Bilim insanları, insan etkinliklerinin vahşi yaşam üzerinde oluşturduğu tehdit nedeniyle 50 milyardan fazla yıllık evrim tarihinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.
Çin’in, yeni koronavirüs için başlatılan aşı çalışmaları daha önce açıklanan takvimden daha hızlı ilerliyor.
Köpeklerin koku yoluyla insanda koronavirüsü tespit edip edemeyeceğine dair araştırmalar İngiltere'de başladı.
Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören, "Bir takım hücre deneylerinde başarılı olduk. Yakında da hayvan deneylerine geçeceğiz" dedi.
Belçika'da yaşayan 4 yaşındaki lamaya daha önce yapılan koronavirüs aşılarının ürettiği antikorların, yeni tip koronavirüsü de yenebileceği ortaya çıktı.
ABD’de yapılan yeni bir araştırma, D vitamini eksikliği ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölüm oranlarının yüksekliği arasında bağ olabileceğini ortaya koydu.
Hong Kong'taki araştırmaclıar, Covid-19 hastalarında üç farklı ilacın kullanıldığı bir antiviral ilaç kokteyli kullanılmasından olumlu sonuçlar aldıklarını duyurdu.
İstanbul Teknik Üniversitesi Doğal Dil İşleme Grubu, bu alanda uzmanlaşmış, Türkiye’deki en eski ve en büyük dil teknolojileri grubudur. 2000 yılında kurulan grup, halen İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini yürütüyor.
Hepatit C tedavisinde kullanılan birçok ilaç, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı kullanılabilecek potansiyel adaylar olarak tanımlandı.
Antarktika’daki buzulların erimesiyle meydana gelen iklim değişimi gözlemlendi.
Koronavirüs salgınından kurtulmak için herkes aşıdan gelecek iyi bir habere kilitlenirken, İngiltere'de uzmanlar farklı bir yaklaşıma dikkat çekti.
Bilim insanları, yarasaların Sting adı verilen bağışıklık geninde meydana gelen bir mutasyonun Sars, Ebola gibi çok sert etkileri olan güçlü virüsleri taşıdığı halde neden etkilenmediğinin yanıtı olabileceğini söylüyor.
ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Remdesivir adlı anti-viral ilacın Covid-19 tedavisinde "net bir etkisi" olduğunu söyledi.
Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen ve geçen hafta insanlar üzerinde denenmeye başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının, maymunlar üzerinde olumlu sonuç verdiği açıkladı.
Uluslararası bir araştırmacı ekibi, ışıldayan mantar DNA'sını tütün bitkisine aşılayarak bitkilerin yeşil bir atmosfer yayarak parıldamasını sağladı.
İngiltere’de Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları 20 dakikada sonuç verecek ve haftada 1 milyon adet üretilebilecek yeni tip koronavirüs (Covid-19) antikor test kitleri geliştirdi. İngiliz hükümetinin şimdiden 50 milyon sipariş verdiği bildirildi.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Klinik öncesi aşamaları ilaç için bu yaz aylarında belki daha da erken üretme noktasında olacağız. Aşı çalışmalarında ise 9 aylık bir zaman dilimi içinde klinik öncesi aşama tamamlanacak" dedi.
Kopernik Atmosfer Gözlem Servisi, Arktik üzerinde yer alan ozon tabakasındaki en büyük deliğin kapandığını açıkladı
Fransa’da araştırmacılar koronavirüse karşı etkili olup olmadığını belirlemek için yeni bir araştırmaya start verilecek. Bu kapsamda sağlık çalışanlarına nikotin bandı dağıtılacak.
Avustralyalı viroloji ve epidemiyoloji uzmanları, yeni koronavirüsün laboratuvarda ortaya çıktığı iddialarını asılsız olarak niteledi.
Fransız bilim insanları, koronavirüsün hangi sıcaklıkta etkisini yitireceğini görmek için bir araştırma yaptı. Araştırmacılar, koronavirüsün 60 derece sıcaklığa dayanabildiğini ancak 92 derecelik sıcaklıkta 15 dakikada tamamen etkisiz hale geldiğini belirtti