loading
close
SON DAKİKALAR

AKOM uyardı: 29-30 Eylül'de İstanbul'da fırtına ve yağış bekleniyor

AKOM uyardı: 29-30 Eylül'de İstanbul'da fırtına ve yağış bekleniyor
Tarih: 29.09.2024 - 21:30
Kategori: Şehir

AKOM, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde akşam saatlerinden itibaren (22.00) etkisini artırması beklenen kuvvetli sağanak yağış geçişleri ve rüzgar için uyardı. Sıcaklıkların, 8 ila 10°C birden azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan (AKOM), İstanbul ve Marmara Bölgesi için bu akşamdan itibaren etkili olacağı tahmin edilen ve Salı akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen yağış uyarısı geldi.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde akşam saatlerinden (22.00) itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Bu nedenle, halihazırda 27-29°C’ler civarında yaz değerlerinde seyreden sıcaklıkların, rüzgarın kuzeyli yönlerden (Karayel) kuvvetlenmesi (40-60km/s) ile birlikte 8-10°C birden azalacağı, beraberinde il genelinde sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

ÖZELLİKLE KARADENİZ KIYILARINDA ETKİLİ OLACAK

Salı akşam saatlerine kadar bölgemizde aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu bölgelerimizde kuvvetli olabileceği, sıcaklıkların ise Çarşamba gününden itibaren tekrardan mevsim normalleri üzerine yükseleceği öngörülüyor.

DİKKATLİ OLUNMASI YÖNÜNDE UYARI!

AKOM, beklenen kuvvetli sağanak yağmurlar nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması yönünde vatandaşları uyarıyor.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları