loading
close
SON DAKİKALAR

12 Eylül İddianamesi Kabul Edildi

12 Eylül İddianamesi Kabul Edildi
Tarih: 11.02.2012 - 23:23
Kategori: Gündem

Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin iddianameyi kabul etti.

Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin iddianameyi kabul etti.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın şüpheli olarak yer aldığı iddianameyi kabul etti. 

İddianamede, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya sanık olarak yer alıyor. 

İddianamede ayrıca, Evren ve Şahinkaya'nın, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun "Devlet Kuvvetleri Aleyhinde Cürümler"e ilişkin 146. maddesi ile 80. maddesi uyarınca "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına" çarptırılmaları isteniyor. 

12 Eylül 2010 referandumuyla askerî darbeyi gerçekleştiren komuta kademesini koruyan anayasanın geçici 15. maddesi kaldırılmış, bu değişiklik ile, 12 Eylül askerî darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasının da yolu açılmıştı. 

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in konu için görevlendirilmesinin ardından, soruşturma kapsamında darbeyi yapan Milli Güvenlik Konseyi'nin hayatta kalan üyeleri Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın ifadesi alınmıştı. 

Evren ve Şahinkaya, İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesine dayanarak idareye el koyduklarını söyleyerek darbeyi savunmuştu. Savcı Çetin alınan ifadelerin ardından darbe döneminde de yürürlükte olan olan 765 sayılı eski TCK'nın 146. ve 80. maddelerine göre cezalandırmalarını istemişti.

Ankara

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları