyülü ormana maceralı bir yolculuğa çıkarak Orta Dünya'ya varırlar.
Varol Yaşaroğlu'nun uzun süreli dizisi Fırıldak Ailesi, bu sefer beyazperdeye aktarılıyor. Animasyon türündeki filmin yapımcılığını ise Grafi2000 ve BKM üstleniyor.

Seslendirenler arasında ise Murat Boz, Yılmaz Vural, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç gibi ünlü isimler yer alıyor.


Fırıldak Ailesi (2017) afişi


Toni Erdmann

Uluslarası bir danışmanlık şirketi için Bükreş'te çalışan Ines (Sandra Hüller) işi ve kariyerinden başka bir şey düşünmeyen hırslı bir iş kadınıdır. Memleketi Almanya'ya doğum günü için kısa süreliğine döndüğünde uzun süredir görmediği babası Winfried (Peter Simonischek) ile karşılaşır. İlerlemiş yaşına rağmen yaptığı yersiz şakalar ve tavırlarıyla adeta çocuk gibi bir karakteri olan Winfried, kızıyla biraz daha fazla zaman geçirmek için ondan habersiz Bükreş'e gider. Kısa bir ziyaret olarak başlasa da, kızının yaşadığı manasız hayattan dolayı endişe duyan baba, burada kızını hem neşelendirmek, hem de kaybettiklerini hatırlatmak için biraz daha kalmaya karar verir. Baba kızı bundan sonraki süreçte birbirinden absürt olaylar beklemektedir.

Maren Ade’nin yazıp yönettiği filmin başrollerini Peter Simonischek ve Sandra Hüller gibi Avusturya sinemasının tanınmış isimler paylaşıyor.


Toni Erdmann (2016) afişi


Lion

5 yaşındaki Saroo, Hindistan kırsal kesimindeki bir köyde ailesiyle birlikte fakir ancak mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak ağabeyinin gelmesini beklediği tren istasyonunda yaşadığı kötü tesadüfler sonunda evinden kilometrelerce uzaktaki, başka bir dilin konuşulduğu Kalküta'da kendini yapayalnız bulur. Burada sokaklarda zor bir hayat yaşadıktan sonra önce yetimhaneye alınır, sonra da Avustralyalı Brierley ailesi tarafından evlat edinilir. Tazmanya'da yaşayan yeni ve zengin ailesiyle rahat bir gençlik dönemi geçiren Saroo, aradan 25 yıl geçtikten sonra kaybettiği ailesini bulma isteğiyle Hindistan'a geri döner.

Saroo Brierley'nin gerçek öyküsünden uyarlanan film, 6 dalda Oscar adaylığı kazandı. Filmi başrollerinde Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman ve David Wenham gibi güçlü isimler yer alırken, filmin yönetmenliğini ise Garth Davis üstleniyor.


Lion (2016) afişi


Tüylü Kaçak (Run Ozzy Run)

Martins ailesiyle birlikte sevgi dolu bir evde yaşayan Ozzy, Martins'in Japonya'ya gidecek olması yüzünden ortada kalır, nitekim köpeklerin oraya gitmesi izin verilmemektedir. Çaresiz Ozzy'e yeni bir yuva arayan aile, Mavi Dere Oteli adında lüks bir köpek bakım merkezine köpeklerini bırakır. Ancak burası hiç de göründüğü gibi bir yer değildir, köpeklere son derece kötü davranılan, köpeklerin işlettiği bir hapishanedir. Ozzy, burada edindiği Chester, Fronky ve Doc gibi arkadaşlarıyla birlikte buradan kaçarak özgürlüğünü elde etmenin planlarını yapmaya başlar.

Yönetmenliğini Alberto Rodriguez 'in üstlendiği senaryosunda ise Juan Ramón Ruiz de Somavía'nın imzası olan İspanya yapımı film tam bir komedi-aile animasyonu.

Tüylü Kaçak (2016) afişi



Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları