Bilim insanları tarafından geçmiş dönem zatürre vakaları üzerinde yapılan araştırmada, çoğunlukla köpeklerde görülen ve insanlara da bulaşmış olabileceği tahmin edilen yeni bir koronavirüs türü tespit edildi.
NASA tarafından 44 yıl önce uzaya gönderilen Voyager-1 uzay aracı, 25 milyar kilometre uzaktan kaydettiği sesleri dünyaya gönderdi.
Koronavirüs bir yıl içinde mutasyona uğradı, farklı varyantlar ortaya çıktı. Bunlardan en 'kaygı verici' olarak görülenleri Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve İngiliz varyantları.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Mars'a gönderdiği Perseverance keşif aracında bulunan 'Ingenuity' adlı mini helikopterin uçuşu sırasında çıkardığı ses kayıtlara geçti.
Araştırmalar, bir maymunun bulaşıcı hastalık taşımasının, sosyal davranışını önemli ölçüde etkileyebildiğini gösteriyor.
Evrimimizi anlayabilmek için geçmişimize bakmamız gerekiyor.
Eli Lilly ve AbCellera tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen bir antikor ilacının İngiltere, Brezilya, California ve Güney Afrika’da tanımlananlar da dahil olmak üzere çok sayıda koronavirüs mutasyonunu "güçlü bir şekilde" etkisiz hale getirdiği açıklandı.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da Sinovac aşısı uygulanan sağlık çalışanlarının antikor düzeyleri araştırıldı. Araştırma koronavirüs geçirdikten sonra aşı olanlarda antikor düzeyinin 3 kat arttığını ortaya çıkardı.
SpaceX ve NASA tarafından gerçekleştirilen 'insanlı ilk operasyonel uçuşun' astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya döndü. 6 ay süren görevlerini tamamlayan astronotları taşıyan kapsül, Florida açıklarına indi.
Japon bilim insanları, fosilleşmiş kemikleri 72 milyon yıl önceye ait toprak katmanında bulunan ördek gagalı dinozoru ‘yeni bir tür’ olarak kayda geçti.
Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Müze koleksiyonunda bulunan bir antik Mısır mumyası üzerinde yapılan çalışmada, mumyanın hamile bir kadına ait olduğu ortaya çıktı.
Bilim insanları, Mars'a gerçekleştirilmesi planlanan insanlı seferlerin ardından, Kızıl Gezegen'in yüzeyinden dünyaya getirilecek taş parçaları ve tozların salgın hastalıklara sebebiyet verebileceği konusunda uyarılarda bulundu.
İsrailli ve Kanadalı araştırmacılar, Güney Afrika'daki bir mağarada yaklaşık 2 milyon yıl önce üretilmiş taş aletler keşfetti. İçerisinde kül izlerinin de bulunduğu mağaranın, 'dünyanın en eski evi' olabileceği belirtildi.
Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, Kovid-19 salgını sürecinde grip aşısı olan kişilerin hastalığa karşı daha dirençli olduğunu ortaya koydu.
Bazı yiyeceklerin kardiyovasküler hastalık ve erken ölüm riskiyle ilişkisini analiz eden İngiliz bilim insanları; çikolata, tatlı çeşitleri, tereyağı ve beyaz ekmeğin yanı sıra tatlı içecekler ve reçelleri bu yiyecekler arasında gösterdi.
NASA, Mars'la ilgili adımlarına bir yenisini ekledi ve uzun vadede Kızıl Gezegen'in kolonileştirilmesinin önünü açabilecek bir gelişme kaydetti. MOXIE adlı araçla Mars atmosferinden yaklaşık 5 gram oksijen elde eden NASA'nın hedefi bu miktarı saatte 10 grama çıkarmak.
Boylarından büyük işlevleriyle diğer karınca türlerinden ayrılan Hint zıplayan karınca, beyinlerinin boyutunu genişletip küçültebilen ilk böcek türü olarak kayıtlara geçti.
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Mars'ta uçurulan helikopterin uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı.
Bilim insanları dünyada 2 milyon yıl boyunca 2.5 milyar T-rex dinozor türünün yaşamış olduğu tahmininde bulundu.
Stockholm merkezli Karolinska Enstitüsü’nden bilim insanları, alkolden vazgeçmenin ömrü 28 yıl uzatabileceğini belirtti.
ABD'de bilim insanları, yapılan bir deneyde küçük bir atom altı parçacığın bilinen fizik yasalarına uymadığını açıkladı. Fizikçiler bu durumun doğadaki beşinci temel kuvvetin kanıtı olduğunu söylüyor.