Azerbaycan: Ermeni askeri gruplar Gence'ye saldırdı
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, "Ermeni askeri grupların Azerbaycan'daki Gence şehrine saldırdığını, 1 sivilin hayatını kaybederken, 4 kişinin yaralandığını" belirtti.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermeni askeri grupların Azerbaycan'daki Gence şehrine saldırdığı açıklamasını yaptı.
Açıklamada, "Ermeni askeri grupların Gence'ye saldırısında 1 sivil hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Ermenistan’ın sivillere ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları neticesinde bugüne kadar 22 kişi hayatını kaybederken, 74 kişi yaralandı" ifadelerine yer verildi.
Söz konusu sivil kayıplarına ilişkin tüm sorumluluğun Ermenistan yönetiminde olduğu belirtilen açıklamada, Ermenistan'a "Karabağ'da işgal ettiği bölgelerden derhal çekilme" çağrısı yapıldı.
"AZERBAYCAN GEÇ OLMADAN DURMALI"
BBC Türkçe'nin aktardığına göre, bağımsızlığını ilan eden fakat hiçbir ülkenin tanımadığı Dağlık Karabağ’ın lideri Arayik Harutyunyan, bugün Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Emrim üzerine savunma ordusu Gence kentindeki askeri tesisleri etkisizleştirmek için Gence Havalimanı’na saldırı düzenledi” dedi.
Harutyunyan, sivillerin hayatını kaybetmesinin önüne geçmek için bu saldırıdan sonra bombardımanı durdurma emri verdiğini söyledi ve “Düşman bundan gerekli dersleri almazsa güçlü ve orantılı saldırılara devam edeceğiz. Azerbaycan geç olmadan durmalı" ifadelerini kullandı.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları