loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Selçuk: “Amaç ders isimlerini değiştirmek değil, ilgiyi artırmak”

Bakan Selçuk: “Amaç ders isimlerini değiştirmek değil, ilgiyi artırmak”
Tarih: 11.05.2020 - 14:15
Kategori: Eğitim

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelttiği soru önergesinde orta öğretim kurumlarında 2020-2021 eğitim öğretim yılında işlenen bazı derslerin isimlerinin ikinci dönemde değiştirilmesinin nedenlerinin açıklanmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, “2020-2021 eğitim yılı müfredatında yapılan değişiklikler ile fizik, kimya, biyoloji dersleri; ilk dönemi Doğa Bilimleri Deneyimi, ikinci dönemi Doğa Enerji ve Enerji Dönüşümleri dersi olarak değiştirilmesi nedendir?Tarih ve coğrafya ders isimleri neden ilk dönem Sosyal Bilimler Deneyi, ikinci dönem Sosyal Bilim Çalışmaları dersi olarak tanımlanmıştır?Fen bilgisi, fizik, kimya, biyoloji dersleri için okullarda laboratuvar çalışması, deneysel öğretim yapılması için tüm okullarda (lise ve dengi) laboratuvar var mıdır?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi.

2023 VİZYONU

Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde geçen; Ortaöğretimde öğrencilerin ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun esnek modüler bir program ve ders çizelgesi yapısına geçilecek, Haftalık ders çizelgesinde yer alan ders çeşitliliği azaltılacak ve dersler yükseköğretimle uyumlu hâle getirilecektir. ”Bakanlık hedefine vurgu yaptı. Bakan Selçuk, “Buhedefler doğrultusunda ileriki sınıflarda doğa bilimlerine yönelebilecek 9. sınıftaki öğrencilerimizin ilgilerini uyandırmak, konu bilgilerinden ziyade temel kavramları anlamalarım sağlamak ve ileride alacakları fizik, kimya ve biyoloji derslerine temel oluşturmak üzere düzenlemeye gidilmektedir. Yeni ortaöğretim tasarımında öğrenciler üst sınıf seviyelerinde fizik, kimya ve biyoloji derslerini ayrı ayrı disiplinler halinde almaya devam edeceklerdir” dedi.

AMAÇ; DERSLERİN ADINI DEĞİŞTİRMEK DEĞİL…

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 9. sınıf seviyesinde yapılması planlanan düzenleme ile “Sosyal Bilimler Deneyimi” ve “Sosyal Bilim Çalışmaları” derslerinin dünya genelinde kabul gören bütüncül program yaklaşımına uygun olarak tasarlandığını belirterek, “ Burada amaçlanan tarih ve coğrafya derslerinin adını değiştirmek değil bunlarla birlikte sosyal bilimlere konu olan ekonomi, hukuk ve antropoloji gibi alanların da temel kavram ve düşüncelerini kullandırarak öğrencilerimizin küresel bağlamda seçilecek temalar çerçevesinde çeşitli vakaları inceleyip değerlendirebilmelerini sağlamaktır. Yeni ortaöğretim tasarımında öğrenciler üst sınıf seviyelerinde tarih ve coğrafya derslerini ayrı ayrı disiplinler halinde almaya devam edeceklerdir” açıklamasında bulundu.

TÜM ORTA ÖĞRETİM OKULLARINDAKİ LOBARATUVAR SAYISI 11 BİN 573

Bakan Selçuk, 2018-2019 eğitim öğretim yılı verilerine göre Bakanlıklarına bağlı (resmi+özel) ortaöğretim kuramlarındaki toplam laboratuvar (Fizik-Kimya-Biyoloji) sayısının ise 11 bin 573 olduğunu açıkladı.

GÜRER: “DEĞİŞİKLİKLER BIKTIRDI”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise eğitim sistemindeki değişikliklerin, hem öğrencileri, hem velileri hem de öğretmenleri  doğrudan etkilediğini ve bir dönemden diğer döneme değişikliklerin eğitimi olumsuz etkidiğini söyledi. 

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları