loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni müfredat: Birinci sınıfta çocuklara ilahi öğretecekler!

Yeni müfredat: Birinci sınıfta çocuklara ilahi öğretecekler!
Tarih: 26.07.2017 - 10:59
Kategori: Eğitim

Müfredatta yapılan değişiklikle birinci sınıf öğrencilerine müzik dersinde ilahi okutulacak.

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ‘müjde’ olarak sunduğu yeni müfredata ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Eğitimde gericileştirmeye yönelik en kapsamlı saldırılardan biri olan müfredat değişikliğinde ‘değerler eğitimi’ bütün derslerin kapsamına eklenirken, hemen hemen bütün derslerde dini temalarla ilgili bir etkinlik planlanmış durumda.

İlköğretim birinci sınıf müzik dersi için hazırlanan programda da belirli gün ve haftalara ilişkin kazanımında, öğrencilere milli ve manevi kültürü öğretmek için ilahi örnekleri seslendirmesi ya da katılımlı dinletilmesi önerildi.

İlgili bölümde, "Belirli gün ve haftalarla ilgili müzik etkinliklerine katılır. Millî ve manevi değerlerimizi ve kültürümüzü yansıtan şarkı, türkü, marş, ilahi vb. örnekleri seslendirir veya katılımlı dinletilir" ifadeleri yer aldı.

8. sınıfta müzik kültürü başlığında ise, Türk müziğinin biçimlerini tanıma hedefli kazanımda ilahi örneklerinin dinletiler yoluyla tanıtılması isteniyor.

YENİ MÜFREDAT: CİHAT VAR, EVRİM YOK...

AKP'nin birinci sınıf öğrencilerine ilahi öğreteceği yeni eğitim müfredatı baştan aşağı gericileştirme hamleleriyle dolu.

Tüm derslere "değerler eğitimi" adı altında yapılan bu saldırı kapsamında evrim teorisi müfredat dışına çıkarılmış, din derslerinin sayısı ve saati arttırılmıştı.

Sadece bu adımla yetinmeyen AKP, yeni müfredata "cihat" ve 15 Temmuz'u eklemişti.

Yeni müfredatta dikkat çeken başlıklardan biri de İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersi programında 15 Temmuz ve Osmanlı övgüsüne yer verilmesi olmuştu.

soL

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları