loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 9 film giriyor

Vizyona bu hafta 9 film giriyor
Tarih: 11.05.2017 - 17:18
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6'sı yerli 9 yeni film vizyona giriyor.

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6'sı yerli 9 yeni film vizyona girecek.


İşte bu hafta (12 Mayıs) vizyona girecek filmler:


Yaratık: Covenant (Alien: Covenant)


Prometheus'un yolculuğunun ardından Covenant adlı gemiyle yeni bir ekip, uzayın derinliklerine doğru yeniden yola çıkar. Varolduğunu bilmedikleri bir gezegene varırlar, ancak burada tehlikeli yaratıklar ve daha önceki Prometheus seyahatinden sonra burada kalmış David'le karşılaşacaklardır.

Prometheus'un başrol oyuncuları Michael Fassbender ve Noomi Rapace, devam filmi Alien: Covenant'ta da seyircinin karşısında olacak.

Yaratık: Covenant (2017) afişi

Ağustos Böcekleri ve Karıncalar

Ölüm döşeğindeki Muzaffer İnan kendisine bakmakta olan gazeteci oğlu Kemal, her biri hayat mücadelesi ile dağılmış ağabeyleri Metin ve Aziz’le birlikte ablası Selma’yı muhtemel ‘son bir gece’ için eve çağırır. Gelmeyen tek kişi büyük ağabey ile kavgalı olduğu gerekçesi ile eve girmeyip, yakınlardaki bir kahvede haber bekleyen Aziz'dir. Babaları için oraya gelen kardeşler kısa sürede miras paylaşımı üzerine sohbet etmeye başlarlar. Eski defterler açıldıkça konu şiddetlenir. Ancak kapıdan gelen bir zil sesi her şeyi değiştirecektir.

Daha önce bir belgesele ve çok sayıda kısa filme imza atmış genç yönetmen Erhan Tuncer'in ilk uzun metraj filmi olan Ağustos Böcekleri ve Karıncalar'ın başrollerini Özer Arslan, Gün Koper, Bennu Yıldırımlar ve Erdem Akakçe paylaşıyor. 

Ağustos Böcekleri ve Karıncalar (2017) afişi

Kral Arthur: Kılıç Efsanesi (King Arthur: Legend of the Sword)

Londra sokaklarında büyümüş Arthur (Charlie Hunnam), saplandığı yerden efsanevi kılıç Excalibur'u çıkarana dek kral soyundan olduğunu hiç bilmemiştir. Ancak iş kılıcı çıkarmakta değil, doğru kullanmayı bilmektedir. Krala isyan eden bir gruba katılan Arthur, ailesini öldürerek tahta çıkan acımasız Vortigern'i (Jude Law) alt etmeye çalışacaktır.

Kral Arthur: Kılıç Efsanesi (2017) afişi

Tuz ve Ateş (Salt and Fire)

Birleşmiş Milletler'in görevlendirdiği iki ekolog, Laura Sommerfeld (Veronica Ferres) ve Fabio Cavani (Gael García Bernal), dünyanın en geniş tuz rezervi olan uçsuz bucaksız Salar de Uyuni'de gerçekleştiği iddia edilen çevre felaketiyle ilgili araştırma yapmak üzere bu ülkeye gitmiştir. Ancak gelir gelmez kaçırılırlar, kaçıran ise söz konusu çevre kirliliğinde parmağı olduğu düşünülen büyük şirketin CEO'su Matt Riley'dir (Michael Shannon). Bu sırada bölgedeki Uturunku yanardağının faaliyete geçmesi, iki tarafın işbirliği yapmasını gerektirecektir.

Tuz ve Ateş (2016) afişi

4N1K

Yaprak (Gözde Mutluer) çocukluk yıllarından beri yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 5 kişilik arkadaş grubundaki tek kızdır. Ali, Sinan, Gökhan ve Oğuz'un yanında adeta erkek gibi büyüyen Yaprak, Barış (Burak Yörük) ile tanışmasının ardından bambaşka bir dünyayla tanışır. Yaşıtı genç kızların dünyasını ve kendisini daha iyi tanıması gereken Yaprak, bir seçim yapma aşamasına gelecektir.

4N1K (2017) afişi

Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı

20 yaşındaki Kayra, hayatta sahip olduğu her şeyini, annesini, babasını ve kız kardeşini bir trafik kazasında kaybetmiştir. Aşık olduğu Ezgi'den bir karşılık göremeyince intihar düşüncesi kafasına iyice yerleşir. Niyeti, Datça'daki yaşlı babaannesini gördükten sonra hayatına son vermektir. Bunun için en yakın arkadaşı Sertaç'la bir karavan kiralayıp yola çıkarlar. Ancak bu yolculuk çok şeylere gebedir.

Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı (2017) afişi

Kaygı

30'lu yaşlarındaki Hasret (Algı Eke) 20 yıl önce müzisyen anne ve babasını bir trafik kazasında kaybetmiş bir medya çalışanıdır. Önemli bir haber kanalında kurgucu olarak görev yapmaktadır. Bir süredir her gece aynı kabusu görmeye başlayınca arkadaşlarından uzaklaşarak sürekli geçmişini düşünmeye başlar. Anne ve babasının bir kaza sonucu değil de çok farklı bir şekilde hayatlarını yitirmiş olabilecekleri olasılığı, beynini günden güne daha çok kurcalayan bir konu haline gelecektir.

Ceylan Özgün Özçelik'in ilk uzun metrajlı filmi olan Kaygı, ilk kez 2017 Berlin Film Festivali'nde gösterildi.

Kaygı (2017) afişi

Geri Döndü

24 yaşındaki Melis, okuldan arkadaşı Tülay'ın ısrarıyla kötü bir şekilde ayrıldığı eski sevgilisi Uğur'un düzenlediği partiye gider. Partide üçü ve Tülay'ın erkek arkadaşı Burak'tan başka hiç kimse yoktur. Geçen saatlerle birlikte Uğur, Melis'i taciz etmeye başlar. Genç kadın bir an önce oradan ayrılmak istese de diğerleri izin vermezler, sonunda kendini kaybeden Uğur istemeden Melis'i öldürür. Olayı polise haber vermeden cesedi o gece gömerler. Melis'in annesi bir hocaya gidip bir şeyler öğrenmek isteyince, kadının Araf'ta kaldığı anlaşılır. Bir süre sonra ise Melis'in cesedi, kendisine bunu yapanlardan intikamını almak için geri dönecektir.

Geri Döndü (2017) afişi

Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu

Günün birinde bir profesör birbirinden farklı güçlere sahip 3 tane çok akıllı oyuncak yapar. Bunlar Nane, Limon ve Biber'dir. Üç 3 oyuncağın da birbirinden farklı ve doğaüstü yetenekleri vardır. Ancak günün birinde Nane'nin zaman makinesi özelliği bozulur ve Profesör'le Biber zamanın içinde kaybolurlar. Onları kurtarıp günümüze geri getirmek Nane ve Limon'un ellerindedir. Nane ile Limon'un güçleri tükenip, sonsuza dek kapanmadan önce onları kurtarabilmek için yardım almaları şarttır. Bunun için de yeni arkadaşları Kaan ve Meryem'den yardım isterler. Profesör ‘ün kızı Evren'in de dahil olmasıyla eğlenceli kurtarma operasyonu başlar!

Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu (2016) afişi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları