loading
close
SON DAKİKALAR

Zimbabve lideri Mugabe görevden alındı

Zimbabve lideri Mugabe görevden alındı
Tarih: 19.11.2017 - 15:00
Kategori: Dünya

Zimbabve'yi 37 yıldır yöneten Devlet Başkanı Robert Mugabe, kendi kurduğu ZANU- PF partisinin liderliğinden azledildi.

Zimbabve'yi 37 yıldır yöneten Devlet Başkanı Robert Mugabe, kendi kurduğu ZANU- PF partisinin liderliğinden azledildi. Mugabe'nin geleceğine karar vermek için toplanan parti üyeleri, First Lady Grace Mugabe'nin ihracına karar verdi.
Ordunun yönetime müdahale ettiği Zimbabve'nin istifa baskısı altındaki devlet başkanı Robert Mugabe, kurucusu olduğu Afrika Ulusal Birliği-Vatansever Cephe'nin (ZANU-PF) liderliğinden azledildi.

Reuters ajansına konuşan kaynaklar iktidardaki partinin yeni liderinin, Mugabe'nin görevden aldığı yardımcısı Emmerson Mnangagwa olduğunu aktardı.

Mugabe'nin akıbetine karar vermek için toplanan parti üyelerinden biri "Partiden ihraç edildi. Yeni liderimiz Mnangagwa" dedi.

AP ajansına göre de bir parti yetkilisi, Merkez Komite'nin bu yönde bir karar aldığını doğruladı.
Öte yandan Mugabe'den sonra yerine geçme planlarını gizlemeyen First Lady Grace Mugabe'nin de parti üyeliğinin sonlandırıldığı da aktarıldı.

Ülkede Mugabe'nin istifasını isteyen ve askeri müdahaleyi destekleyen binlerce kişi dün başkentte yürüyüş düzenlemişti.

Mugabe'nin çekilmesini isteyen pankartlar taşıyan ve şarkılar söyleyerek başkent Harare sokaklarında yürüyen kalabalığın arasında çok sayıda askeri araç da görülmüştü.

Zimbabve ordusu, çarşamba günü başkente girerek devlet televizyonunu ele geçirmiş, sabaha karşı televizyonda okunan bildiride askeri müdahalenin 'darbe olmadığı' açıklanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları