ABD’li bilim insanları, koronavirüs salgınına karşı geliştirilen ve tedavisi için adı geçen deneysel ilaçlardan birinin maymunlar üzerinde yapılan testlerde başarı gösterdiği açıklandı.
Cambridge Üniversitesi'nden Genetik Bilimci Profesörü Peter Forster, yeni korona virüsünün (COVİD-19) atasının, Çin'in Wuhan kentinden alınan örneklerde değil, ABD'deki örneklerde tespit edildiğini belirtti.
Paleontologlar Peru’da yaptıkları kazılarda günümüz Mısır’ında yaklaşık 34 milyon yıl önce yaşayan bir maymun türünün dişlerini buldu.
İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre dünyada bir buçuk milyondan fazla insana bulaşan koronavirüsün üç farklı türü olduğu ortaya çıktı. Çalışmaya göre virüs, farklı topluluklarda bağışıklık sistemi direncini yenmek için sürekli olarak mutasyona uğruyor.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kılıç'ın da koronavirüs için aşı geliştirme çalışmaları kapsamında, virüsü hücre kültüründe izole etmeyi başardığı ortaya çıktı.
Brezilyalı bilim insanları tarafından gerçekleştirilen mikroskobik bir çalışmada Covid-19'un hücreyi enfekte etmeye çalıştığı an görüntülendi.
Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (Wipo) göre, 2019 yılında yeni patent başvurularının yarıdan fazlası Asya ülkelerinde geldi.
ABD’deki Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) koronavirüsün (Covid-19) insan hücrelerindeki yayılışını mikroskopla görüntüledi.
Tüberküloz aşısı koronavirüsten koruyabilir. Avustralya'daki hastanelerde yaklaşık 4.000 sağlık çalışanına 6 aylık bir denemenin parçası olarak verem aşısı uygulanacağı bildirildi.
Kovid-19 hastalığını hafif atlatan ve araştırmaya katılan hastaların yarısında, belirtiler kaybolsa da koronavirüsün 8 güne kadar varlığını koruduğunu ortaya koyan yeni bir araştırma yayımlandı.
Moleküler Biyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile gerçekleştirilen toplantı sonrası koronavirüse karşı ülkemizde yerli aşı ve ilaç çalışmalarına hızla başlanacağını belirtti.
Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang, yapılan klinik deneylerde Favipiravir'in, hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini söyledi.
Almanya'nın Mainz kentinde Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech, yeni tip koronavirüs aşısı için Çin merkezli Shanghai Fosun Pharmaceutical (Fosun Pharma) ile iş birliği anlaşması yaptı.
Tokyo Üniversitesi Astronomi Bölümü’nden Profesör Tomonori Totani, "Evrende yaşam yaygın ama bizim mahallemizde değil" dedi. Totani, “Bu heyecan verici bir düşünce ve umarım buna dayanan araştırmalar canlılığın kökenini ortaya koyabilir” ifadelerini kullandı.
Bilim insanları, dünyanın en tehlikeli bakterileri arasında yer alan ve tüm ilaçlara direnç geliştirmiş bir bakteri türünü öldürecek antibiyotiği yapay zeka kullanarak bulduklarını açıkladı.
AIDS hastalığına neden olan HIV virüsüne karşı geliştirilen ve bir süredir deneme aşamasında olan aşının insanları koruyamadığı görüldü.
Güneş'in şimdiye kadar çekilmiş en ayrıntılı görüntüleri dev bir teleskop sayesinde elde edildi.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson bilim insanları ve alanında uzman kişilere yönelik yeni bir oturum ve çalışma izninin Şubat ayında uygulamaya geçeceğini açıkladı.
Google ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eyaletindeki Janelia Araştırma Kampüsü'nden bilim insanları, herhangi bir hayvandaki beyin bağlantılarını inceleyen en büyük ve yüksek çözünürlüklü beyin haritasını yayımladı.
Astrobiyoloji, moleküler biyoloji ve evrim alanlarında çalışmalarını sürdüren Türk bilim insanı Betül Kacar, Twitter hesabında NASA’nın evrendeki yaşam izlerini araştırmak için kurduğu ekibe kabul edildiğini söyledi.
Manchester Üniversitesi'nden bir grup bilim insanının yaptığı araştırma, kaliteli bir gece uykusunun hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğunu ve yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya koydu.