loading
close
SON DAKİKALAR

Yunanistan'da kredi kartı şoku

Yunanistan'da kredi kartı şoku
Tarih: 29.06.2015 - 12:04
Kategori: Ekonomi

Yunanistan'da turistler 60 Euro'dan fazla çekebilecek, kredi kartına sınır var.

Yunanistan'da turistler 60 Euro'dan fazla çekebilecek, kredi kartına sınır var.

Ekonomik krizin en sancılı günlerini yaşayan Yunanistan’da restoran ve otellerin büyük bir bölümü kredi kartı kabul etmemeye başladı. Ülkeye giden turistler ise yarın ATM’lerden Yunan halkının günlük limiti olan 60 eurodan fazla para çekebilecek.

Yunanistan tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Ülke kağıt paranın bankalardan çıkışına karşı sermaye kontrolü başlatırken ATM’ler yarına kadar kapandı. Atina Borsası’nda ise 1 hafta işlem yapılamayacak. ATM’lerden günlük çekilebilecek para miktarı ise yarından itibaren günlük 60 euro olarak belirlendi.

60 EURODAN FAZLASI YOK

Peki ya şu dönemde Yunanistan’a gidecek olan turistlerin nakit bakımından dikkat etmesi gerekenler neler? Öncelikle günlük 60 euro nakit sınırlamasının yerli banka kullanıcıları için geçerli olduğunu belirtmek gerek. Eğer ATM’de banknot kaldıysa turistler kullandıkları bankaların belirlediği üst limite göre günde 60 eurodan fazlasını çekebiliyor.

KREDİ KARTI KABUL ETMİYORLAR

Restoranlar ise ellerinde nakit para bulunması için kredi kartıyla ödeme kabul etmiyorlar. Öte yandan şu an otellerin büyük bir bölümü de kredi kartı ile ödeme almıyor.

VERGİLER ARTIYOR

Öte yandan Yunanistan’ın krizden çıkış için adalarda vergiyi artırma planı tatilcilerin kafasını karıştırdı. Uygun fiyatı nedeniyle tercih edilen adalarda KDV’nin yüzde 6.5’ten yüzde 13’e, restoran vergisinin de yüzde 13’den yüzde 23’e çıkarılması planlanıyor.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Yunanistan'ın başkenti Atina'da toplu taşıma araçları 6 Temmuz'a kadar bedava olacak. Karar, 7 Temmuz'a kadar bankaların kapalı olması ve ATM'lere günlük 60 euro para çekme limiti koyulması gerekçesiyle alındı.

NBC

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları