loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Işıklar Çanta'da çalışmalarını anlattı

Başkan Işıklar Çanta'da çalışmalarını anlattı
Tarih: 28.11.2011 - 11:21
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında Çanta’da yapılan halk toplantısında mahalle girişindeki Çamlık için öneri getiren Başkan Işıklar’a, mahalle sakinleri tam destek verdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahallelerde gerçekleştirdiği Halk Toplantılarını sürdürüyor. Ekip arkadaşlarıyla birlikte Çanta Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Işıklar, Silivri Belediyesi yatırım programı kapsamında hayata geçirdiği çalışmalarını anlattı. Çanta Mahallesi’nde yap, işlet, devret modeliyle hizmete açılan Silivri Belediyesi Mostar Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda 2012 yılında hayata geçirmeyi planladığı çalışmalarını da aktaran Başkan Işıklar, mahalle sakinlerinden tam destek aldı. 

CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, Belediye Birim Müdürleri ve mahalle sakinlerinin katıldığı toplantıda Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan, konsey çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mahalle Konseylerinin amacını anlatarak konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Mahalle konseylerimiz, belde belediyeleri kapatıldıktan sonra buradaki sorunları belediyemize ileten, yerinde gördüğünü paylaşarak, yapılmasını, çözülmesini sağlayan, halkın günü birlik ve geleceğe yönelik taleplerini bir program halinde aylık görüşmelerle kararlar alıp, bu kararların takip edildiği bir mekanizma haline geldi. Bu çok önemli bir görev. Belediye meclislerinin benzer görevlerini yapan bir anlayışla çalışıyorlar. 

Gerçekleştirdiğimiz halk toplantılarımızda konsey toplantılarımızın genişletilmişidir. Bunun siyasi amacı yok.  Biz burada Mahalle Konseyi ve Silivri Belediyesi olarak bulunuyoruz. Biz, şehrimizi yaşanır, refah, barış ve huzur içerisinde aydınlık bir geleceğe taşıma inancı ve hayali ile bir araya gelmiş bir ekibiz. Burada sekiz tane belediyeyi alıp bir yapmak bir bütün yapmak ve hepsini aynı ideallerle, aynı amaçlarla ve özelliklerini paylaştırarak, bir kapta eriterek bu adaletle, hakkaniyetle aydınlık içinde gün ışığında yönetmenin hikâyesini yazdık.

İki buçuk senedir çok zor bir süreçten geçtik. Yapmak istediğimiz, insanımızı insan yapan değerlere sahip çıkmak, sosyal belediyecilik anlayışımızı ortaya koymaktı. Biz bu süreçte bunu başardık. İlçemizde yatağına aç giren insan olmasın istedik, böyle bir sosyal yardımlaşma anlayışı şuanda belediyenin katkıları ile yürüyor. İlçemizde geliri olmayan hemşerilerimizi bir şemsiye altında, koruma altına aldık. Bu şemsiyenin altında, bir elin verdiğini diğer el görmeden, onun fakirliğini yüzüne vurmadan, hemşerilerimizin bu muhtaçlığını sadaka kültüründen çıkararak,  sosyal bir yardımlaşma anlayışına dönüştürdük. 3152 hanenin düzenli aralıklarla bu yardımları almasını sağlıyor ve bunları belediyenin tarafsızlığı ile kamusal tarafsızlıkla yapıyoruz. Bulunduğumuz bölgede bakıma muhtaç ne kadar yalnız, kimsesiz ve çaresiz hemşerimiz varsa, kapısını çalabileceği bir merkez oluşturduk. 

Yaşlı ve engellilerimize evlerine kadar giderek hizmet veren bir merkezimiz var. Nitelikli işçi arayan kuruluşlarımızla, işsiz vatandaşlarımızı buluşturduk. 4000’i geçen çocuğumuzun bir kısmını sertifikalı meslek sahibi yaparak işe yerleştirdik. Önce temel sorunlarımızı çözdük. Çalabilecek 3 tane kapı var ve bunlar çalışıyor. Fakirin, yaşlının, engellinin ve işsizin sorununu çözen bir anlayışla çalışmalarımıza başladık.

İlçemizde kültürel bir çember oluşturuyoruz. İnsanı merkeze koyan, doğuşundan kazandığı hak ve hukuku koruyan, onu da sarıp sarmalayan sosyal belediyecilik anlayışı ile 200 bine yaklaşmış bir nüfustan 1,5 milyona gidecek olan bir Silivri’nin temellerini atıyoruz. Büyükçavuşlu’dan Selimpaşa’ya kadar genel bir fotoğraf mantığını ortaya koyduk. Parça parça eksiklikleri tamamlayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Tüm mahallelerimizde kent kimliğini ortaya çıkararak, ilçemizi geleceğe hazırlıyoruz. Birleşmenin getirdiği fiziki şartların zorlukları ve mutfak çalışmalarını tamamlayarak, son 7- 8 ayda da mahallelerimizde çalışmalarımızı açığa çıkarmaya başladık. Yaptığımız çalışmaları anlatarak, 2012 yılında da neler yapacağımızı anlatmaya ve sizlerin de önerilerini almaya geldik.

Demokrasi sadece hakların korunması anlamına gelmez. Demokratik bir kültür, çağdaş bir yaşam şehirlerin demokratikleşmesiyle olur. Biz hemşerilerimizi meydanlarda bir araya getireceğiz. Meydanlarda kültür yaratacağız ve ilçemizi kültür şehrine dönüştüreceğiz. Ondan sonra gece gündüz, yaz kış nüfus farkı yaratacağız. Burada yatırım yapılmasını özendireceğiz, refah ve gelişmeyi bu çarkla beraber döndürmeye başlayacağız. 

Bizim anlayışımızın temeli bu. Sadece bir tretuvar ve yol yapımından ibaret değil. Bir şehrin kültür, sanat, spor, sosyal ihtiyaçlar, ekonomik ihtiyaçlar, tarım, sanayi ile bütün sektörlerin önünü açacak düzenlemeler yapıyoruz. Bu bir sosyal proje. Silivri’nin genelini kapsayan bu anlayışımızı, ortaya çıkarıyoruz.

Göreve geldiğimiz günden buyana söylediğimiz gibi çevreden merkeze doğru gelen bir yönetim anlayışını hayata geçirdik. Burada yapılan öyle küçük iki tane yol çalışması, iki asfalt çalışması değil. Bunun temelinde yatan bir Silivri sevdasıdır. Bu sevda, Silivri’yi aydınlık limanlara ulaştırma heyecanı, özlemi ve idealidir. Silivri’de rant hesabı, bir yağma anlayışıyla plansız ve öngörüsüz, ihtiyaç duyulmayan yatırımlarla kaynak israfı yaratan anlayışa son verdik. 

Silivri hizmet sektörü, sanayi ve tarımın beraberce birbiriyle çelişmeden geliştiği, zenginlik yaratılabilecek bir kent olmaya aday. Her mahallemizde olduğu gibi Çanta’nın da var olan fırsatlarını açığa çıkaracağız. Bunu da bir proje mantığı ile yapıyoruz. Öyle rast gele buraya bir yol yapalım, asfalt dökelim anlayışı içerisinde değiliz. Sağlam adımlarla, bunu nereye götürmek istediğimizi de bilerek bu yatımları yapıyoruz.

Çanta’da Yaşlı Konuk Evi’ni hizmete açtık. İlçemizde sokakta donmaya yüz tutmuş insanlardan tutun, kimi kimsesi olmayan yaklaşık 36 civarında vatandaşımız vardı. Gönül ister ki hiç olmasın ancak hepimizin başına gelebilir. Çanta’da ki konuk evini, yaptığımız iyileştirme ve düzenleme çalışmalarıyla, yaşlılarımızın sıcak bir el bulacağı, başını sokabilecek, hayatlarının en zor zamanlarında sığınacağı sıcak bir yuvaya dönüştürdük. 

Şuan içinde bulunduğumuz Çanta Düğün Salonu’nun ilk halini hepimiz biliyoruz. Kötü amaçlar için kullanıldığı, amacına uygun olmayan şekilde hizmet ettiğini gördük ve bu hale getirdik. Bu bizim ortak malımız. Belediyelerin böyle görevleri de vardır, yapamıyorsan, yaptırırsın. Yap, işlet, devret modeliyle Çanta Mahallemize modern ve çağdaş bir tesis kazandırdık. Bu yıl bildiğiniz gibi park düzenlemeleri yapıldı. Bunlar iç düzenlemeler ve artarak devam edecek. Yollarda yenileme çalışmaları yaptık, tarla yollarını açtık. Kardelen Sokakta iyileştirme, Millet Caddesi’nde düzenleme çalışması yaptık. Mimar Sinan Caddesi’nde düzenlemeler yaptık. Muhtarlık ve iletişim noktası kurduk. Yapımı devam eden çalışmalarımız kapsamında, Çanta’da caminin yanında bulunan alana, Atatürk Bulvarı’nı da katarak bütünleştirip, büyük bir meydan haline dönüştüreceğiz.

Sizlerle paylaşmak istediğim konu 2012 yılında yapacağımız çalışmalar ile ilgili. Bu konuda görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Burada 2500 metre Derya Yolu Caddesini tamamlayacağız, 1500 metre Mustafa Kemal Caddesi ve 1660 metre olan Selanik Caddesini de yatırım programımız kapsamında düzenleyeceğiz. 2012’de bu 3 caddenin tamamı bitmiş olacak. Eski belediye binasında çok güzel bir düzenleme çalışması yaparak, yanına da park düzenlemesini yapacağız. Silivri’de merkezde gördüğünüz çalışmaların aynısı burada da olacak. Pazar yerini düzenleyerek, daha çağdaş, modern ve daha kullanışlı bir Pazar yeri haline getirmeyi planlıyoruz. Çanta’nın girişindeki Çamlık içinde bir önerimiz var. Selimpaşa’da yaptığımız bedestenin bir benzerini de burada yapalım. Tek katlı, yoldan gelip geçenin dikkatini çekerek ihtiyaç duyup geleceği, yeşil dokuyu bozmadan, içerisinde kır bahçelerinin olduğu dükkânlar olsun. Çanta’yı cazibe merkezi yapacak, aynı zamanda bölgeye de hizmet verecek bu bedesten projemiz hakkında düşüncelerinizi, önerilerinizi almak istiyorum. Belediyenin mülkü olacak bu dükkânların mahalleye katacaklarını birlikte değerlendirelim.

Değerli hemşerilerim bu yaptığımız yatırımlarla, yaklaşık 7 kilometrelik yol çalışmasını tamamlayacağız. Meydan düzenlemeleri bitecek. Özellikle Çanta’nın ihtiyacı olan ticari hareketi geliştirecek, mahalle girişinden, paralelindeki iş yerlerini de kapsayan meydan ve bulvarı birleştirme çalışmalarını 2012 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımların tamamı kendi öz kaynaklarımızla yapılıyor. Sekiz belediyenin kapanarak, bir belediye olduktan sonra bir kova asfalt, bir metre taş, bir lira da yardım almadan kendi imkânlarıyla ilk defa yerel bir belediye bu kadar yatırım yapmıştır. Bölgeyi geleceğe taşıma konusunda bir belediyecilik anlayışı başlattık, bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Toplantı sonunda söz alan Çanta Mahalle sakinleri, görüş ve önerilerini dile getirdi. Başkan Işıklar’ın Çamlık’ta hayata geçirmek istediği bedesten dükkânların Çanta’ya hareket getireceğini söyleyen mahalle sakinleri, yapılan yol ve tretuvar düzenlemeleri için de teşekkür ederek çoluk çocuğun çamurdan kurtulduğunu dile getirdi. Çanta’da gerçekleşen spor müsabakalarının devam etmesi önerisine de oldukça sıcak bakan Işıklar; “Çanta’nın yerel özelliklerini tanıtacak, içerisinde spor müsabakalarının da olduğu geniş kapsamlı bir organizasyon çok da güzel olur” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları