loading
close
SON DAKİKALAR

Akıllı tahtalar şubatta sınıflarda!

Akıllı tahtalar şubatta sınıflarda!
Tarih: 11.02.2012 - 21:43
Kategori: Bilim & Teknoloji

Tablet bilgisayar ve akıllı tahtayla eğitimi başlatacak Fatih'in ilk ayağını Vestel kazandı.

Şirket, akıllı tahtaları gelecek ay sınıflara yerleştirmeye başlıyor. Kalem kullanılmadan yazılabilen tahta ile internete bağlanmak ve telekonferans yapmak mümkün.

Okullarda interaktif eğitimi ve öğrencilere tablet dağıtımını öngören Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Projesi'nin (FATİH) ilk ayağı olan akıllı tahta ihalesini Vestel kazandı. Bu kapsamda şirket, 8 ay içerisinde 85 bin akıllı tahtayı sınıflara yerleştirecek. Şubat ayında ilk adımı atacaklarını söyleyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, 200'ünü şubatta, geri kalanlarını ise ağustos sonuna kadar bitireceklerini söyledi.
 
FATİH Projesi kapsamındaki etkileşimli dijital tahta (akıllı tahta) ihalesinin ilk fazını kazanan Vestel, akıllı tahtaları şubat ayından itibaren sınıflara yerleştirecek. İhalenin ilk fazında 339 milyon 525 bin liralık teklif veren Vestel, 85 bin adet etkileşimli dijital tahtanın üretimini üstlendi. Akıllı tahta projesi hakkında daha kapsamlı bilgi vermek için basın mensuplarıyla bir araya gelen Ömer Yüngül, şirket olarak önceki yıllarda yaptıkları LCD modül yatırımı ve Ar-Ge çalışmaları sayesinde akıllı tahta için gerekli teknolojiye ve üretim kapasitesine sahip olduklarını, buradan yola çıkarak akıllı tahtayı ürettiklerini ifade etti. 85 bin akıllı tahtadan 200'ünün gelecek ay sınıflara yerleştirileceğini, geri kalan tahtaların da 8 ay içinde sınıflardaki yerini alacağını vurgulayan Yüngül, "Vestel akıllı tahta ile eğitimde fırsat eşitliğine büyük katkı sağlayacak. Edirne'den Van'a tüm öğrencilerimiz aynı bilgi ve verilere aynı imkânlarla kavuşacak." ifadelerini kullandı. Ürünün farklı kullanım alanlarına işaret eden Yüngül, akıllı tahta ile anlatılan konuların görsel malzeme ile desteklenebileceğini kaydetti. Yüngül, "Akıllı tahta, öğretmen dostu bir tasarıma sahip. Öğretmenlerimiz etkileşimli tahtanın yanı sıra kara tahtayı da kullanmaya devam edebilecek. Sınıfın dikkatini toplamak için ara sıra tebeşiri tahtaya vuran öğretmenlerimizi düşünerek tasarımımızda kara tahtayı korumayı da ihmal etmedik." dedi.
 
Ömer Yüngül, akıllı tahtanın fiyatındaki yerlilik oranını yüzde 55-60 olarak açıkladı. Yüngül, modül için 50 milyon doların üzerinde, sadece akıllı tahta için 20 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığını ifade etti. FATİH Projesi kapsamındaki tablet ihalesinin 3 ay içinde yapılacağına işaret eden Yüngül, bu konuda da hazırlık yaptıklarını, ihaleye katılacaklarını, proje kapsamında yapılacak ihalelere gireceklerini belirtti. Yüngül, yaptıkları her ürün için patent aldıklarını belirterek, "Patenti mecburen bakanlığa verdik. Patenti devretmesek problem olurdu. İhracat için patent ücreti istenirse ödeyeceğiz. Devlet de herhalde 'ihracat yapacak bir Türk firmasından patent parası alayım' demez." şeklinde konuştu.
 
Derslere Görsel Destek

Vestel, dokunmatik LED ekranın içine yerleştirdiği PC ana kartı sayesinde ürünü interaktif tahtaya dönüştürerek eğitimin hizmetine sunuyor. Ekrana kalem kullanmadan, elle yazı yazılabiliyor. Böylece kalemin yere düşmesi, bozulması gibi riskleri de ortadan kalkıyor. Ayrıca ürün birçok yazılımla uyumlu. Bu da hem kurulumu hem de kullanımı kolaylaştırıyor. Vestel akıllı tahtaları, bilgisayara ihtiyaç duymayan içine yerleştirilen bir kartla çalışıyor. Akıllı tahta ile anlatılan konular görsel malzeme ile desteklenecek. Bu sayede öğrenim kolaylaşacak, öğrencilere hangi bilgilere nasıl ulaşabilecekleri de öğretilecek. Aynı zamanda akıllı tahta internete bağlanabiliyor, e-posta atabiliyor, çıktıyı yönlendirebiliyor ve görüntülü telekonferans yapabiliyor. LED ekrana sahip olan akıllı tahtalar yüksek enerji verimliliği de sunuyor. Vestel ayrıca, görüntü teknolojilerindeki yeni eğilimlere paralel olarak üç boyutlu akıllı tahtayı da geliştirdiğini, ürünün prototipinin hazır olduğunu açıkladı.
 
AKILLI TAHTANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Intel Core i3 2.10 GHz'lik işlemci

Dışarıdan sökülüp takılabilir bilgisayar ünitesi

4 GB RAM sistem belleği

Kablolu ve kablosuz ağ bağlantısı

500 GB sabit disk

Windows 7/Pardus işletim sistemi

512 MB dahili ekran kartı

2 USB bağlantısı

Mikrofon girişi

Kulaklık çıkışı

65 inç LED ekran

Optik imajlama- 2 kamera vasıtasıyla

hem pasif kalem hem de el kullanılabilir

Çoklu dokunmatik algılayıcı sistem

1920 x 1080 Full HD

8 m/s tepki süresi

Uzaktan kumanda Türkçe yazılım dili

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları