loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: Seçimlerde cumhurbaşkanı golü ortağından yemiştir. Ankara'yı kazanmak için yaptığı ortaklık İstanbul'u da kaybettirdi

Akşener: Seçimlerde cumhurbaşkanı golü ortağından yemiştir. Ankara'yı kazanmak için yaptığı ortaklık İstanbul'u da kaybettirdi
Tarih: 30.04.2019 - 10:30
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:
"31 Mart'tan itibaren yalan, tehdit, iftirayla siyaset yapma dönemi kapandı. Bu sonuçlarla Türkiye'de siyaset yeniden başladı. Devlet gücüyle siyaseti tanzim etme dönemi bitti. 31 Mart'la birlikte iktidarın kullandğı dilin ne kadar tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Sormak isterim İstanbul, Ankara, Antalya başta olmak üzere ülkemizi teröristler mi yönetecek? İlk işi T.C. ibaresi tabelalara ekleyen teröristler... Sizin lafınıza bakılırsa Türk milleti teröristleri mi tercih etti? 3-5 belediye için bu lafları ettiğinize değdi mi? Seçim kampanyası boyunca beka beka dediler, yerel seçimi Türkiye'nin var olma meselesi olarak anlattılar. Ne oldu, ülkemiz işgal mi edildi, bayrağımız mı indi, ezan mı sustu? Geriye içini boşalttıkları bir kavram mı kaldı? Kaybettikleri belediyeler ve mahşerde verecekleri hesap kaldı.

İstanbul sonuçlarını bir türlü kabullenememesi gösteriyor ki AK Parti'de tükeniş korkusu yaşanıyor. Bu sürecin kendisi bile demokrasi tarihimizde kara leke olarak kalacak. Milletin sandıktan umudu kestiği yerde fırsat bekleyen tezgahlara gün doğan. Seçim gecesi AA'nın veri girişini kesmesiyle başlayıp, tekrar tekrar sayımlarla ve iptal çabalarıyla süren süreç milli iradeye kumpas denemesidir. Kulağınıza ne fısıldandı da 28 Şubat muktedirlerinin dilini benimsediniz? İstanbul seçimlerine hukuk dışı müdahale Cumhur İttifakı'na oy veren vatandaşları da rencide eder. Bu tür oyun size verilen oyları da gayrımeşru kılar. Ülkemize bu kötülüğü yapmayın. 

Siyasetin mahkeme kararlarıyla tanzim edilemeyeceğini en iyi bilen Erdoğan'dır. 28 Şubatçılar tarafından başkanlıktan mahkeme kararıyla uzaklaştırılmıştı. Atadığı hakimlere aldıracağı kararı milletimiz asla affetmez. Bununla da kalmaz milletimiz ilk seçimde kendisini sandığa gömer. Tavsiyemiz mağdur olarak başladığı siyasi hayatını hak yiyen bir zalim olarak bitirmemesidir. 

Sonuç milletin vicdanında teslim edilmiştir. Sayın Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun dışında bir karar siyasi gaspçılık olur. Bunu ne biz ne aziz milletimiz kabul etmez. Tarih cumhurbaşkanını bir yol ayrımına getirmiştir. Ya milli iradeyi tanımayan 28 Şubatçılarla anılacak ya milli iradeyi tanıyacak. Kibirden vazgeçin ve aziz milletimizin kararını kabul edin. AK Parti sözcülerinin 'kararı YSK verecek' sözleri de yanıltmadır. Kararı millet vermiştir. YSK emirle milletin kararını değiştiremez. Maksat hak aramak değil halkın iradesini araklamaktır. Milletin kararı etrafından dolaşılacak çalı değildir. Hukuk ve demokrasi işinize gelmediğinde rayından çıkarılacak bir tren değildir. 

Cumhur İttifakı'nın genel başkanlarına hatırlatmak isterim. İkinci 7 Haziran 1 Kasım hayali kurmak tam bir kanunsuzluktur. Muhalefetin bütün ittirazlarını reddederken AK Parti'nin usulsüz bütün itrazlarını kabul ederek kararlarını uzatan YSKyı uyarıyorum bugün size baskı yapanlar devran döndüğünde sizi ortada bırakırlar.
MHP başkanının 'il belediye başkanları ilçe başkanlarını atasın' sözü ülkeyi eyaletleri bölmenin söylemidir.
Millete terörist diyen İçişleri Bakanı, millete adiler diyen Tarım Bakanı ve damadı görevden alın, seçmenin verdiği mesaj budur. Hayat pahalılığına, geçim darlığına çare bulun. Kamplaştırma siyesetine son verin. Herkesin cumhurbaşkanı olun. Ülkenin tapusunu size vermedik. Biz marabanız değiliz. Devletin bekası size bağlı değil. Türk devleti sizden önce de vardı, sonra da olacak. Huzur, adalet, refah için az konuşun çok çalışın. Sizden beklenen budur. Doğru iş yaparsanız millet yanınızda durur. Doğrunuza doğru deriz her yanlışınızda söyleriz.
Seçimlerde cumhurbaşkanı golü ortağından yemiştir. Ankara'yı kazanmak için yaptığı ortaklık İstanbul'u da kaybettirdi. Cummhur İttifakı'nda davul Erdoğan'da tokmak ortağındadır. Görüyoruz ki bu yol Türkiye'ye zarar vermeye başlamıştır.
Çatışma dili nedeniyle ana muhalefet lideri linç girişime maruz kalmıştır. Linç girişiminin devamındaki gelişmelerse Türkiye, iktidar eliyle uçuruma sürüklenmeye çalışılıyor.
Bir grup şuursuz evimi basmıştı, beraat ettiler. Kılıçdaroğlu'na yumruk atan şuursuz serbest bırakıldı. Tweet atanı hapse atıp yumruk atanı serbes bırakıyorlar. İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak ahlak çöküntüsüdür, ahmaklıktır. Korkarım yakında inek hırsızını türbe gibi ziyaretler başlayacak. (Cenazede) Ne işi vardı diyerek üste çıkmaya çalışmak akıl tutulmasıdır. Cumhurbaşkanına yakışan milletin her ferdini kahramanları uğurlamaya çağırmaktır. Türkiye'de gidemeyeceğimiz yer mi var?
Milli birlik ve uzlaşma adına atılacak her adıma İYİ Parti gerekli desteği verecektir.

(Berat Albayrak'ın 'burası çok önemli' sözlerini taklit ederek) Ekonomi power point sunumlarıyla değil, yatırımla, üretimle ayağa kalkar. Bak, burası önemli. Ekonomide toparlanmanın yolu uyduruk paketler açıklamak değil, bir an önce damadı paketlemektir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları