Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Pfizer-BioNTech aşısının birinci ve ikinci dozları arasındaki uzun sürenin, vücudun bağışıklık sisteminde enfeksiyonla savaşan daha fazla antikor üretilmesini sağladığı belirlendi.
Kudüs’ün City of David antik şehrinde ortaya çıkan 2 bin 700 yıllık domuz kalıntıları, Demir Çağı döneminde Yahudilerin yasak olmasına rağmen domuz tercih ettiğine işaret ediyor.
66 milyon yıl önce dinozorları yok eden asteroit, Kuzey Amerika'da 1,5 kilometre yüksekliğinde bir tsunamiye neden oldu. Bilim insanları, mega dalgaların fosilleşmiş kalıntılarını ilk kez ortaya çıkardı.
Meksika'da bilim insanları 95 milyon yıl öncesine ait bir balık fosili buldu. Söz konusu türün benzersiz olduğu ve dinozorlarla aynı dönemde yaşadığı düşünülüyor.
Mars'taki kayaçlar, gezegenin geçmişini aydınlatabilecek, fosilleşmiş kanıtlar barındırıyor. Ancak NASA'nın Curiosity isimli uzay aracının şaşırtıcı keşfi, geçmişin izlerinin bazı kaya parçalarından tamamen silindiğini gösteriyor.
İskoç ve İngiliz araştırmacılar tarafından incelenen binlerce veriye göre; Bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma, antibiyotik kullanımının kolon kanseri riskini artırabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda yürütülen bilimsel çalışmalarda tespit edilen yeni güve türü, 'Lasritania Beyarslani' adıyla bilim dünyasına kazandırıldı.
Uzmanlar, gözlemlenen birkaç vakanın ardından Covid-19'un iki varyantına aynı anda yakalanmanın sürpriz olmadığını belirtti.
Bilim insanları, iklimin insanın beden ve beyin büyüklüğüne etkisi olduğunu ortaya koydu.
Çekya’daki bir araştırmada, insan dışkısı yoluyla arıtma suyundan nehirlere ve akarsulara karışmış uyuşturuculara maruz kalan balıkların bağımlılık belirtileri gösterdiğini ortaya koydu.
ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre mRNA aşıları (BioNTech ve Moderna) anne sütü üzerinden bebeklere taşınmıyor. Emziren annelerin aşı olması önünde herhangi bir engel bulunmuyor.
Uluslararası bir araştırma, Doğu Asya bölgesinde 20.000 yıldan daha uzun bir süre önce patlak veren bir koronavirüs salgını keşfetti ve bu bölgedeki insanların genetik yapısında salgının izleri ortaya çıktı.
Gökbilimciler, şimdiye kadar bilinen en küçük ve en ağır beyaz cüce yıldızı keşfetti.
Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti'nde bulunan gizemli "Cehennem Kapısı"nın yüz yıllardır süregelen gizemi, modern bilim sayesinde çözüldü.
Bilim insanları, bir nötron yıldızı ile bir kara delik arasında 10 gün içerisinde iki çarpışmanın yaşandığını tespit etti.
Kanada’nın Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesi'nden bir bilim ekibi, aşı ve ilaçların ağız içine yapıştırıldıklarında eriyen bantlarla vücuda alınmasını sağlayacak yeni bir çalışma gerçekleştiriyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, ilk ve ikinci dozda iki farklı marka Covid-19 aşısı olmak koronavirüse karşı iyi bir koruma sağlıyor.
Çinli bilim insanları, tamamen yeni bir insan türüne ait olabileceği belirtilen ve en az 146 bin yıl öncesine ait bir kafatasıyla ilgili bilgileri paylaştı.
İsrail'de bilim insanları, 100 bin yıldan daha uzun bir süre önce yaşamış yeni bir antik insan türü keşfetti.
Yeni bir araştırma, ağaçlarla yayılan polenlerin koronavirüs parçacıklarını yalnızca bir dakika içerisinde 20 metre uzağa taşıdığını ortaya koydu.
Kara salyangozlarının genellikle sadece fosilleşmiş kabukları bulunabiliyor ancak yumuşak vücutları çok nadir fosilleşerek korunabiliyor.