loading
close
SON DAKİKALAR

AKOM, İstanbul'da sabah saatlerinde oluşacak don ve buzlanma için uyardı

AKOM, İstanbul'da sabah saatlerinde oluşacak don ve buzlanma için uyardı
Tarih: 20.02.2025 - 01:23
Kategori: Yerel

İBB'DEN İSTANBUL TRAFİK RAPORU: KAR YAĞIŞI YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU. KAPANAN YOL OLMADI. SABAH DON VE BUZLANMAYA DİKKAT !

İSTANBUL TRAFİK RAPORU: KAR YAĞIŞI YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU KAPANAN YOL OLMADI SABAH DON VE BUZLANMAYA DİKKAT ! İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı, şehir trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Sabah saatlerinden itibaren artan trafik, akşam saatlerine doğru zirve noktasına ulaştı. İBB Afet İşleri Dairesi AKOM, özellikle sabah saatlerinde don ve buzlanma riskine karşı sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU SAAT SAAT DEĞİŞTİ

• 06:00 - 09:00 → Sabah saatlerinde trafik yoğunluğu artış gösterdi ve saat 09:00 itibarıyla %63 seviyesine ulaştı.

• 09:00 - 15:00 → Trafik %60 seviyelerinde sabit kaldı. Kar yağışı nedeniyle sürücüler daha dikkatli hareket etti.

• 16:40 → Akşam trafiği %90 yoğunluk oranıyla zirveye ulaştı. Şehir genelinde araç hareketliliği arttı.

• 19:20 - 20:50 → Trafik yoğunluğu azalmaya başladı ve saat 20:50 itibarıyla %40 seviyelerine gerileyerek normale döndü.

AKOM’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI

AKOM, kar yağışının devam etmesi nedeniyle sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı. Kış lastiği kullanımı, hız sınırlarına uyulması ve toplu taşımanın tercih edilmesi yönünde uyarılarda bulunuldu.

KAPANAN YOL OLMADI

İBB ekipleri, kritik güzergahlarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarını yoğun şekilde sürdürerek yolların açık kalmasını sağladı.

SABAHA DİKKAT !

Sabah saatlerinde don ve buzlanma riski bulunduğunu belirten AKOM, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, toplu taşıma kullanılmasını tavsiye etti.Yola çıkacak sürücülerin de yola çıkmadan önce gerekli önlemleri almasını ve dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları