loading
close
SON DAKİKALAR

ABD Başkanlık seçimleri yaklaşıyor

ABD Başkanlık seçimleri yaklaşıyor
Tarih: 15.10.2024 - 12:08
Kategori: Dünya

ABD’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump ile mevcut Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris, seçime az bir süre kala yapılan son ulusal ankette başa baş gidiyor.

İkili arasında geçen ayki zorlu münazaranın ardından Trump, anketlerdeki seçmen değerlendirmesinde oylarını arttırırken; Harris, anketlerde son zamanlarda aldığı sonuçlarda "durağan" ilerliyor.

Anket sonuçları, Harris'in popülaritesinin yaz aylarında büyük bir artış göstermesinin ardından bir ay öncesine göre azaldığını ve durağan ilerlediğini, Harris ve Trump'a verilen destekler arasında büyük bir cinsiyet farkı olduğunu ve seçmenlerin 2024 oylamasına giderken kürtajı en önemli motive edici konu olarak gördüğünü ortaya koyuyor.

Öte yandan, üçüncü parti oylarının da seçimde rol oynayabileceği söylenirken, üçüncü parti adayları oy pusulası testine dahil edildiğinde Trump’ın küçük bir artışla 1 puanlık bir avantaj elde ettiği görüldü. Ankette seçimin belirleyici özelliklerinden biri olarak Harris ve Trump arasındaki büyük cinsiyet farkı göze çarpıyor; kadınlar Harris'i 14 puanlık bir farkla yüzde 41’e yüzde 55 ile erkekler ise 16 puanlık bir farkla yüzde 40’a yüzde 56 ile destekliyor.

Bağımsız seçmenler ankette ikiye bölünmüş durumda. Harris seçmenlerin yüzde 44'ünden destek alırken, yüzde 40'ı Trump'ı seçiyor. Diğer gruplarla karşılaştırıldığında, Harris ve Trump arasında henüz seçim yapmamış ya da ikisinden birini seçmek istemediğini söyleyen bağımsızların sayısı daha fazla.

Kaynak : istanbulgerceği.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları