loading
close
SON DAKİKALAR

Yalçın Bayer: Trump, Putin ve Esad işbirliği neyi işaret ediyor: ‘Pehlivan peşrevi’

Yalçın Bayer: Trump, Putin ve Esad işbirliği neyi işaret ediyor: ‘Pehlivan peşrevi’
Tarih: 07.12.2017 - 00:00
Kategori:

Yalçın Bayer: Suriye sınırımızda Rus general, terör örgütü PKK/YPG ile birlikte fotoğraf vermiş, fonda Rus bayrağı ve örgüt bezi var. Beraberce, sözde terör örgütü, özde ABD beslemesi DEAŞ’tan bölgeyi temizlediklerini ilan etmişler...

Suriye sınırımızda Rus general, terör örgütü PKK/YPG ile birlikte fotoğraf vermiş, fonda Rus bayrağı ve örgüt bezi var. Beraberce, sözde terör örgütü, özde ABD beslemesi DEAŞ’tan bölgeyi temizlediklerini ilan etmişler. ABD askerleri de sınırımızın dibinde Türkiye düşmanı terör örgütleri ile aynı pozları veriyor.
ABD’nin PKK ortaklığı kanıksandı, Rusların muhabbetine de alışılıyor.
Suriye sınırında, iki müttefikimizin kurduğu terör ordusu ile eninde sonunda göğüs göğüse çarpışma kaçınılmaz görünüyor.
Hal böyle olmasına rağmen... Hafta sekiz gün dokuz, bu sözde müttefikler el ele orada burada buluşup el sıkışarak verilen sahte dostluk fotoğraflarından da artık gına geldi.
Hakiki fotoğraf arayanlar Putin ile Esad’ın ‘pehlivan peşrevine’ benzer kucaklaşmalarına baksın.
Kuzey Kore’nin, uluslararası camiada küçümsenen devlet başkanı (roket adam), babadan tevarüs ettiği iktidarı gayet güzel kullanıyor.
Trump ile laf yarıştırıyor, kimseyi ciddiye almıyor, yo-yo topu ile oynar gibi nükleer denemeler yapıyor, nükleer programından taviz vermiyor, uzaya uydular fırlatıyor.
Pasifik kıyısına sıraladığı yüzlerce tank ve füzeyi aynı anda ateşleyerek dehşet görüntüleri ile dünyaya meydan okuyor.
ABD’li istihbarat uzmanlarına göre Güney Kore sınırına 21 binden fazla top ve füze rampası yığmış durumda... Uluslararası camia sözde izole etmiş gibi yapıyor ama dişe dokunur bir müeyyide uygulamaya cesaret edemiyor. ‘Mücavir’ denizlerde avara kasnak tatbikatlarla yetiniyor.

Yeni uluslararası düzende işler böyle yürüyor. Bizim sınırımızın dibinde dost ve müttefiklerimizin general elbisesi giydirilmiş askerleri, terör örgütü ile yan yana, Türkiye’ye karşı fotoğraf veriyor.
Devleti yönetenlerin bu mesajlara verilecek bir cevabı yok mu?
Güray GÖZÜPEK

CHP İSTANBUL KONGRELERİNE İZİN ÇIKTI

ESKİ TAS ESKİ HAMAM

CHP Genel Merkez yöneticileri Tekin Bingöl ve Kamil Oktay Sındır’ın imzasıyla İstanbul il ve ilçe örgütlerine daha önce yapılan kongre süreçlerini durdurma kararının bir gün sonra kaldırıldığı ortaya çıktı. Yeni kararda “Başlatılan kongrelerin, kongreler takvimi doğrultusunda devam etmesine karar verildi” denildi.
Peki ne çözümlendi?
Hiçbir şey; ‘yaramazlık’ yapan örgütlere biraz ürküntü verildi. Bir partiliyi dinliyoruz:
“Aynı delegeler yine var... Bu durumda yenilenmeyen delege listeleri ile mevcut ilçe başkanları yeniden seçilecek. Çünkü o delegeler kendisine yakın isimlerden oluşuyor. Sorarım, İstanbul’da hangi milletvekinin kaç Meclis üyesi var, biliyor musunuz? Bilinmiyorsa, bunu önlemek için ‘çarşaf liste’yi niye getirmiyorsunuz? Yapamazsınız, çünkü o zaman kaybedersiniz... On yıldır ilçe başkanı olanlar artık adaylık koymasa nasıl olur? Meclis üyeleri de yönetim kurulu üyesi olmamalı. Mahallesinde delege seçilemeyen bir kişi hiçbir şekilde aday gösterilmemeli... Aynı soyadından gelen kaç delege vardır, hiç araştırıldı mı? AKP’nin gücü karşısında küçük düşünmeyelim artık. Anlamadığım bir şey var; Kılıçdaroğlu İstanbul’a geldiğinde ilçe başkanları ve belediye başkanları niye birlikte olmazlar. Aralarında kopukluk olduğunu biliriz; herkes bir çıkar içinde...”
İstanbul İl Başkanlığı’na göre, CHP’nin Adalar, Arnavutköy, Beyoğlu, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Pendik ilçelerinin kongresi daha önce belirlenen tarih olan 17 Aralık Pazar günü gerçekleşecek.

Diğer ilçelerin kongre tarihleri ise 23 ve 24 Aralık...

BİLİYOR MUSUNUZ

BALKANİKA Vakfı’nın 19’ncu 2016 yılı Uluslararası Edebiyat Ödülü, Doğan Kitap yazarı Murat Özyaşar’ın, ‘Sarı Kahkaha’ isimli son öykü kitabının Fransız yazar, şair ve çevirmen Sylvain Cavaillès imzalı Fransızca çevirisi ile aldığını, daha önceki yıllarda bu ödülü Nedim Gürsel, Ayla Kutlu, Ayfer Tunç, Tahsin Yücel ve Sema Kaygusuz’un layık görüldüğünü... YUNANİSTAN’ın köklü basketbol kulüplerinden ARIS’in yönetim kurulu başkan yardımcılığına, eski gazeteci ve halkla ilişkilerci Tanyel Yılmaz’ın seçildiğini; Yılmaz’ın ‘iş geliştirme, sponsorluk alanlarını da kapsayan iş iletişiminden’ sorumlu olacağını...

EROL MANİSALI’NIN BAĞIŞI

PROF. Dr. Erol Manisalı’nın söyleşi ve imza etkinliği: 9 Aralık Cumartesi 14.00-17.00 arasında hem yeni çıkan ‘Gergedanlaşmak’ kitabını hem de Vefalılar Derneği’ne bağışladığı diğer kitaplarını imzalayacak. Middle East Business and Banking dergisinin 10 yıllık ciltleri açık artırma ile derneğe bağış için ilgilenenlere sunulacak. Yer: Karaköyüm Lokantası, Kemeraltı Cad. No: 8 Bankalar Han, Kat: 6 Karaköy. Karaköy Meydanı tramvay yolu üzerinde. Tel: 0212-244 6808-09)

PANO

‘YENİ ADANA’ 100 YAŞINDA

- MİLLİ mücadele gazetesi ‘Yeni Adana’ 25 Aralık’ta 100 yaşına giriyor; bu kutlama için eski milletvekili, oda ve baro başkanları ve gazeteci arkadaşlardan gönüllü bir komite oluşturduk. ‘100. Yıla Doğru Yeni Adana Gazetesi Tanıtma Kitabı’nı hazırladık. Dostları Adana’da bekliyoruz.
Av. Ziya YERGÖK
- KUDÜS’ü bütün dinlerin merkezi kabul edecek bir olgunluğa insanlık ne zaman kavuşacak? Ufuk URAS

‘EPDK TEBLİĞİ ÇIKARSA OSB’LERDE ÇARKLAR DURUR’

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gündeme getirilen ‘Son Kaynak Tedarik Tarifesi’nin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ Taslağı’ sanayicileri pahalı enerji kullanmaya mahkûm ediyor. Bugün Türkiye’de 300 Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 30 bin firma ekonomiye katkı sağlıyor. Elektrik dağıtım şirketlerinin sayısı ise 21. EPDK’nın son tebliğ taslağı bu hali ile yürürlüğe girerse 21 dağıtım şirketi doğrudan avantaja kavuşurken 30 bin sanayici mağdur edilecek.
Sanayicilerimizin enerji sorunu bitmiyor. Yürürlüğe girmesi halinde sanayiciyi oldukça zor durumda bırakacak “Son Kaynak Tedarik Tarifesi’nin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ Taslağı”na göre; Organize Sanayi Bölgeleri’nin indirimli elektrik almasını sağlayan sanayi tarifesi ve buna bağlı olarak tavan fiyat uygulaması ortadan kalkıyor. Sanayiciyi aracı firmalardan elektrik almaya zorlayan tebliğ taslağı aracı firmalarla anlaşma sağlanamaması durumunda şirketleri pahalı enerji almaya mahkûm ediyor. OSB’leri de kapsayan ve sanayicileri olduğu kadar ekonomi, üretim ve ihracatı da olumsuz etkileyecek EPDK’nın tebliğ taslağı kesinlikle geri çekilmeli.
Bugüne kadar özel sektörden elektrik alamayan OSB’ler bedeli EPDK tarafından sabitlenmiş 20.52 kuruş/kWh olan tarifeyi dağıtıcı firmadan alıyordu. Son tebliğ taslağına göre yeni dönemde de özel sektörle anlaşamayan sanayiciler elektriğini dağıtıcı kuruluştan alacak ancak belirlenmiş bir bedel yok. Tebliğ taslağı bu hali ile yürürlüğe girerse enerjiye zammı da beraberinde getirecek.
Organize Sanayi Bölgeleri olarak sanayicilerimizi en uygun şartlarda üretim yapmaya teşvik ediyoruz. Firmalarımıza ucuz elektrik sağlamak da önceliklerimizden biri. Ancak EPDK’nın son tebliğ taslağı ile bu ne yazık ki mümkün değil. Artan elektrik fiyatları demek maliyetin artması ve doğal olarak ürüne de yansıması demek. Çünkü sanayicilerimiz üretip sattığı mamulün bedelini, mevcut enerji birim fiyatlarını dikkate alarak belirlemişti. Tedarik şirketlerine doğrudan avantaj sağlayan hükümleri içermekten öteye gitmeyen bu tebliğin hayata geçmesi sanayinin çarklarını durma noktasına getirebilir. Sanayiyi ve OSB’leri zora sokacak bu tebliğin kesinlikle yayınlanmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Fidan Aslan EROĞLU-Pagder&Aslan Plastik İhtisas OSB Başkanı

Yalçın Bayer: Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları