loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyonda bu hafta

Vizyonda bu hafta
Tarih: 03.03.2017 - 11:10
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 7 film vizyona girdi

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 7 film vizyona girdi.


İşte bu hafta (3 Mart) vizyona giren filmler:


Logan

Yakın bir gelecekte geçen filmde Logan (Hugh Jackman) artık yaşlanmış ve yorulmuş, süper yetenekleri erozyona uğramaya başlamıştır. Alzheimer'ın etkisiyle iyice unutkanlaşan Profesör X, yani Charles Xavier'i Meksika sınırına yakın bir yerde saklamaktadır. Logan tüm dünyadan kaçmaya çalışsa da bir gün onları bulan Laura Kinney (Dafne Keen) adlı küçük bir kız bu huzuru bozacaktır, nitekim kendisi gibi mutant olan kızı, peşindeki karanlık güçlerden koruması gerekecektir.

Logan filmi, orijinal Wolverine serisinin devamı, yani 2013'te gösterime giren The Wolverine filmiyle başlayan serinin 2. filmi, toplamda Wolverine üzerine çekilen 3. film olacak (X-Men Origins: Wolverine ve The Wolverine'in ardından). Bu film aynı zamanda Hugh Jackman'ın Wolverine'i canlandırdığı son film olma özelliğine sahip.


Logan (2017) afişi


İstanbul Kırmızısı (Rosso Istanbul)

Ferzan Özpetek'in uzun bir aradan sonra Türkiye'de çektiği ilk film olan, 2014'te Türkiye'de satışa çıkan kendi kitabından uyarladığı İstanbul Kırmızısı'nda, yıllarca yurtdışında yaşayp Türkiye'ye dönmemiş yazar-editör Orhan Şahin, ünlü yönetmen Deniz Soysal'ın yazdığı ilk kitap üzerine çalışma yapmak amacıyla İstanbul'a gelir. Deniz, artık bütün gücünü ve ihtişamını kaybetmekte olan ailesiyle birlikte bir yalıda hayatını sürdürmektedir. Ancak Orhan gelir gelmez kendisini Deniz'in karmaşık ilişkileri, gizemli arkadaşları ve aile bireylerinin arasında kalmış bulur.


İstanbul Kırmızısı (2017) afişi


Alt Tarafı Dünyanın Sonu (Juste la fin du monde)

Amansız bir hastalığa yakalandığı için ölümü artık an meselesi olan yazar Louis-Jean Knipper (Gaspard Ulliel), 12 yıldır hiç görmediği ailesini ziyaret ederek onlara veda etmeyi planlamaktadır. Ancak aile üyelerinin bunca yıl sonra gelen ziyarete farklı tepkileri olacaktır: Neredeyse hiç görmediği küçük kız kardeşi Suzanne (Lea Seydoux), etrafındaki herkese öfke saçan ağabeyi Antoine (Vincent Cassel) ve annesinin (Nathalie Baye) onunla paylaşmak istedikleri farklıdır. Louis'nin kendisi hakkındaki acı gerçeği ailesine anlatması kolay olmayacaktır.


Alt Tarafı Dünyanın Sonu (2016) afişi


Yağmurlarda Yıkansam

Gülten Taranç'ın yönetmenliğini üstlendiği ve çekimleri İzmir'de gerçekleştirilen film, ülkemizin en güncel meselelerinden biri olan kadına karşı şiddeti konu alan bir yapım. Annesi, babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikâyesi, alışılageldiği gibi cinayetle biten bir hayatı değil; cinayetle başlayan yeni bir hayatı anlatıyor. Kadın cinayetlerinin tek mağdurunun yalnızca öldürülen kadınlar olmadığı, Gamze’nin, yani yine bir kadının hikayesi üzerinden anlatılıyor. Hikayede 15 yaşındaki Gamze’nin öfkesi, yalnızlığı çaresizliği ve özlemleri hiç bakılmayan bir bakış açısıyla izleyici ile buluşuyor.


Yağmurlarda Yıkansam (2017) afişi


The Founder

1954'te Milkshake makineleri satan gezgin satıcı Ray Kroc (Michael Keaton), eşi Ethel (Laura Dern) ile çok şatafatlı olmasa da kendilerine yetecek kadar bir hayat sürmektedir. Ancak bir şekilde zengin olmanın hayallerini kuran Kroc, bir gün California'ya yaptığı ziyaret esnasında McDonald's restoranı ile karşılaşır. Servis hızından ve çalışma düzeninden etkilenen Kroc, Mac ve Dick McDonald kardeşlerle bu işi büyütmek üzere görüşür. Daha önce şubeler açmayı deneyen, ancak başarısız olan McDonalds Kardeşler, bu teklife ilk başta sıcak bakmazlar, ancak Kroc'un ısrarları sonunda restoran zinciri oluşturmasına izin verirler. Kroc başlarda büyük zorluklarla karşılaşsa da işleri büyütür. Ancak işler büyüdükçe, kardeşler ile Kroc arasında anlaşmazlıklar baş gösterir, Kroc ise hiçbir şekilde durmaya niyetli değildir.


The Founder (2016) afişi


Reis

Filmde Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatından bazı kesitler sunuluyor. Erdoğan'ı Reha Beyoğlu canlandırıyor.


Reis (2016) afişi


Dehşet Evi (Sweet Home)

Belediye için çalışan genç Alicia (Ingrid García Jonsson), fiyat belirlemek için inceleme yaptığı ve anahtarını aldığı eski bir apartmanın boş bir dairesinde, sevgilisi Simon (Bruno Sevilla) ile romantik bir doğum günü geçirmek üzere hazırlıklar yapmıştır. Ancak güzel başlayan gece, korku dolu bir hayatta kalma mücadelesine döner, nitekim apartmanın sahibi, apartmandaki son kiracıyı öldürtmek için bazı saldırganları apartmana göndermiştir. Kapıları zincirlenmiş apartmanda katillerden saklanmak zorunda kalan iki genci zor bir gece beklemektedir.


Dehşet Evi (2015) afişi


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları