Ahtapotların kabuk ve silt fırlatma görüntülerinin analizi, kasıtlı olarak diğer ahtapotları hedef aldıklarını ve sıklıkla vurduklarını gösteriyor. Çoğu durumda bir şeyler fırlatma işlemini yapanlar ise, onları taciz eden erkeklere karşılık veren dişiler.
Mars'ta hayat arayan bilim insanları, yaşamın Kızıl Gezegen'in yüzeyinde değil, altında olabileceğini ortaya koydu. Yeni araştırmada radyasyonun, yeraltı yaşamını destekleyebileceği ifade edildi.
Ay'da uzun vadeli görevlerin hayata geçirilmesi için farklı ülkelerin muhtemel teknoloji arayışları sürüyor. Japon ve İsrailli şirketler, Ay'da oksijen üretimi amaçlayan deneysel projede işbirliği yapacak.
Yapılan yeni bir araştırmada pandemi döneminde doğan çocukların normal dönem çocuklarına göre daha düşük IQ'ya sahip olduğu öne sürüldü. Araştırmacılar bu durumu çocukların eve kapanmış olmasına bağlıyor.
Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), özel şirketlerle yaptığı bir iş birliği ile Ay'da gıda üretimi yapılıp yapılamayacağını araştıracak.
Yeni bir araştırma, son 20.000 ila 50.000 yıl içinde kuşların, tüm kuş türlerinin yaklaşık yüzde 10 ila 20’sinin ortadan kaybolmasına neden olan, esas olarak insanlar tarafından meydana getirilen büyük bir yok olma olayına maruz kaldığını ortaya koydu.
Bilim insanları, demans (bunama) hastalığını semptomlar başlamadan çok önce ve sadece bir beyin taraması ile tespit edebilecek bir sistem üzerinde çalışıyor.
ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nden (NOAA) bilim insanları, Atlantik Okyanusu'nun derinliklerinde yeni bir keşif yaptı.
NASA'nın uzay aracı Perseverance'ın Mars’tan topladığı ilk kaya örneğinin kayıp olduğu bildirildi.
Dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin ise en büyük gölü olma özelliğini taşıyan Van Gölü'nde yeni mikrobiyalitler keşfedildi.
Araştırmacılar, Ichthyornis’in beyninin, yaşayan kuşlardan ziyade kuş olmayan dinozorlarla daha fazla ortak noktaya sahip olduğunu buldu.
Bilim insanları, L 98-59 gezegen sistemi içerisinde 'yaşam olma ihtimali olan' yeni bir gezegen keşfetti. Kütlesi Venüs'ün yarısı olan bu gezegen, iklim şartları açısından da Dünya'ya benzerlik gösteriyor.
Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan'da yapılan bir çalışma, 2017-2018 yıllarında Sibirya'da bulunan iki mağara aslanı yavrusu fosilinin en az 28 bin yıl ve 43 bin yıl öncesinden kaldığını ortaya koydu.
Avustralyalı bilim insanları, çörek otunun Covid-19 tedavisinde yararlı olabileceğini belirtti.
Bilim insanları, bir yıldan kısa bir süre içinde Kovid-19 karşı etkili ve güvenli aşılar geliştirerek büyük bir başarıya ulaştı. Şimdi ise araştırmacılar, yalnızca Kovid-19’a karşı değil, koronavirüslerin neden olduğu SARS ve MERS gibi tüm ölümcül hastalıklara karşı koruyabilen evrensel bir aşı üzerinde çalışıyor.
Şeba Tıp Merkezi'nin yürüttüğü araştırmaya göre, 3. Dünya ülkelerinde parazitle mücadelede kullanılan Ivermectin, koronavirüse maruz kalan kişilerde hastalığın süresi ve bulaşıcılık düzeyini aşağıya çekerken, bunun maliyeti günde 1 dolardan aza geliyor.
Tümen Devlet Üniversitesi ile Rusya Bilimler Akademisi İ.D. Papanin İç Sular Biyoloji Enstitüsü'nden uzmanlar, Asya'daki göllerde iki yeni tek hücreli organizma türü keşfetti.
Kanadalı bilim insanları, yaptıkları araştırmada hayvan yaşamının 890 milyon yıl öncesine kadar uzanabileceğini ortaya koydu.
Süper yoğun kara deliklerin arkasında X-ışınlarının saptanmasıyla Albert Einstein'ın görecelilik kuramına bir doğrulama daha gelmiş oldu.
Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Pfizer-BioNTech aşısının birinci ve ikinci dozları arasındaki uzun sürenin, vücudun bağışıklık sisteminde enfeksiyonla savaşan daha fazla antikor üretilmesini sağladığı belirlendi.