loading
close
SON DAKİKALAR

ARTNOUVA Sanat Fuarı başladı

ARTNOUVA Sanat Fuarı başladı
Tarih: 17.10.2024 - 19:41
Kategori: Kültür & Sanat

ARTNOUVA Sanat Fuarı, ATO Congresium’da Musa Göçmen Senfoni Orkestrasının konseriyle kapılarını dün ziyaretçilerine açtı.

ARTNOUVA Sanat Fuarı, dün ATO Congresium’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. ARTNOUVA Sanat Fuarı, farklı sanat disiplinlerinin zengin dinamiklerini bir araya getirerek, sanatseverlere ve profesyonellere ilham vermeyi hedefliyor. Fuar adını, doğanın zarafetini  ve sanatsal yaratıcılığı bir araya getiren ‘Art Nouveau’ akımından esinle alıyor.

ARTNOUVA Sanat Fuarı’nın açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, ATO Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra çok sayıda eski bakan, milletvekili ve sanat camiasından önemli isim katıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan Batuhan Mumcu, sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren ARTNOUVA  Sanat Fuarı gibi platformların, Türkiye’nin uluslararası düzeyde bilinirliği açısından önemli olduğunu söyledi. Mumcu konuşmasında, yeni ufuklara ve genç yeteneklere alan açan bu platformların sanatçıların üretimine sağladığı motivasyon açısından önemine işaret etti.

Açılış töreninin ardından Musa Göçmen Senfoni Orkestrası, dinleyicilere bir konser sundu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ARTNOUVA Sanat Fuarı, 20 Ekim Pazar akşamına kadar Ankara Congresium'da ziyaret edilebilecek. Fuara giriş ücreti, yetişkinlere 200 TL, öğrenciler için 100 TL olarak belirlendi. Ankara dışından gelen Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, fuarı ve etkinlikleri ücretsiz olarak izleyebilecek. Fuar süresince alanı her gün ziyaret etmek isteyen sanatseverler için fuar ücretinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

Kaynak : istanbulgerceği.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları