loading
close
SON DAKİKALAR

28. AUFF Onur Ödülü sahipleri belli oldu

28. AUFF Onur Ödülü sahipleri belli oldu
Tarih: 30.01.2017 - 15:57
Kategori: Kültür & Sanat

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında 'Aziz Nesin Emek Ödülü' İzzet Günay’a, 'Sanat Çınarı Ödülü' Ahmet Say’a verilecek.

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında verilen onur ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. “Aziz Nesin Emek Ödülü” İzzet Günay’a, “Sanat Çınarı Ödülü” Ahmet Say’a ve “Kitle İletişim Ödülü” Oyuncular Sendikasına verilecek.

28. Ankara Uluslararası Film Festivali, 20 Nisan’da gerçekleştirilecek açılış gecesiyle başlayacak. 2017 yılı onur ödülleri, beyazperdenin tanınmış isimlerinin de hazır bulunacağı gecede sahiplerine takdim edilecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Ulusal Uzun’, ‘Ulusal Belgesel’ ve ‘Ulusal Kısa’ film yarışmaları ile Türkiye Sineması’nın gelişimine katkı sağlayan yapımları destekleyecek olan festivale başvuru zamanı geldi. Festival bu yıl; uzun, belgesel ve kısa filmlere toplamda 130.000 TL destek verecek.

28. Ankara Uluslararası Film Festivali’ne başvurmak isteyen sinemacılar, başvuru süreci başlayan yarışmaların detaylı bilgilerine www.filmfestankara.org.tr adresinden ulaşabilir, film başvurularını 24 Şubat 2017 tarihine kadar gerçekleştirebilirler. 

Ödüller:

En İyi Ulusal Uzun Filme: 50.000 TL, Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Yönetmenine: 10.000 TL olarak belirlendi. 
Belgesel dalında En iyi Belgesele: 20.000 TL, 2. Filme: 10.000 TL, 3. Filme: 5.000 TL,
Kısa Film dalında ise, En iyi Kısa Filme: 10.000 TL, 2. Filme: 5.000 TL, 3. Filme ise: 2.500 TL destek verilecek. 
Ayrıca bu yıl ilk kez Almanya Ankara Büyükelçiliği ile ‘Kadın Hakları İnsan Haklarıdır’ temalı Kısa Film Yarışması gerçekleştirilecek. Yarışma kapsamında En iyi Kısa filme: 10.000 TL, 2. Filme: 5.000 TL, 3. Filme: 2.500 TL ödül verilecek.

EVRENSEL BİR MÜZİKOLOG: AHMET SAY

Ahmet Say’ın, İstanbul Belediye Konservatuvarını yarım bırakıp Almanya’da basın yayın eğitiminin ardından yolu Bingöl’ün dağ köylerine uzandı. Bingöl’de, üç yıl öğretmen ve halk eğitimcisi olarak çalıştı. Türkü, ağıt, masal ve destanlar derledi. Bir müzikolog ilgisiyle dinlediği her tınıdan bir insan öyküsü çıkardı. Müzikten edebiyata, dergilerden ansiklopediye, ressamların, tiyatrocuların, mimarların, sinemacıların, şairlerin ve devrimci politikacıların doldurduğu bir ilişkiler dünyasında Ahmet Say, o mekiğin ta kendisi olarak, bir evrensel insan olarak yaşamaktadır.

YEŞİLÇAM'IN JÖNLERİNDEN İZZET GÜNAY

Oyunculuğa Dormen Tiyatrosunda başlayan İzzet Günay, 1957-1963 yılları arasında birçok oyunda rol aldı. 1958’de “Kırık Plak” filminde küçük bir rol ile sinema kariyerine başlayan oyuncu, ilk başrolünü 1964’te “Varan Bir” filminde oynadı Aynı yıl “Ağaçlar Ayakta Ölür” filmindeki performansıyla Altın Portakal Film Festivalinde ‘En İyi Erkek Oyuncu” seçilen İzzet Günay’ı Türkiye sinemasının unutulmazları arasına sokan film ise “Vesikalı Yarim” oldu. Yeşilçam’ın görkemli yıllarında rol aldığı onlarca film ile sinema tarihimizdeki yerini sağlamlaştırdı.

OYUNCULAR SENDİKASI

Oyuncular Sendikası herhangi bir örgütlenmenin devamı, parçası olarak değil, bağımsız olarak hareket etmekle birlikte oyunculuk alanındaki tüm örgütlenmeler ile de dirsek temasında olmaya gayret gösteriyor. Özellikle dizi setlerindeki uzun çalışma saatleri, çocuk oyuncuların çalıştırılmasının düzenlenmesi ve çalışma koşullarının düzenlenmesi konularında yürüttüğü mücadelelerle dikkat çekiyor. 


Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları