loading
close
SON DAKİKALAR

Yargıyı AK’lama

Yargıyı AK’lama
Tarih: 22.11.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; AKP’li ne kadar yandaş avukat varsa sözümona sınavla hâkim ve savcı yapılmıştı. Bu teklifte beş yıllık süre iki yıla indiriliyor.

Sayısını şaşırdığımız “Yargıda reform paket”lerinden biri daha komisyondan geçti... Komisyon üyesi CHP milletvekili Ali Rıza Öztürk paketin bir maddesini şöyle anlattı:
- Yasa teklifi esas olarak yargının iktidar tarafından biraz daha kuşatılmasını öngörüyor. Hatırlarsınız, iktidar mart ayında beş yıl avukatlık yapanların hâkimlik ve savcılığa geçişlerini mümkün kılan bir yasa çıkarmış, o yasayla AKP’li ne kadar yandaş avukat varsa sözümona sınavla hâkim ve savcı yapılmıştı. Bu teklifte beş yıllık süre iki yıla indiriliyor. Yani daha yüzlerce yandaş hâkim ve savcı yapılacak.

Adaşın durumu...

Ermenek’te oğlunu kaybeden Recep Baba’nın yırtık lastikleri görününce devlet 11 lira masrafa girip ona yepyeni bir çift lastik verdi.. Kösele vermedi ki ayağı alışmasın! Recep Baba gazetecilerle konuşurken dedi ki:
“Dişlerim yok. Yoksulluk nedeniyle gidip taktıramadık...”
Epeydir bu tür yakınmalar duymuyorduk.. Çünkü hayli zamandır medyamız pembe haberlerle çıkıyor. Hep kalkınıyoruz, dünyanın en büyük ekonomileri arasına giriyoruz,lider ülke oluyoruz... Kafamızı devekuşu gibi kuma gömüp ülkede durumu pespembe farzediyoruz. Ama işte olmuyor. Ekran uyutmacalarıyla ülke kalkınmıyor. Fakirlik bir anda Recep Baba’nın lastik ayakkabısından fırlıyor.

MİT’in taktikleri

Kemal Kılıçdaroğlu çarpıcı bir açıklama yaptı:
- MİT’in içindeki bir kanat, CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyor. Bu tuzağa hiçbir CHP’linin, başta da kendisini ‘Ulusalcı’ olarak tanımlayan arkadaşların düşmemesi lazım...
Kim bu “ulusalcı” diye tanınan arkadaşlar...
CHP’nin Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerinden sapmasına tepki gösterenler.
Peki acaba MİT bu üyeleri nasıl kışkırtıyor da isyana sevk ediyor?
Sanırız... MİT Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir biçimde etkileyerek CHP yönetimine CHP ilkelerine ters adamları getirmesini sağlıyor.
Kimi Kürtçü kimi dinci bu isimler doğal olarak kökten CHP’lileri isyana sevk ediyor. Anlıyoruz ki; hata Kemal Bey’de değil MİT’te...

Dün düzenlediği basın toplantısında bir gazeteci CHP milletvekili Rıza Türmen’e sordu;
- MİT içinde bir grubun CHP’yi karıştırmak için görevlendirildiği söyleniyor, ne diyorsunuz?
Rıza Türmen’in yanıtı şu oldu.
-Yeteri kadar karışığız zaten, ayrıca MİT’e ihtiyaç var mı, bilemiyorum.

PEKÜNLÜ

Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Rennan Pekünlü yaşanan adalet skandalı sonucu hapis cezasını çekmek üzere önümüzdeki perşembe günü Foça Açık Cezaevi’ne teslim oluyor... 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm olan Pekünlü, kanunun tanıdığı indirimler sonucu 4 ay 16 gün hapis yatacak. Suçu; türbanla okula gelen öğrenciler için zabıt tutmak, fotoğraflarını çekmek... Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu diyor ki:
- Eğer bir suç varsa, Anayasa Mahkemesi kararlarını bir genelgeyle uygulanmadan kaldıran YÖK Başkanı ve ona uyan Ege Üniversitesi Rektörü’ne aittir.
Pekünlü ile dün telefonlaştık... Ne diyeceğimizi bilemeyince o:
- İyi tatiller diyebilirsiniz, dedi. Morali yerindeydi.

Konya Valiliği’nin internet sitesi “Konya’dayız Huzurdayız” sloganıyla açılıyor! Keşke kendileri kaygılı, Konya’daki madencilerin yakınları huzurlu olaydı...
Akif Kökçe

ŞEF

Dünyaca ünlü Rus Orkestra Şefi Valery Gergiev, Almanya’da yasaklandı...
/>Gergiev 10 Mart’ta Almanya’da Saarland müzik festivali kapsamında Münih Filarmoni Orkestrası’nı yönetecekti. Bu görev iptal edildi. Sebebine gelirsek... Müzik festivalinin ana teması “Polonya Kültürü” olup iki sponsoru var. Biri Alman Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier, diğeri Polonya Cumhurbaşkanı Donald Tusk... Polonya Cumhurbaşkanı, “Eğer Gergiev orkestrayı yönetirse sponsorluktan çekiliriz” demiş. Tusk’ın derdi neymiş derseniz... Gergiev’in Vladimir Putin’i destekliyor olması...
Az gelişmişlik Polonya’ya da el atmış... Müzik adamının sanatsal başarısı yetmiyor, siyasi görüşleri de uyumlu olacak!

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları