loading
close
SON DAKİKALAR

'Aman'

'Aman'
Tarih: 12.02.2012 - 15:57
Kategori: Siyaset

Bakan Çelik milletvekilini düşmekten kurtardı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ramazan ayında terör olaylarının arttığını son olarak Hakkari'de şehit olan 3 askerin Türk, Kürt ve Arap kökenli olduklarını belirterek, "Terörün milliyeti yok, saldırılar devam ediyor. Kimden ölen, öldürülen kimdir bunlar karmakarış hale gelmiş durumda. Teröre karşı hepimizin duyarlı olması, birlik ve bütünlüğü esastır. Kardeşlik hukukunu geliştirecek çaba içerisinde olmalıyız" dedi. Bakan Çelik, AK Parti'nin Şanlıurfa'daki bayramlaşma töreninde oturmak isterken sandalyesinin çekilmesi sonucu sendeleyen AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek'in elini tutarak yere düşmekten kurtardı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti'nin bayramlaşma törenine katılmak üzere sabah saatlerinde seçim bölgesi Şanlıurfa'ya geldi. Havaalanında karşılanan Bakan Çelik, beraberindeki milletvekilleri ile birlikte, Eski Nikah Salonu bahçesine gelerek bayramlaşma törenine katıldı.

BAKAN ÇELİK MİLLETVEKİLİNİ DÜŞMEKTEN KURTARDI

Açık alanda yapılan bayramlaşma törenine çok sayıda AK Partili katılırken, Bakan Çelik beraberindeki 8 milletvekili ile birlikte partililerle tokalaşmak için hazırlanan masanın ardında oturmak için yerlerine geçti. Bakan Çelik'in yanına gelen milletvekili Mehmet Akyürek, oturmak istediği sırada, bir görevli fark etmeyerek, bu sırada alana gelen AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in oturması için sandalyeyi geri çekip hazırlık yaptı. Ancak, aynı sandalyeye oturmak isteyen ve çekildiğini fark etmeyen Milletvekili Mehmet Akyürek bir anda düşmeye başladı. Herkesin şaşkın bakışları arasında 'Aman' diyerek boşluğa gelen ve düşme tehlikesi geçiren milletvekili Akyürek'in elinden Bakan Çelik ve İl Başkanı Eğilmez tuttu. Bakan Çelik'in yardımıyla yere düşmekten kurtulan Akyürek ile diğer milletvekilleri yaşanan bu anı gülümseyerek geçiştirdi.Bakan Çelik, yaklaşık 2 saat süren bayramlaşma töreni için alanda toplanan kalabalığa da hitap etti. Merhamet ve şefkatten gün yüzüne çıkması gereken Ramazan ayında; açlık, yoksulluk, fakirlik, terör, şehitler ve savaşın yoğun şekilde konuşulduğunu söyleyen Bakan Çelik, "Dünyada ve Türkiye'de bunların yaşanmasının nedenine baktığımız zaman birçok neden sayılabilir. Ama özellikle bencilliği ve egoizmi insanlığın merkezine oturtan anlayışın, dünyayı bu sıkıntılarla karşı karışya bıraktığını rahat şekilde söyleyebiliriz. Fabrika ayarlarından çıkan bir mal nasıl bozulursa; o araç kullanılamaz ve insan için faydalı değil zararlı hale gelirse, insanda böyledir. İnsan yaradılışına uygun davranmaktan alıkonulursa faydalı olmaktan çıkar zararlı insan olur. Açlığın susuzluğun yokluğun terörün problemli olayların altında yatan aslında insan unsurunda meydana gelen olmaması gereken hasletlerin kazandırılmasından kaynaklıdır" dedi.AK Parti'nin Ağustos ayında kurulduğunu hatırlatan ve iktidar sürecinde yapılanları da anlatan Bakan Çelik, "Hatırlayın o dönem milletin seçtikleri milleti idare etmiyordu. 2011 yılında milletin bizi yönetmesi için seçtiği insanlar ülkeyi idare edemez noktaya gelmişti. Bunun yanında milletvekili ve bakanlar ne rozetle gezebiliyor, ne kırmızı plaka arabaya kartlarını takabiliyorlardı. Ekonomide Yunanistan'dan beter noktaya gelmişti. Böyle bir Türkiye'yi milletimiz AK Parti'ye emanet etti. Biz de çok çalıştık ve bize güvenenlere mahcup olmadık, bin bir sıkıntının üstesinden geldik" diye konuştu
 

MUHALEFET YENİ ANAYASA'YA DESTEK VERECEK

1 Ekim'de meclisin açılmasının ardından parlamentonun yasama döneminde yeni Anayasa için çalışacağını vurgulayan Bakan Çelik, "Tüm kesimleri kucaklayacak, milletin Anayasa'sı diyeceğimiz Anayasa ile yeni yasama yılına başlıyoruz. Yeni Anayasa için bu süreç çok önemli. Geçmiş dönemde muhalefet partileri çok sıkıntı çıkardılar. Ama yeni dönemde sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum. Millet herkese verilmesi gereken cevabı verdi. Birlik içerisinde bu Anayasa'nın millet Anayasa'sı olarak gerçekleşmesi konusunda gerekli iradenin TBMM'de oluşacağına inanıyorum" dedi.

TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ

Ramazan ayında terörün yoğunluk kazandığını, Şanlıurfa'nın da bir ay içerisinde 2 şehit verdiğini anlatan Bakan Çelik, teröre karşı birlik çağrısı yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Bütün milletimiz Edirne'den Kars'a kadar, Şanlıurfa'dan İzmir'e kadar tüm vatandaşlarımızın terörden muzdarip olduğunu belirtmek istiyorum. Dün Bursa'daydım; Van'dan göç eden bir ailenin Kürt orjinli evladını şehit kardeşimizi toprağa verdik. Yakılan ağıtları, mezardan çıkaramadığımız annesi ile kız kardeşini gördük. Bu tabloları kimse görmek, yaşamak istemez. Arefe günü Şanlıurfa'da bir kardeşimizi toprağa verdik. Konya'da bir kardeşimizi toprağa verdik. 3 şehit kardeşimizi millet bağrına bastı. Bunların biri Türk, biri Kürt, biri Arap, terörün milliyeti yok. Saldırılar devam ediyor, kimdir ölen, öldürülen kimdir bunlar karmakarış duruma girmiş durumda. Milletin birliği, bütünlüğü esastır. Milletin özünde olan bu mayayı bozmaya çalışanlara karşı Güneydoğu'dan, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'dan sesleniyoruz; bu mesele konusunda çok duyarlı olunması gerekiyor. Vatandaşımızın birliği, bütünlüğü, dirliği çok önem arz ediyor. Terörün ne yapmak istediği belli. Vatandaşın talebi belli. Yapılması gereken çok hizmet, çözülmesi gereken birçok sorun var. Biz bunları çözmeye yönelik bu iradeyi ortaya koymuşken bunların gerçekleşmemesi konusunda gösterilen çabalara karşı hep beraber ortak bir iradenin ortaya konması gerekiyor. Aksi taktirde milletimizin bu şanlı milletin gelecek yarışında dünya devletleri arasında güçlü olarak yer alması söz konusu olamaz. Birbirimizin paçasından çekmeye hakkımız yok, tersine birbirimizi yüceltecek bir yaklaşım içerisinde kardeşlik hukukunu geliştirecek şekilde çaba ve dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum." Bakan Çelik konuşmasının ardından partililer ile bayramlaşıp, sohbet etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları