Gökbilimciler, yörüngedeki gezegenlerdeki olası uzaylıların, Dünya'daki yaşamı tespit etmek için yeterli konuma sahip yıldız sistemlerinin bir listesini yaptı.
Aşı sürecine hızla devam eden İngiltere'de verileri inceleyen uzmanlar Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech'in geliştirdiği aşının çok büyük bir koruma sağladığını ortaya çıkardı.
Sığırların ortalama beyin boyutları, biz onları evcilleştirdikçe küçüldü ve insanların etrafında daha fazla zaman geçirdikçe beyinleri küçülüyor gibi görünüyor.
Bilim insanları Marmara'yı saran müsilajın yapısını inceledi. Oksijene yüzde 60 oranında katkı sağlayan mikroalglerin florası analiz edildi.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 'Dünya benzeri garip ve bilinmeyen bir gezegen' keşfettiğini duyurdu.
Avustralya’da ilk parçası 2007’de bulunan dinozor türünün kıtada şu ana kadar keşfedilen en büyük dinozor fosili olduğu ve dünyanın da en büyük türlerinden biri olduğu açıklandı.
Almanya'da yapılan bir araştırmada AstraZeneca ve BioNTech/Pfizer aşılarının kombine edilerek uygulanmasının bağışıklığı daha fazla güçlendirdiği tespit edildi.
Covid-19'a yakalanan bazı kişilerin neden hastalanmadığını açıklayan genetik bir bağlantının ilk kanıtı bulundu.
Küresel ısınma, çevre kirliliği ve insan faktörü sebebiyle doğal dengenin önemli unsurlarından arılar giderek azalıyor. Güney Afrika'da arılar arasında yayılan bir hastalık da arı nüfusunu tehdit etmeye başladı.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Venüs'e iki uzay aracı göndereceğini açıkladı. Araçlarla gezegenin yüzeyi ve atmosferi incelenecek. 2028-2030 arasında yapılması planlanan iki misyonun her biri için 500 milyon dolarlık bütçe ayrıldı.
Bilim insanları, tüm türleri ve yüzlerce karpuz çeşidini temsil eden serada yetiştirilen bitkilerden elde edilen DNA’yı kullanarak, karpuzların büyük olasılıkla kuzeydoğu Afrika’daki yabani atalarından geldiğini keşfettiler.
NASA, 30 yıl sonra yeniden Venüs’e gitme planı yaptıklarını açıkladı.
Nature Communications dergisinde yayınlanan ve California, Scripps Araştırma Enstitüsü'nden bir ekip tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırmaya göre, soğuk algınlığı geçirdikten sonra gelişen bir antikorun, Covid-19'a neden olan virüsü etkisiz hale getirebileceği tespit edildi.
Uzmanlar, küresel ısınma nedeniyle sıcaklığı artan sularda 'beyin yiyen amiplerin' ve bakterilerin daha hızlı çoğalabileceğini belirtti. Kuvvetli sellerin de tehlikeli patojenlerin üredikleri kirli suların taşınmasını kolaylaştırabileceği kaydedildi.
Bilim insanları, yaptıkları yeni bir çalışmayla Türkiye'de dahil olmak üzere 50’yi aşkın ülkede tespit edilen Hindistan varyantının yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşılara ve antikor tedavilerine karşı direnç gösterdiğini açıkladı.
NASA, potansiyel tehlikeli olarak sınıflandırdığı ve Paris'in simgesi olan Eyfel Kulesi'nden daha büyük olabileceğini belirttiği bir gök taşının Dünya'nın yakınından geçeceğini açıkladı.
Uruguay'da yapılan araştırmada Sinovac aşısının Covid-19'a bağlı ölümleri BioNTech/Pfizer aşısından daha fazla engellediği tespit edildi. Ancak uzmanlar, araştırmadan hatalı sonuçlar çıkarılmaması konusunda da uyardı.
Güneydoğu Asya ülkesi Vietnam’da İngiliz ve Hindistan varyantının karışımından oluşan yeni bir koronavirüs çeşidinin tespit edildiği açıklandı.
Yapılan bir araştırma, insanların en fazla 120 ila 150 yaşına kadar yaşayabileceğini ortaya koydu. Hastalıkları önleyerek ya da tedavi ederek sağlıklı uzun yaşamın mümkün olmadığı belirlendi.
Dünya gökyüzünde Süper Ay ile tam Ay tutulmasına aynı anda tanık oldu.
Ankara'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Türkiye'de Kovid-19'a karşı uygulanan Sinovac ve BioNTech aşılarının hastaneye etkisini ortaya çıkarmak için araştırma başlatıldı.