loading
close
SON DAKİKALAR

Ali İsmail Korkmaz'ın katledilişinin 10. yılı

Ali İsmail Korkmaz'ın katledilişinin 10. yılı
Tarih: 10.07.2023 - 00:06
Kategori: Yurt

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te polisler ve esnaf tarafından dövülüp beyin kanaması geçiren ve 38 gün sonra 10 Temmuz'da hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün üzerinden 10 yıl geçti.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Gezi Direnişi sırasında girdiği sokakta polisler ve esnaf tarafından öldüresiye dövülmüş, 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti.

Ali İsmail'in katledilişinin üzerinden 10 yıl geçti.

Ne olmuştu?

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013’te Eskişehir’de evine dönerken aralarında sivil polisin de bulunduğu kişiler tarafından dövüldü, 38 gün sonra da yaşamını yitirdi. Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirildi, silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıkarıldı. Korkmaz’ı dövdükleri belirlenen İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan tutuklandı. Olay yerinde bulunan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verirken polis memurları, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise beraat etti. İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, Ebubekir Harlar’a verilen hapis cezasını az bulurken beraat eden polis memuru Hüseyin Engin’in ise cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar yönünden ise karar onandı. Yeniden yapılan yargılamada Engin’e 7 ay 15 gün, Harlar’a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Ali İsmail'in katili polis Mevlüt Saldoğan'ın ifadesinde "Bu olayla aile birliğim bozuldu, eşimden ayrıldım. Olay nedeniyle maddi ve manevi zararlarım oldu. Mesleki itibarımı, mesleki kariyerimi kaybettim" dediği ortaya çıktı.

Saldoğan, Gezi eylemlerinden 6 yıl sonra açılan Gezi Davası'nda da müdahillik talebinde bulundu.

Saldoğan'ın, Ali İsmail Korkmaz'a tekme atarken 'incittiği' ayağı için aldığı raporla başvurduğu müdahillik talebi, mahkeme tarafından 'zarar gördüğü' gerekçesiyle kabul edildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları