İzmir'de Menemen Devlet Hastanesinde çok sıra beklediği gerekçesiyle AKP Menemen İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, bir hekime saldırdı.
İzmir'de Menemen Devlet Hastanesinde hekimlik yapan H.M. yeni bir saldırının mağduru oldu. Doktor H.M. bir hasta yakını tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldı.
Sol'da yer alan habere göre kapı önünde çok sıra beklediği gerekçesiyle doktorun odasına girip üstüne yürüyen, masasını yumruklayıp hakaret eden hasta yakınının, AKP Menemen İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hakan Taştanoğlu olduğu öğrenildi. Saldırgan Taştanoğlu, doktorun güvenlik görevlisini çağırmasıyla muayene odasından uzaklaştırıldı. Bu sabah başka bir hekime muayene olmak için sıra alan hasta yakını Hakan Taştanoğlu, dün tartıştığı doktorla karşılaştığında yeniden tacize başladı, ardından hekime yönelik fiziksel saldırıda bulundu. AKP'li Taştanoğlu, hekim H.M.'yi "Bu iş daha bitmedi, sen daha dün geldin, sen yokken biz buradaydık, kimleri işe aldırdım ben" şeklinde tehdit etti.
DOKTORLAR İŞ BIRAKTI, SALDIRIYI PROTESTO ETTİ
Bugün yaşanan olayın, "hastalara hoşgörülü davranın" telkinleriyle geçiştirilmeye çalışılması üzerine Menemen Devlet Hastanesi hekimleri randevulu hastalar dışındaki hastaları muayene etmeyerek kısa süreli iş bırakma eylemi yaptılar.
HEKİMLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARI GÜÇLEŞİYOR
Sağlık çalışanlarının giderek zorlaşan çalışma koşulları altında sağlık hizmeti vermeye çalıştıkları vurgulandı. Hekimlerin günde 100-200 arası hasta bakmaya zorlandığı ülkemizde, beş dakikada bir randevu sisteminin arasında normal kayıtlı hastaları da muayene etmeye çalıştığı ifade edildi.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Hastalar bu hızlı ve verimsiz işleyiş içinde, sistemden kaynaklanan tüm aksaklıkların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını görmekte ve ilk öfkeyi onlara yöneltmektedir. Son yıllardaki sağlık politikaları ile hastalara sınırsız sağlık hizmeti verileceği mesajının yanı sıra ihbar hatları oluşturarak hastalar açısından sorunlu olanın sistem değil, sağlık emekçileri olduğu yönünde bir algı yaratılmıştır. Ancak her geçen gün sağlık hizmeti, hem sağlık emekçileri hem de hastalar açısından daha da kötüleşmekte, katkı payları artmakta, hekimler bakmak zorunda oldukları yüzlerce hasta yüzünden işlerini layıkıyla yerine getirememekte, birkaç dakikalık görüşmeler muayene adı altında insanlara sunulmaktadır. Hastalar ile sağlık çalışanları mağdur edilen iki taraf olmasına rağmen sistemin sıkışmışlığı içinde karşı karşıya bırakılmaktadır. Yöneticiler bu sorunları görmek, önlem almak, çözüm üretmek yerine hastaları kandırmaya ve hekimlik mesleğini değersizleştirmeye devam etmektedirler."