loading
close
SON DAKİKALAR

Beyoğlu'nda genç kadına cinsel saldırı olayının tam görüntüleri ortaya çıktı!

Beyoğlu'nda genç kadına cinsel saldırı olayının tam görüntüleri ortaya çıktı!
Tarih: 04.10.2024 - 11:43
Kategori: Kadın

Daha önce de benzer suçlardan kayıtları bulunan tacizci şahıslar gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Sosyal medyadaki tepkiler üzerine saldırganlar tekrar gözaltına alındılar.

İstanbul Beyoğlu'nda cinsel saldırı kamerada: Serbest bırakılan zanlılar tepkilerin ardından yeniden gözaltına alındı

Beyoğlu'nda genç kadına cinsel saldırı olayının tam görüntüleri ortaya çıktı!

2 Kişinin saldırısına uğrayan genç kadını çevredeki vatandaşlar kurtarmıştı. Daha önce de benzer suçlardan kayıtları bulunan tacizci şahıslar gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Sosyal medyadaki tepkiler üzerine saldırganlar tekrar gözaltına alındılar.

İstanbul Beyoğlu’nda iki kişi yolda yürüyen kadına cinsel saldırıda bulundu. Kadının çığlığı üzerine gelen vatandaşlar şüphelilere müdahale etti. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Gözaltına alınan şüpheliler önce serbest bırakıldı, sonra gelen tepkiler sonucu yeniden gözaltına alındı. 2 şahıstan biri Mersin’de diğeri de İstanbul'da yakalandı.

Olay, 1 Ekim Salı günü saat 04.00 sıralarında Hüseyinağa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde iki kişi sokakta yürüyen 25 yaşındaki İremşan A.’yı takip etti. Bir süre sonra kadının üzerine yürüyen şüpheliler, duvara sıkıştırıp cinsel saldırıda bulundu. Çığlık atan kadını kurtarmak için vatandaşlar saldırgana müdahale etti. O sırada tacizcilerden biri, “amcamın kızı" diyerek çevredekilerden kurtulmak istedi. "Amcanın kızı olsa ne olur" diyerek tepki gösteren vatandaşlar, kadını tacizcilerin elinden kurtardı. Şüpheliler olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Zanlıların serbest bırakılmasının sosyal medyada tepki çekmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Sokak içerisinde yürüyen bir kadına cinsel saldırıda bulunan Ö.K ve S.T. isimli şahıslar olay yerinde devriye gezen Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında 'Cinsel Saldırı' suçundan işlem başlatılmıştır" denildi.

Mağdur şikayetçi olmadı, şüpheliler serbest bırakıldı

İremşan A.'nın şüphelilerden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Şüpheliler 31 yaşındaki Semir T. ve 27 yaşındaki Ömer K. ise ifadeleri alınması sonrasında serbest bırakıldı. Semir T.‘nin “cinsel saldırı", “mukavemet", “uyuşturucu madde kullanmak", “gasp" suçlarından Ömer K.’nın ise “cinsel saldırı”, “kasten yaralama", “mukavemet", “otodan hırsızlık" suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

Zanlıların serbest bırakılması kamuoyunda büyük tepki toplarken, kadın hakları savunucuları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından da sert tepki geldi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney: Bu hukuk garabeti konusunda vicdanları rahatlatan bir tutum bekliyoruz
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, belediye olarak bu karara itiraz edeceklerini açıkladı. Güney, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada "Bu rezaleti kabullenmiyorum. Tacizcileri cesaretlendiren, kadınları kaygılandıran bu karara Belediyemiz itiraz edecek. Beyoğlu, kadınların ve kız çocuklarımızın özgürce ve güvenle yaşadığı, gezdiği, eğlendiği bir ilçe olacak. Sokakları suçlulara, tacizcilere bırakmak, bu karanlığı kabullenmek Beyoğlu’na yakışmaz. Bu hukuk garabeti konusunda vicdanları rahatlatan bir tutum bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Tepkilerin ardından saldırganlar tekrar gözaltına alındı

Adalet Bakanlığı tepkiler üzerine başsavcılığın iki şüpheli hakkında yeniden gözaltı kararı çıkardığını duyurdu. 2 şahıstan biri Mersin’de diğeri de İstanbul'da yakalandı.

Kaynak : istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları