Bakırköy Çocuk Masası; Tıp Merkezi Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu çalışmalarına başladı
Çocukları her türlü ihmal ve istismara karşı yerelde korumak ve onların temel haklarından tam olarak faydalanabilmelerine destek vermek amacıyla kurulan Bakırköy Çocuk Masası’nın ikinci ayağı olan ‘Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu’ kuruldu....
Bakırköy Çocuk Masası, Türkiye’de ilk kez, 11 Nisan 2016 tarihinde, çocuğu her tür ihmal, istismar ve fena muameleye karşı yerelde ve yakından korumak ve onların temel haklarından tam olarak faydalanabilmelerine destek vermek ve yurt genelinde uygulanabilir iyi bir yönetişim modelini örneklemek üzere, Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Kaymakamlığı ve Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği işbirliğinde hayata geçirildi.
Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi'nin yönettiği projenin koordinatörüğünü ise Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Emel Tığlı belediye adına yapıyor.
Çocuklar, devletin tüm kurumlarının temsilcilerinin ve yerel yönetim birimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin bir araya gelip iyi bir organizasyonla bağlandığı merkeze bizzat başvurarak şikayetlerini iletebiliyor.
Bakırköy Çocuk Masası, kuruluşunun ilk 9 ayında kendisine başvuran 5-17 yaş gurubu öğrencilerin burs, yurt gibi çeşitli sorunlarını çözdü. Mülteci bir ailenin dilencilik yapan çocuklarını sokaktan kurtardı. Bakırköy Çocuk Masası’na, psikolojik sorunları olan içe kapanık bir çocuk, biri arkeolojide olmak üzere çok sayıda üniversite öğrencisine burs sağladı.
Geçen uygulama sürecinde doğan ihtiyacı karşılamak üzere bu defa Bakırköy Çocuk Masası’nın ikinci ayağı olan ‘Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu’ 21 kasım 2017’de çocukların hizmetine açıldı.
Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi bünyesinde hizmet veren Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu ile ilgili bilgi veren Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, “Bakırköy Çocuk Masası Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu’nda; doktor, psikolog, avukat, sanatçı, sosyolog ve akademisyenler görev alarak; doğrudan veya mahallelerindeki muhtarlıkları aracılığı ile bizzat başvuran çocuklara; zararlı madde ve bağımlılıkla mücadele, aile içi iletişim, psikolojik destek, sosyal dayanışma yardım, hukuki destek, sanatsal-kültürel, sağlık ve spor, şiddet-ihmal ve istismar, engelli destek ve iletişimi, eğitim-okul ve çevre iletişimi" alanlarında hizmet sunacaklardır” dedi.
Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi de Türkiye’de nüfusun yüzde 30’unun çocuk olduğuna dikkat çekerek, “Bugün çocuklara dair her ihmal, Türkiye’nin geleceğinde eksiklik olacak. Çocukların haklarını öğrenmeleri, başkalarının haklarına da sahip çıkan birer sorumlu vatandaş olmalarıyla doğruda ilişkilidir”diye konuştu.
Çocukların aileleri öğretmenleri ve kurumları bilgilendirme kapsamında bir el kitapçığı hazırladılar.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları