Akça'yı uzman çavuş silahı mı öldürdü?

Er İsmail Akça'nın ölümü üzerine soru işaretleri arttı...
Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün, askerdeki intiharların tartışıldığı toplantı sonrası yaptığı “Şehitten fazla intihar eden asker oldu” açıklaması tartışılırken, üç ‘kışlada ölüm’ vakası daha peş peşe geldi. Önce Kahramanmaraş’ta er Emre Tanık intihar etti. Ardından Şırnak’ta er İsmail Akça şüpheli bir ölüme kurban gitti. Son olarak da dün Bergama Orduevi’nde askerliğini yapan Eskişehirli Mert Evren Akdağ kendini asarak intihar etti. Hem Tanık’ın hem de Akça’nın aileleri intihar ve kazayla çocuklarının yaşamını yitirdiği iddialarına inanmıyor. Nitekim Akça’nın ailesi otopsi için cenaze işlemini durdurdu. Aileye telefon açan bir askerin Akça’nın E. adlı uzman çavuşun silahı ile vurulduğunu iddia ettiği ortaya çıktı.
İkinci ihbar telefonu
Kuşadası’nda yaşayan ve Yetenek Sizsiniz adlı TV programına katılarak, Kuşadası’nın yanı sıra tüm Türkiye’de de tanınan 25 yaşındaki İsmail Akça’nın askerde terhisine 61 gün kala kaza sonucu hayatını kaybettiği haberi Kuşadası’ndaki baba evine ateş düşürdü. Ancak ilk olarak cumartesi günü Akça’nın birliğinden altı ay kadar önce terhis olmuş bir silah arkadaşı babası Asım Akça’yı arayarak, “Oğlunuz kaza ile hayatını kaybetmedi, onu birliğimizdeki uzman çavuş vurdu. İsmail kendini vuracak biri değildi. İsmail ile uzman çavuş arasında daha önce de bir tartışma yaşanmıştı. Bu tartışmadan dolayı İsmail, ‘Disko’ olarak bilinen askeri disiplin koğuşunda yatmıştı” dedi. Aileye ikinci ihbar telefonu ise dün günü geldi. Ağabey Akça, “Bize gelen bir telefonda İsmail’in E. adlı uzmançavuşun silahı ile vurulduğunu söylendi. Yeni göreve başlayan biriymiş ” dedi. Akça, olayın bir cinayet mi, kaza mı intihar mı olduğu konusunda ise bir bilgileri olmadığının altını çizdi.
‘Uzman çavuş E.’yi aradım’
Bu bilgilerin ardından İsmail’in birliğini aradıklarını belirten ağabey Murat Akça kimseye ulaşamadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Ulaşmaya çalışıyoruz. Görev yaptığı birliği arıyoruz. Telefona cevap vermiyorlar. Bir iki kez açıldı telefon bu sefer de ‘muhatabı biz değiliz” dediler. E. adlı uzman çavuşu sordum. ‘Hastaneye gitti’ dediler. Buradaki askeri birlikten de hiçbir şekilde bilgi verilmiyor. Kuşadası’na iki uzman çavuş getirdi kardeşimi onlar da bize göre yanıltıcı bilgi verdiler. Bizce biliyorlar ama üzerini kapatmaya çalışıyorlar.” Talep doğrultusunda kardeşinin naaşının İzmirAdli Tıp’a sevk edildiğini belirten Murat Akça, “Öğleden sonra götürdük. Yeni otopsi yapıldı. Şimdi yeni bir Adli Tıp raporu alınacak. Kardeşimi pazartesi (bugün) gömeceğiz” dedi. Kendilerine ilk olarak önce göğsüne sağ eliyle tabanca dayayıp kendini öldürdüğüne dair bilgi ulaştığını kaydeden Murat Akça, “Sonra kavga çıktığı söylendi. Silah kazası oldu, elinden düştü silah patladı dendi. İfadelerle rapor arasında çelişki var” diye konuştu.
Radikal
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları