loading
close
SON DAKİKALAR

ABD’den İsrail’e mektup

ABD’den İsrail’e mektup
Tarih: 17.10.2024 - 10:06
Kategori: Dünya

ABD, Gazze’ye yardımların dağıtılmasına izin vermediği taktirde, silah transferini durduracağı konusunda İsrail'i uyardı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin İsrail hükümetine gönderdiği özel bir mektupta, Gazze'ye yardımların dağıtılmasına izin verilmemesi halinde silah transferlerinin durdurulabileceği konusunda İsrail’i uyardı. ABD’li yetkililer, İsrail'e harekete geçmesi için 30 gün süre verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya konuya ilişkin mektup yazdı. Blinken ve Austin tarafından ortaklaşa kaleme alınan mektupta, İsrail hükümetinden 30 gün içinde Gazze’deki yardım girişine yönelik kısıtlamaların kaldırılması istendi. ABD’li yetkililer, İsrail’i derhal harekete geçmemesi halinde ABD'nin silah transferlerini durdurmasının da dahil olduğu cezalarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yaptığı açıklamada, mektupta  insani yardımların ulaştırılmasını engelleyen ülkelere askeri yardım yapılmasını yasaklayabilen ABD yasalarına işaret edildiğini söyledi. Miller, “Umudumuz, İsrail'in ana hatlarıyla belirttiğimiz ve tavsiye ettiğimiz değişiklikleri yapması ve bu değişikliklerin sonucunda insani yardımda önemli bir artış yaşanmasıdır” dedi.

Kaynak : istanbulgerceği.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları