Akşener: Terör üzerinden soruşturma açmak özgür basını ortadan kaldırmak anlamını taşır
![Akşener: Terör üzerinden soruşturma açmak özgür basını ortadan kaldırmak anlamını taşır Akşener: Terör üzerinden soruşturma açmak özgür basını ortadan kaldırmak anlamını taşır](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2020/buyuk/aksener-teror-uzerinden-sorusturma-acmak-ozgur-bas-1587105964.png)
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.
Akşener'in açıklamaları şöyle:
"-Yardımcımda korona virüs çıkmasının ardından bizler de test yaptırdık. Testlerimizin sonucu negatif çıktı. Kendisi de daha önce hastaneye gitmişti kendisine aspirin verip göndermişler.
Gelinim yeni doğum yaptığı için Allah'tan onunla temasımız yoktu. Boşluk var burada ben Sayın Sağlık Bakanının dikkatini buna çekmek istiyorum. saldım çayıra mevlam kayıra.
-Fahrettin Altun'un haberi yüzünden Cumhuriyet'e terör soruşturması açılması. Fox'a veriilen ağır ceza. MİT mensubu kardeşimizin haberi üzerinden gazetecilerin hapse atılmasına bütün olarak bakmak zorundayız.
Evimizin yanında küçük bir yer aldık. Her işlem için izin almak zorundasınız. 15 cm'lik bir yerle ilgil sorun çıktı. Gittim müracaat ettim, cevap alamadım. Resmi bir dilekçe verdim. Bana resmi cevapverilmediği için o evi yıktırdım. Bir dilekçe daha verdim. İmar müdürü telefonuma çıkmadı. Özel kalemini aradım, tahta evdi, onları çoban ateşiyle yaktırıyorum dedim. Sayın Altun'a haksızlık yapıldı diyelim, yolu belli. Tekzip yayınlarsınız.
Terör üzerinden soruşturma açmak özgür basını ortadan kaldırmak anlamını taşır. Özgür medya siyaset kurumunu canlı tutar. Vatandaşın haber alma hakkını sağlar.
-2008'de Sabah el değiştirmesinden itibaren en propagandist yönetim Erdoğan'a aittir. Her dediğini yapan, düğmeye basıldığında her türlü hakaret eden, her türlü çirkefliği yapan bir araç haline geldi propagandist medya.
-İnfaz yasasyıyla igili en net tavrı koyan partiyiz. Açık şekilde getirin kamuoyuyla paylaşın, biz eleştirilerimizi iletelim sonraki fasılda mecliste görüşülsün dedik. Bu infaz yasasıyla ilgili özellikle çocuk vlilikleriyle ilgili maddenin geleceğinie dair bilgimiz oldu, sosyal medyaya da düştü. Cinsiyetim üzerinden linç edildim. Başta MHP yöneticileri olmak üzere AK Parti trolleri araya girerek ölmüş anama sövüldü.
Şeffaflık olmadı, en küçük itiraza çok çirkin tavır konuldu. Kadın konusu ceza yasasında eş üzerinden tanımlanmıştır. Eşseniz daha büyük ceza alıyorsunuz. Biz eş kavramı yerine kadın denilmesi için önerge verdik, kabul edilmedi.
-Ekonomik yardım planı açıklanması lazım. Bugün dediğim gibi biz Merkez Bankasının yedek akçesi gitmiş. İşsizlik fonunun 131 milyar TL’si nerede belli değil. Mesela ben köprü otoyol ve hastaneler için verilen garantileri şu bela başımızdan gidene kadar keserdim. Milletin parası çarçur edilmesin. Bu salgına ekonomi olarak çok kötü bir zamanda yakalandık. Bizim bu 100 milyar TL’lik paranın 2 milyar TL’si nakit olacak deniliyor. Bir bakan “yardım ettik” diyor diğeri “başlamadık” diyor.
-Sayın Soylu istifa etti, gerekçesi neydi. Denildi ki Soylu, sokağa çıkma yasağı ilan edildi, bu yasağı ilan etme nedeninin Erdoğan’ın talimatı olduğunu söyledi. İkinci açıklamasında yaşanan başarısızlığı sorumluluğunu üzerime alıyorum dedi istifa etti. Bilim Kurulu kuruldu, dedik ki ‘iyi bir şey bu.’ Kurulun bugüne kadar önerdiği hiçbir şey Erdoğan tarafından kabul edilmedi.
-Nereden baksanız vahim. MİT bütün ülkelerin en gizlediği elamanını, yöneticilerinin fotoğrafının bulunmadığı kurumlardır. Ne yapılıyor bir cenaze yapılıyor, siyasi parti temsilciler davet ediliyor. Yani ortaya çıkıyor. Sayın Özdağ bunun üzerine Meclis’te konuşuyor. Murat Ağırel ve Barış’lar da haberini yapıyor. Gazeteci arkadaşların hapse atılması ve Sayın Özdağ hakkındaki fezleke de MİT için büyük sorun demektir. Sayın Özdağ bizim arkadaşımız, bir aile ferdimiz. Bir aile ferdimize haksız yere korkutmak amaçla gözdağı verilmesini doğru bulmuyorum."
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları