loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 9 film giriyor

Vizyona bu hafta 9 film giriyor
Tarih: 25.05.2017 - 17:09
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 yeni film vizyona girecek.

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 yeni film vizyona girecek.


İşte bu hafta (26 Mayıs) vizyona girecek filmler:


Aşk ve Savaş (On the Milky Road)

Yugoslavya'nın zorlu yıllarında geçen hikayede, Kosta'nın (Emir Kusturica) hayatının farklı dönemleri anlatılıyor. Devam eden Yugoslavya iç savaşında cepheye süt götüren Kosta, Milena'nın (Sloboda Mićalović) dikkatini çekmiştir. Milena'nın savaş kahramanı abisi Žaga (Predrag Manojlović) İtalyan kökenli gizemli ve çok güzel bir kadınla (Monica Bellucci) evlenme hazırlığı yaparken, Milena da Kosta'yla hayatını birleştirmeyi planlamaktadır. Ancak Kosta'nın müstakbel kayınbiraderinin müstakbel eşiyle karşılaşmasının ardından aşık olmasıyla hayatı bambaşka bir hale gelir.

Aşk ve Savaş (2016) afişi

Karayip Korsanları 5: Salazar'ın İntikamı (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

Kaptan Jack Sparrow (Johnny Depp), denizde yıllar boyu yaşadığı tehlikeli maceraların ardından bir kez daha zor duruma düşmüştür. Gaddar Kaptan Salazar (Javier Bardem), hayaletli gemisiyle birlikte sonunda şeytan üçgeninden kurtulmuş, karşısına çıkan tüm korsanları yok etmeye ant içmiştir. Jack Sparrow'un tek kurtuluş umudu, sahibine denizlerin mutlak kontrolünü veren Poseidon Asası'nı bulmaktır. Bu zorlu yolculukta ona güzel astronom Carina Smyth (Kaya Scodelario) ve dik kafalı denizci Henry (Brenton Thwaites) eşlik edecektir.

Karayip Korsanları 5: Salazar'ın İntikamı (2017) afişi

Deha (Gifted)

Frank Adler (Chris Evans), 7 yaşındaki yeğeni Mary (Mckenna Grace) ile birlikte Florida'da yaşamaktadır. Mary'nin küçük yaşına rağmen matematiğe inanılmaz bir yeteneği vardır ve normal şartlarda özel bir okula gitmesi gerekirken Frank'in ısrarıyla devlet okuluna gitmektedir. Mary'nin tıpkı kızı gibi matematiğe yetenekli annesi, Milenyum Problemleri'nden Navier–Stokes problemini çözebilmek için varını yoğunu ortaya koymuş, ancak kızı 6 aylıkken intihar etmiştir ve Frank de küçük kızın normal bir çocukluk geçirmesini istemektedir.
Günün birinde Frank'in annesi, aynı zamanda Mary'nin anneannesi olan Evelyn (Lindsay Duncan) çıkagelir. Küçük kızın üstün zekasından haberdar olan kadın, çocuğun velayetini alarak onu seviyesine uygun bir okula gönderme konusunda ısrarcı olur. Frank, Mary'nin özel bir okula gitmesini kabullenir, ancak o okulda annesinin gözetimi altında olduğunu öğrenince, kızı tekrar yanına alabilmek adına ev sahibesi Roberta (Octavia Spencer) ve öğretmeni Bonnie (Jenny Slate) ile elinden gelen her şeyi yapmaya karar verir.

Deha (2017) afişi

Karanlık Görev (Mil Jeong)

Film, Güney Kore'nin Japon sömürgesi olduğu 1920'lerin sonlarında, Japon karşıtı olan Dürüst Kardeşler adlı bir grubun faaliyetlerini anlatıyor. Bu grup, Seul'deki Japon tesislerine saldırı düzenleyebilmek için Şangay'dan mühimmat getirmeye çalışmakta, Japon ajanları ise buna engel olmak ve ekibi çökertmek istemektedir. Bir zamanlar bağımsızlık hareketinde yer almış, sonradan Japonya hesabına ajanlık yapmaya başlayan Lee, ekibin lideri olan Kim'e resim koleksiyoncusu gibi yaklaşarak daha çok bilgi toplamaya çalışır. Durumun farkında olan Kim de farklı hesaplarla Lee'yi etrafından uzaklaştıramayınca, ikili arasında son derece kırılgan dengelere dayalı ve tehlikeli bir oyun başlar.

Karanlık Görev (2016) afişi

Toz

Azra’nın, ailesinin sır dolu geçmişinin izini sürerken; savaşın insanların kaderi üzerindeki etkilerini ve Afganistan’da yalnız bir kadın olarak çıktığı yolculuğu anlatan dram filmi Toz'un çekimleri İstanbul ve Afganistan'da gerçekleştirildi.
Gözde Kural'ın filminde Öykü Karayel, Beran Soysal ve Muhammed Cangören başrolleri üstlenirken, Afganistan sinemasının oyuncuları Abdul Qadir Farookh, Haji Gul Aser ve Masud Ahmadi de kadroda yer alıyor.

Toz (2016) afişi

Katre

Emlakçılık yapan Savaş, çevresinde sevilen biridir. Anne ve babasını yıllar önce kaybetmiş Savaş, küçükken bir böcekten kaptığı mikrop sonucunda yatağa bağlı yaşayan kardeşi Umar'ın tüm bakımıyla ilgilenmektedir. Bu durumdan Allah'ı sorumlu tutan Savaş, kendi öfkesini çevresindekilere yansıtarak etrafındaki inançlı kimselerden intikam almaya, bu insanları değiştirmeye başlar.

Katre (2017) afişi

Yarının Adı Başka

Yaşlı bir Afgan bisiklet tamircisi, Nesim (Muharrem Zeynelzade), uzun zaman önce İstanbul'a yerleşmiş oğlunun kaybolduğu haberini alınca Türkiye'ye gitmeye karar verir. Yasadışı ve zorlu yollardan Türkiye'ye girmeyi başaran Nesim, birlikte geldiği diğer kaçakları kaybedince bir sınır kasabasına sığınır. Burada çobanlık yapan Mustafa ve sevgilisi Zelal ile tanışır. Bu sırada yaşlı adamın peşine esrarengiz kişiler düşünce, Mustafa onu korumak için elinden geleni yapmaya çalışacaktır.
Türk-İran ortak yapımı Yarının Adı Başka filminin çekimleri, Van'ın Edremit ilçesinde yapıldı.

Yarının Adı Başka (2016) afişi

Sinsiran: Yasak Aşk

1 yıldır evli olan Nermin ve Bedri, Nermin'in kız kardeşi Seher ile birlikte İstanbul'dan köylerine giderler. Ancak burada Seher kaçırılır ve ortadan kaybolur. Geri dönmelerinin ardından sürekli kabuslar görmeye başlayan Bedri, arkadaşları vasıtasıyla tanıştığı kişilerden çok güçlü büyünün etkisinde olduğunu öğrenir ve o köydeki Sakine adında büyücü bir kadına yönlendirilir. Ama işler daha da kötüye gidecek, Seher'in kaybolmasıyla Bedri'nin kabuslarının arasında bir bağ olduğu anlaşılacaktır.

Sinsiran: Yasak Aşk (2017) afişi

Bilal: Özgürlüğün Sesi (Bilal: A New Breed of Hero)

1400 yıl kadar önce, büyük bir savaşçı olma hayalleri kuran Bilal adlı bir genç, kız kardeşi ile birlikte kaçırılarak evinde çok uzaklardaki bir köle pazarında satılır. Burada Hz. Muhammed tarafından özgürlüğü satın alınır. Sonrasında yeni inancının saflarına katılan Bilal, inandıkları uğruna savaşacak, bu inancın en büyük sembolüne ilk sesi veren kişi olacaktır. Animasyon türündeki filmde ilk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi'nin hayat öyküsü anlatılıyor.

Bilal: Özgürlüğün Sesi (2015) afişi


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları