loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener'den Erdoğan'a: Fransa'ya Mondros’u kutlamaya mı gittiniz?

Akşener'den Erdoğan'a: Fransa'ya Mondros’u kutlamaya mı gittiniz?
Tarih: 13.11.2018 - 10:26
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmalarından satır başları şöyle:

"SMA hastaları için yaptığımız çağrı sonuç verdi. Sağlık Bakanı SMA hastalarının başvurularının işleme alınacağını açıkladı. Kendisine teşekkür ediyorum.

Bugün terör örgütlerini üzerimize salanlarla 100 yıl önce Sevr'i önümüze koyanlar aynı cephededir. 15 Temmuz 2016'da aziiz milletimize kurşun yağdıran hainlerle Aznavura asker yazılanlar aynı ruh kökündendir. Türk milleti dün işgale izin vermediği gibi bugün de yarın da izin vermeyecektir. Ezan susmayacak, bayrak inmeyecektir, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Geçtiğimiz cumartesi 10 Kasım'ın yıl dönümüydü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet, dua ve özlemle andık. Saatler 9'u 5 geçeyi gösterdiğinde dünyada eşi benzeri olamz şekilde saygı duruşundaydık. Bir tarafta ezanımız üzerinden mukaddestımızla uğraşanlarla mücadele ediyoruz. Diğer tarafta ezan susmasın diye canı pahasına Mustafa Kemal'e bir duayı çok gören bir zihniyetle ücadele ediyoruzç Diyanet'in başındaki zat Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına bir Fatiha'yı çok gördü. Cuma hutbesinde bu vefasızlığı yapan Diyanet İşleri Başkanı aynı gün fesli nasipsiz müptezele vefa gösterdi. 

Dün sosyal medyadan sordum bugün buradan da soruyorum. Yunanistan tarafından İşgal altındaki 18 adamıza atanan papazlara da hayırlı olsuna gidecek misin? 10 Kasım'da alay eder gibi fesliye ziyaretini duyurdu. Başkanlığını yaptığın Diyanet'i Atatürk kurdu. Atatürk’e hakaret eden bir adama gidecek başka bir gün yok muydu? Oraya o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek için mi gittin? Sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyorum tarihi dizilerden ve fesli nazipsizden öğreniyorsunuz. Bu bizi incitiyor. Cumhuriyetin cumhurbaşkanı, keşke Yunan kazansaydı” diyenden tarih öğrenemezsin. Mehmet Akif'e küfreden adamdan tarih öğrenemezsin, gel bizden öğren. O adamın danışmanlığına son verin, yanınızdan uzaklaştırın. O adamın ayağına gideni Diyanet İşleri Başkanlığından alın. FETÖ derneğinde yöneticilik yapmış o başkanı size kim öönerdi. Terör örgütüyle iş tutmuş birinden Diyanet'e başkan olamaz. 

Beyefendi Fransa’da 1. Dünya Savaşı’nın bitişini kutlamaya gitti. Şunu iyi dinle Türkler için 1. Dünya Savaşı İzmir’de bitmiştir. 1. Dünya Savaşı’nı kabul etmeyen ve İstiklal Harbini başlatan Meclis’i temsilen neden gittiniz oraya Mondros’u kutlamaya mı gittiniz?”

Kriz Saray’ı teğet geçmiş. 48 yeni araç alınıyor. İktidar muhalefet oy verenleri ateşe atıp AKP’ye oy verenleri kurtarmış değil. Kendine oy verenlere sırtını döndü vatandaşı unuttu. Ağlak müteahhidi kurtarma planı hazırlayıp burs isteyen öğrenciye fırsatçı diyor. İş isteyeni fırçalıyor destekleri kesmek için fırsat kolluyor. Buradan ilan ediyorum 31 Mart’tan itibaren İYİ Parti olarak o yandaşlara verdiğin paraları toplayacağız. O paralar vatandaşa anasının ak sütü gibi helaldir.

Rahmetli Demirel'in dediği gibi millete plan değil pilav lazım pilav. Saray’ın bahçesine dikilen hurma ağaçları üşümesin diye yurt dışında makine getirtiyor ama vatandaş bu kış üşüyecek mi diye düşünmüyor. 81 milyon hurma kütüğü değil ki insan evladı. Doğalgaz uçtu. Kömürün, odunun fiyatı fırladı. Ne yakacak bu millet. Saray’dan bir çık, katrilyonluk uçaktan in üç yüz araçlık konvoyundan çık. Erdoğan’a bir çağrıda bulunuyorum. asgari ücret bin 603 TL. Canlı yayında bir evin masraflarını ayır. Buradan cebinde tek kuruş kalırsa biz susup oturalım bir daha hiç konuşmayalım. Madem her şeyi biliyorsunuz çıkıp anlatın vatandaş da bilsin.

Ekonomide kurtuluş savaşı veriyoruz deyip kendi maaşına yüzde 26 zam yapmak cepheden kaçmak demektir. Ülkeyi uçuracağım diye yola çıktı bir tek sizler ve çevreniz uçtu millet sürünmeye devam ediyor. 177 bin öğretmen açığımız var 400 bin atanamayan öğretmenimiz var. İntihar eden gencecik öğretmenlerimiz var. yapın şu atamaları diyoruz. Kaynak yok diyorlar. Çeşitli bahanelerle kadroya almadığın taşeronları soruyoruz yukarı bakıyor. Ama konu Suriyeliler olunca para çok. Doğu illerimizde nüfus çoğunluğu yakalanma üzere. Ev sahibi Suriyeliler, Türkler mülteci.Sağlık hizmetleri bedava, dükkan açana vergi yok. Burs isteyen öğrenciye beleçi deniyor ya, Suriyeli öğrenciye tam bin 200 TL burs veriliyor.

Fırat'ın doğusu batısı demeden bölgedeki terör temizlenmelidir. Gerekirse bir kara harekatıyla bölge tamamen kontrol altına alınmalıdır. ABD 3 teröristin başına ödül koymuş. Bırakın bunları da yerini bildiğiniz o teröristleri paketleyin de Türkiye'ye verin. Kim kiminle yürüyecekse yürüsün uğurlar olsun biz milletimizle yürüyeceğiz. İktidarın başı memuruyla cevap verdi. AKP ile HDP yanyana getirmek beyhude bir çabaymış. Onları ben yanyana getirmedim ki. Habur'da Oslo'da siz yanyana, ele ele değilmiydiniz? Çadır mahkemelerde teröristler rahatsız olmasın diye Türk bayrağını indirdiniz.

Andımız tartışmalarını gündeme getirdiler. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'a andımız için verdiği dilekçede öyle bir şey söylemş ki susmaya gönlümüz razı gelmedi. Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanlığı diyor ki "Türk kimliği çok geç ortaya çıkmıştır. Türk kimliği sonradan ortaya çıkmış bir ulusmuş" Hadi oradan be. Bu cahilliğe ben ne deyim. Siz Ergenekon Destanı'nı okumdınız mı. Selçuklu sultanlarının Türkçe emirlerini millet bilinci için yeterli değil mi? Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların anlamını da mı bilmiyorsunuz?

Cumhurbaşkanlığındaki yıldızlar 16 Türk devletini temsil eder. Hepsine Türk milleti denir. Hala Türk milletinin değerleriyle oynuyorsunuz, hala tanıyamadınız. 5 bin yıllık devlet geleneğiyle millet gerçeğini kavrayan ilk Türk milletidir. Hatırlatayım, bakanlığınızın adının başında milli sıfatı var. Onu oraya niçin koymuşlar bir zahmet öğrenin sayın bakan.

Yeter artık biz öyle bir milletiz ki Nene Hatun biziz, Kerbela'da şehit düşen bizi, adalet dendiğinde Hz. Ömer de biziz. Kudüz fatihi Selahattin Eyyubi de biziz, Çanakkale'de geçit vermeyen Mustafa Kemal de biziz. Biz büyük Türk millletiyiz. Küçük oyunlarınızla sabrımızı zorlamayın."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları